100-150 gr.tereyag ve margarin karışımı(eritilip ılınmış olan margarin ve tereyag karışımı)
ceviz veya fıstık içi
yarım su bardagı toz şeker
kaymak(üstünü süslemek için)
1 su bardagı su ,1 su bardagı toz şeker ve yarım limon ile hazırlanmış şerbet(hepsini tencereye koyun kaynamaya başlayınca 10 dk.sonra söndürün ve şerbet ılısın.Taltlıya şerbeti ılık verecegiz.)
tarçın(üstünü süslemek için)
Tel kadayıfları bıçakla kıyıyoruz.Ocagın altını yakıyoruz ve orta boy tepsiye eritip ılıttıgımız yagı ekliyoruz ve üstüne kıydıgımız tel kadayıfları ekleyerek karıştıra karıştıra kadayıfa yediriyoruz.Bu arada ocagın altı hep açık olacak.Bir miktar kavurup yagını kadayıfa yedirerek kavuruyoruz.Kavrulan kadayıfları tepsinin ortasına topluyoruz ve 2 yemek kaşıgı kadar toz şekeri üzerine serpiyoruz.(bu şeker miktarı 500 gr.kadayıf için degildir siz bütün kadayıfı yapacaksanız şeker miktarını ve şerbet miktraını ona göre ayarlamalısınız)Bu tepsinin üstüne kadayıfı kaplayacak büyüklükte bir tabak kapatıp ocagın altını kısıyoruz.Çevire çevire her tarafının pişmesini saglıyoruz.Arada altının kızarıp kızarmadıgını kontrol ederek kıtır kıtır hale gelmesini saglıyoruz.Eger kadayıfın altı kızarmışsa üstteki tabagı kaldırıp kadayıfı ocaktan alıp karıştırıyoruz.Ve kıtırlıkların birbirine geçmesini saglıyoruz.Üstüne şerbeti azar azar döküyoruz.Bütün şerbeti bir anda dökmeyin.İlk başta yiyeceginiz kadar kadayıfa şerbet döküp gerisine sonra şerbet dökebilirsiniz.Şerbetinide kadayıfa iyice yedirip sonra üstüne fıstık veya ceviz içi döküyoruz.Fıstıgınıda karıştıra karıştıra kadayıfa yediriyoruz.Servis tabagına alıp üstüne kaymak koyup ve tarçın serpiyoruz.Servise hazır. Afiyet olsun.
kilisli olmadığın kesin.Abuk subuk şekli bile birşeye benzemeyen tatlıya cennet çamuru demişsin.Benim sana önerim kilise gidip cennet çamurunun ne olduğunu öğrenmendir.Kilis yöremize ait bilmediğin tatlıları biliyormuş gibi sitende paylaşıp herkesi yanlış yönlerdirme
adsız arkadaşım gerçek anlamda kilisli değilim ama orada dogdum orada büyüdüm orada okudum ve kilisli olmadığım halde kilisliyim demekten gurur duyarım.ilk önce bu yanlışını düzelteyim.sonra tarife gelince bu benim yorumum.ve kimseyide yanlış yönlendirmiyorum.isteyen arkadaşlar diger tariflere de açıp bakabilir bunda kısıtlama yok.
10 yorum:
elıne sağlık guzel bır tarıf ıyı bayramlar
nasılsın canım eline sağlık.
hayırlı bayramlar:)))
Eylemcim eline saglik cok sik gozukuyor tatli simdiden hayirli bayramlar..
adı ilginç kendi pek leziz görünüyor,eline sağlık.hayırlı bayramlar...
ELLERİNİZE SAĞLIK İSMİDE GÖRÜNTÜSÜDE GÜZEL VE DEĞİŞİK BİR TATLI
SİZİNDE BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN SEVGİLER
Canım ellerine sağlık,hayırlı bayram
lar,sevgiler...
Hiç Duymamıştım, enteresan bir ismi var, ellerinize sağlık, iyi bayramlar
Nefis bir tatlı olmuş,ellerine sağlık.iyi bayramlar dilerim,sevgiler.
kilisli olmadığın kesin.Abuk subuk şekli bile birşeye benzemeyen tatlıya cennet çamuru demişsin.Benim sana önerim kilise gidip cennet çamurunun ne olduğunu öğrenmendir.Kilis yöremize ait bilmediğin tatlıları biliyormuş gibi sitende paylaşıp herkesi yanlış yönlerdirme
adsız arkadaşım gerçek anlamda kilisli değilim ama orada dogdum orada büyüdüm orada okudum ve kilisli olmadığım halde kilisliyim demekten gurur duyarım.ilk önce bu yanlışını düzelteyim.sonra tarife gelince bu benim yorumum.ve kimseyide yanlış yönlendirmiyorum.isteyen arkadaşlar diger tariflere de açıp bakabilir bunda kısıtlama yok.
Yorum Gönder