31 Mart 2011 Perşembe

MİNİ KUMPİR

Oglumun dogum günü için yaptıgım bir tarif daha arkadaşlar.Görüntüsü ile göz doyuran bir tarif mini kumpir.Kumpire oldum olası bayılmışımdır.Daha önce evde yaptıgım kumpiri yayınlamıştım.Ama bu mini kumpir ona nazaran daha kolay tabii ki.İkisininde lezzeti ayrı ayrı.Bu tarifi yasemin arkadaşımızın sayfasından aldım o da çocugunun dogum günü için yapmış.Biz memnun kaldık.Umarım sizde denersiniz ve memnun kalırsınız.İşte tarif:
MİNİ KUMPİR TARİFİ:
  • 3 adet(orta boy) patates(ben menüde çok fazla seçenek oldugu için az patatesten yaptım isterseniz siz daha da çogaltabilirsiniz.5 orta boy patatesten 15 muffin kalıbı çıkıyor)
  • 1-2 yemek kaşıgı tereyag
  • haşlanmış bezelye(konserve kullandım)
  • haşlanmış mısır(konserve kullandım)
  • salam veya sosis
  • ketçap
  • mayonez
  • tuz
  • kaşar rendesi(kaşarı hemen servis edecekseniz kullanın yoksa sertleştiriyor kumpiri)
Patatesleri soyduktan sonra ufak ufak dograyın ve tuzlu suda haşlayın.İyice ezilecek kıvama gelmeli.Eger mısır ve bezelyeyi konserve kullanacaksanız kullanacagınız kadarını çıkartıp iyice yıkayın.Salam veya sosis kullanacaksanız minik minik dograyın.Haşlanan patateslerimizi karıştırma kabına alıyoruz ve iyice eziyoruz.Ezme aşamasında tereyagını koyup tereyagı eriyene kadar iyice ezerek akrıştırıyoruz.Damak tadınıza göre tuz atıp karıştırıyoruz ve tekrar karıştırıyorsunuz(eger kaşar rendesi koyacaksanız bu aşamada koymanız gerekiyor.Ama sıcak ve hemen servis edecekseniz kaşar koyun).Muffin kalıplarına 1 veya 1,5 yemek kaşıgı kadar patatesli karışımdan koyun ve ortalarını havuz gibi açın.bu havuzlu bölüme bezelye,mısır,salam koyun isterseniz malzemelerin üstüne az tuz ekebilirsiniz.Bütün muffin kalıplarına patatesli harcımızdan koyalım ve aynı işlemleri uygulayalım.Servis etmeye yakın üstüne ketçap ve mayonez ekleyelim.(Ben ertesi gün vakit olmaz diye patatesleri birgün öncesinden haşladım ve suyunu döküp kapaklı kap içinde dolaba koydum.(gerçi patatesler bir miktar kararmıştı ama tereyagı ilavei ile tekrar açıldı renkleri)Ertesi gün dolaptan çıkarıp tekrar sıcak suya koydum ve bir miktar kaynattım patateslerin içide ısınsın diye.)
Afiyet olsun.

30 Mart 2011 Çarşamba

SARIYER BÖREGİ

Oglumun dogum günü menüsü ile devam ediyorum arkadaşlar.Aslında birçogunuz hiç kek olmayan yaş pastanın tarifini istemiş ama ben o tarifi yayınlayamayacagım.Çünkü o yaş pastayı pastaneden hazır aldım.Ama birgün tarifini bulursam bende yapacagım o zaman yayınlarım.O yüzden sarıyer böregi tarifin yayınlayacagım.Aslında gerçek sarıyer böregini hiç yemedim.Antalyada yapılanlar gerçek mi yada gerçegine yakın mı bilemiyorum ama lezzeti açısından muhteşem bence.İçindeki üzüm bence bu börege ayrı bir lezzet katıyor.Ama bence bu böregin olmazsa olmazı bol miktarda dogranan kuru sogan.İşte tarifi:
SARIYER BÖREGİ TARİFİ:
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardagı süt
  • 1 çay bardagı sıvıyag
  • 1 adet yumurta
sarıyer böregi içi malzemesi:
  • 300 gr.kıyma
  • bol miktarda kuş üzümü
  • 4-5 adet kuru sogan
  • az miktarda sıvıyag
  • tuz,karabiber,pulbiber
Kuş üzümlerini yıkayıp ılık su içinde bir süre bekletiyoruz.Kuru soganlarımız soyup robottan geçiriyoruz ve sıvıyag içinde kavuruyoruz.Sonra içine kıymayı ekliyoruz.Kıymamız suyunu salıp çekince baharatlarını ve üzümünü ekliyoruz.Ve bir kere karıştırdıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.
Ayrı bir yerde süt,yag ve yumurtayı çırpıyoruz.1.yufkamızı tezgaha seriyoruz.Üstüne yumurtalı karışımımızdan her tarafını ıslatacak şekilde sürüyoruz.Ve yufkayı ortadan ikiye katlıyoruz(yani D şekli alacak).Ve yufkanın geniş tarafına kıymalı içten koyuyoruz.Kenarlarını içe dogru katlayıp sıkıştırarak rulo şeklinde sarıyoruz.Ve yaglı kagıt serilmiş tepsiye diziyoruz.İsterseniz bu aşamada dilimleyebilirsiniz.Ama bence bütün pişirmek daha güzel.Yufkanın üstüne yumurat yag karışımından sürüyoruz.Bütün yufkalar için ayrı işlemi uyguladıktan sonra önceden 180 C ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakıyoruz.Ve sonra dilimliyoruz.
Afiyet olsun. 

28 Mart 2011 Pazartesi

OGLUŞUMUN DOGUM GÜNÜ MENÜSÜ

Canımın pazar günü dogum günüydü.Ama biz perşembeden kutladık.Oglum artık büyüdügü için anne ne olur parti yapalım dedi ve perşembeden arkadaşlarını çagırdık ve parti yaptık.Çok eglendiler bütün çocuklar.Hatta o kadar çok eglendiler ki masanın fotografını ve dogum günü pastasını çekmeye fırsat kalmadı.O yüzden bende herkes gittikten sonra masayı yeniden donattım ve fotografını çektim ama birkaç eksikle tabiiki.Ayrıca pastasıda yarım oldu ama olsun ne yapalım artık. 
Dogum günü menüsü olarak:

LOPİPOP KEK TARİFİ:
  • 1 paket kakaolu kek(veya evde yenmemiş kekinizlede yapabilirsiniz)
  • yarım paket çig krema(100 ml.)
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket beyaz çikolata
  • Çubuk
  • renkli dekor şekeri
Bu tarifi mutfaksirlarin dan aldım.Ve çocukların en severek yedigi tatlı oldu.Kekimizi rondodan geçiriyoruz ve derince bir kabın içine alıyoruz.İçine yarım paket kremayı ekleyip(eger krema az gelirse bir miktar daha ekleyebilirsiniz)iyice yoguruyoruz.Hamur kıvamı alınca ceviz büyüklügünde parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz.Sonra yine elimizle hafif silindir şekli veriyoruz.Bu topları yaglı kagıt serilmiş büyükçe bir tabaga yerleştiriyoruz.Ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz.Bu arada çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz.Hamur toplarımız hafif sertleşince dolaptan çıkarıyoruz.Kekimizin bir ucunu erimiş bitter çikolataya batırıyoruz.Bu ucuna çubuklarımız batırıyoruz.Diger ucunu da erittigimiz beyaz çikolaya batırıyoruz ve üstüne dekor şekeri serpiyoruz.Ve yine bir süre buzdolabında dinlendiriyoruz.
Bütün çocukları bir araya toplayıp fotograf çekemedim maalesef.

22 Mart 2011 Salı

DAGLARINA BAHAR GELMİŞ MEMLEKETİMİN

Sizleri bugün yemekle degilde doga ile başbaşa bırakıyorum.Antalyaya bahar gelmiş.Her taraf yemyeşil ve çiçekler muhteşem.Limon agaçları çiçeklerini açmış.Her taraf misler gibi kokuyor.

21 Mart 2011 Pazartesi

FALAFEL(NOHUT KÖFTESİ)

Uzun süredir denemeyi düşündügüm bir köfteydi.Her nohut yemegi yaptıgımda daha fazla nohut haşlasaydım yapardım diye hayıflanıp duruyordum.Bizimkiklerin yemeyecegini bile bile artık yapmaya karar verdim.Sadece tadına bakmak için az miktarda yaptım.Yani kendim için yaptım diyelim.Bu aralar yedigime dikkat ediyorum o yüzden yagda kızartmayayım da fırında yapayım diye düşündüm.Ama açıkçası falafelden çok şey beklemişim.Umdugum gibi bir tat olmadı.Biraz kuru gibi geldi bana.Belkide yagda kızartmayıpta fırında yaptıgım için olabilir.Umutlarım bitmedi bir daha ki sefere yagda kızartarak yapacagım bakalım o zaman nasıl olacak.
FALAFEL(NOHUT KÖFTESİ)TARİFİ:
  • 1,5 su bardagı haşlanmış nohut
  • bir miktar kıyılmış maydanoz
  • 2 adet kuru sogan
  • 2 çay kaşıgı kimyon
  • karabiber,tuz
  • yarım çay kaşıgı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardagı un
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşıgı sıvıyag
Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.Nohutlar iyice yumuşadıgında suyunu süzün ve rondoya koyun ve içine dövülmüş sarımsagı ve kuru soganı ekleyin ve karışımı püre haline getirin.Sonra derin bir kaba çıkarın.İçine kıyılmış maydanozu,yumurtayı,unu,kabartma tozunu,baharatlarını ve sıvıyagı ekleyip iyice yogurun.Bu hazırladıgınız köfte karışımından ceviz büyüklügünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle yassılaştırın.Yaglamış oldugunuz tepsiye dizin.(veya bu aşamada sıvıyagda kızartın)Önceden ısıtılmış 250C fırında her iki tarafıda kızarıncaya kadar pişirin. 
Afiyet olsun.

16 Mart 2011 Çarşamba

SALÇALI RULO POĞAÇA

Daha önce yatıgım Üzümlü ve cevizli rulo poğaçanın hamurundan yaptım ama bu sefer degişiklik olsun diye salçalısını yaptım.Salça ceviz ve susamla birleşince çok güzel bir poğaça çıktı ortaya.Gerçi bu aralar kendime hamur işlerini yasaklamıştım ama bu degişik lezzete hayır diyemedim.Ve herhalde 3-4 adet yedim.Zaten bu verdigim hamur malzemeleri ile degişik malzemeleri kullanarak çeşit çeşit poğaça yapmak mümkün.Ben rulo halde sardım çünkü içindeki malzeme daha yogun oluyor o zaman.Ama siz isterseniz farklı şekiller verebilirsiniz.
SALÇALI RULO POĞAÇA HAMURU TARİFİ:
  •  1 paket kuru maya
  • 1 çay bardagı ılık süt
  • 1 çay bardagı yogurt
  • 1 çay bardagı sıvıyag
  • 2 adet yumurta(1 adet yumurtanın sarısını ayırıyoruz çünkü dışına sürmek için kullanacagız)
  • 1 çay kaşıgı toz şeker
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • aldıgı kadar un
Salçalı iç malzemesi:
  • 2-3 yemek kaşıgı biber salçası
  • ceviz(ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor)
  • susam(içine koymak için ayrıca üstüne serpmek için)
  • 3-4 yemek kaşıgı sıvıyag
  • 1 çay kaşıgının yarısı kadar kahvaltı baharatı(isterseniz koymayabilirsiniz veya çok ama çok az çemen baharatı da kullanabilirsiniz ama çok az çünkü tadını acı yapmasın)
Ilık sütümüzün içine 1 paket kuru mayamızı eritelim içine toz şeker koyalım ve karıştıralım.Ve 1 adet yumurta sarısı dışındaki bütün hamur malzemelerini derin bir kapta karıştıralım.Hazırladıgınız hamuru ılık veya sıcak bir ortamda iyice kabarana kadar bekletelim.Kabaran hamuru bir defa daha az miktarda yoguralım ve 3 eşit parçaya bölelim.Her bir parçayı unlu zeminde(veya yaglı kagıt üstünde merdane ile) merdane ile aşırı ince olmayacak şekilde açıyoruz.Üstü için cevizlerimizi dövdükten sonra içine salçamızı ve baharatımızı katıp sıvıyag ile incelterek karıştırıp rulo hamurumuzun üstüne sürüyoruz.Onun üstüne susamlarımızı serpiyoruz.Ve hamuru rulo şeklinde sarıp yaglı kagıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.Diger kalan hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz.Ve üstlerine ayırdıgınız yumurta sarısına 1-2 damla sıvıyag ekleyerek sürüyoruz.Ve üstüne tekrar susam serpiyoruz.Önceden 180C ayarlı fırında üstleri kızaran kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

14 Mart 2011 Pazartesi

TUZLU KURU PASTA veya TUZLU KURABİYE

Efe bayılıyor bu tuzlu kurabiyelere.Bende sık sık yaparken buluyorum kendimi.Ayrıca parka gittigmiz zamanlarda da yanımıza alıyoruz.Malum parkta oyun oynayınca çok yoruluyorlar ve çok acıkıyorlar.İşte böyle zamanlarda çok işe yarıyor bu tuzlu kurabiyeler.Ogluma peynir yediremedigim için bu kurabiyelerin içine peynir veya kaşar rendesi de koyuyorum böylece hemde peynir yemiş oluyor.Ayrıca istediginiz otlarıda koyuyor olmak çok güzel.İşte tarif:
TUZLU KURU PASTA TARİFİ:
  • 150 gr.margarin
  • 1 yumurta(sarısı içine beyazı dışına sürmek için)
  • 1 çay bardagı kadar sıvıyag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşıgı yogurt
  • 1 tatlı kaşıgı tuz,1 tatlı kaşıgı şeker
  • Az kırmızı toz biber,az kekik,az maydanoz,kaşar rendesi(veya beyaz peynir ama bizimki beyaz peynirin kokusunu aldıgı için ben kaşar rendesi koyuyorum)
  • Aldıgı kadar un
  • susam,çörek otu(üstüne serpmek için) 
Bütün malzemeler derince bir kapta karıştırılır ve merdane ile açılıp kurabiye kalıplarıyla veya çay bardagının uç kısmı ile kesilir.Yaglı kagıt serilmiş veya yaglanmış tepsiye dizilir ve üstlerine az tuz ilavesi ile çırpılmış yumurta akı sürülür.En son olarak susam veya çörek otu serpilir.Önceden 180C ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

10 Mart 2011 Perşembe

LİMONATA

Bu sogukta limonatanın ne işi var diye düşünebilirsiniz.Hemen açıklayayım.Ogluşum hazır alınan limonata ve meyve suyu gibi içeceklere bayılır.Bunun önüne bir türlü geçemedim.Çeşitli içecek denemeleri yapmama ragmen hep anladı ıggh anne bunun tadı kötü dedi.Halbuki tatlarının dışarıda alınan meyve suları gibi olması için elimden geleni yaptım ama olmadı.Son denemelerimde tam mevsiminde oldugumuz için bol bulunan ve fiyat bakımındanda uygun olan limon.Evde limonatayı yapıp dışardan alınan limonata kutularının içine koydum.İlk zamanlarda herşey iyiydi.Ama şimdilerde anne artık bu marka limonata almayalım demeye başladı.Ay beni ne yapsam bilemedim.Bileniniz var mı?Yoksa bırakayım mı bu işin peşini?
EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ:
  • 4-5 adet limon kabugu rendesi ve suyu
  • 1 adet portakal kabugu rendesi ve suyu
  • 1,5 su bardagı toz şeker(şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • su(miktarı yogun istiyorsanız suyunu ona göre ayarlamanız gerekiyor) 
Limonun ve portakalın kabuklarını rendeleyin.Bir miktar şeker ekleyin üzerine.Aroması çıkana kadar iyice ovun.İçine su ekleyip süzdürün.Posası üstte kalacak yani.Bu arada limonların ve portakalın suyunu sıkın ve süzdügünüz malzemeye ekleyin.Kalan şekeride ekleyip iyice karıştırın.Eger suyu veya şekeri size az gelirse ekleme yapabilirsiniz.Ve içilmeye hazır mis gibi ev limonatası.
Afiyetler olsun.

8 Mart 2011 Salı

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ve NOHUTLU SULU KÖFTE

Ve kadınlar
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve kara sabana koşulan ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar,
bizim kadınlarımız
şimdi ayın altında
kağnıların ve hartuçların peşinde
harman yerine kehriban başlı sap çeker gibi
aynı yürek ferahlığı,
aynı yorgun alışkanlık içindeydiler.
Nazım HİKMET

Kadınlar günümüz kutlu olsun arkadaşlar.Bugün kendimi şımartmaya karar verdim ve en sevdigim yemegi yaptım.Kimimiz sulu köfte yemegini çorba olarak adlandırır ama bence başlı başına bir yemektir.Ve çok lezzetlidir.Yapımı bence çok basit ve ayrıca çok doyurucu.Buyrun o zaman benim tarifime:
NOHUTLU SULU KÖFTE MALZEMELERİ:
  • 250 gr.kıyma(ben dana kıyması kullanıyorum)
  • 1 su bardagı ince köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru sogan
  • tuz,karabiber,pul biber,kimyon
Sosu için:
  • sıvıyag ve tereyag karışımı
  • haşlanmış nohut
  • domates salçası ve biber salçası karışımı
  • kuru nane,tuz
  • sıcak su
Köftesi için gerekli olan kıyma,bulgur,yumurta,rendelenmiş sogan ve baharatlar derince bir kaba alınır ve arada elimizi ıslatarak iyice yogrulur.İyice özdeşleşen köfte harcımızdan nohut büyüklügünde parçalar alınarak avucumuzun içinde yuvarlanır ve unlanmış tepsiye konulur.Bütün köfte harcı bitene kadar bu işlem devam eder bittikten sonra tepsi saga sola sallanır ve köftelerin her tarafına un buluşması saglanır.
Sosu için tereyag ve sıvıyag karışımı tencerey alınır ısınınca salçası ilave edilir ve salçanın kokusu çıkanca içine kuru nane atılır ve kavrulur sonra üstüne sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başlayan sosun içine köfteler ve daha önceden haşlanmış olan nohutlar eklenir.Kısık ateşte köfteler pişene kadar tutulur.Pişince servise hazırdır.
Afiyet olsun.

5 Mart 2011 Cumartesi

KURU FASULYE EZMESİ

Aslında birçok arkadaşım yokken yazmak,tarif vermek hiç içimden gelmiyor.Ama bugünlerde arkadaşlarımın birçogunun DNS ayarlarını degiştirerek bloglarına girmeye başladıgını görüyorum ve buda beni çok mutlu ediyor.Blogun amacı paylaşım degil mi zaten.Birbirimiziden fikir alışverişi yapıyoruz,bilmediklerimizi ögreniyoruz....ve daha neler neler.Bu sorun umarım biran önce çözüme ulaşır ve magduriyetlermiz ortadan kalkar.
Fasulye ezmesi arşivde bekleyen bir tarifti.Her zaman söylerim ya ben degişik şeyler denemeyi ve tatmayı çok severim ama bizimkiler pek açık degildir yeni ve degişik tatlara.İşte itiraz ettikleri bir salata veya mezede fasulye ezmesi oldu.Bence güzeldi ama birkaç kusuru da belirtmek isterim.Biraz limon suyu koysam belkide daha iyi olabilirdi.Ama acaba limon suyu fasulye ezmesine yakışırmı diyede düşünüyorum.Belki az miktarda tahin bile eklenebilir.Ama bir dahaki sefere deneyecegim.Yani tadı biraz kuru kuru oldu.Baharatları yerinde olmasına ragmen yerken birşeyler eksik gibi diye düşünmedende edemiyorsunuz.Dedigim gibi bir dahaki sefere malzemelerini daha da çeşitlendirecegim.İşte tarif:
FASULYE EZMESİ MALZEMELERİ:
  • 1 Su bardagı kuru fasulye
  • 1 yemek kaşıgı biber slaçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • pulbiber,kekik,tuz az kimyon
  • Limon suyu
  • sıvıyag(miktar vermiyorum azar azar dökerek ayarlayabilirsiniz)
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın ve ertesi gün iyice haşlayın.İyice yumuşadıktan sonra robottan geçirin.Püre gibi olacak.Püre haline gelince içine dövülmüş sarımsagı,biber salçasını,baharatlarını koyup yeniden robottan geçirin.En son sıvıyagını azar ekleyerek kıvamını ayarlayın ve tekrar karıştırın.Hepsi bu kadar dilediginiz şekilde ve dilediginiz et veya tavuk yemegi yanında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

1 Mart 2011 Salı

BLOG KAPANMA MESELESİ ve AVOKADO EZMESİ

Bu blog kapanma olayına hepiniz gibi benimde canım çok sıkıldı.2 gündür sürekli yazılarınızı okuyup blogumu nasıl kurtarabilirim diye ordan oraya aktarmaktan başım döndü.Herşeyden önemlisi blogumun yedegini aldım ne olur ne olmaz diye.Wordpress de eyleminmutfagi adlı bir site açtım ama ben bile tam olarak ne yaptım bilemiyorum.Mesela google da arattırdıgımda çıkmıyor acaba ben yok muyum?Ben emeklerimizin boşa gidecegini düşünmüyorum çünkü bloggerın bu kadar kullanıcısı var yani sizce Türkiye gibi bir blog cennetini ve bir sürü paraların döndügü bir cenneti gözden çıkarabilirler mi?Yoksa ben çok mu iyimser düşünüyorum.Ben bu bloga 2009 şubatından beri yazı yazıyorum.Blogum hakkında en son isteyecegim şey kendi istegim dışında kapatılmasıdır herhalde.Ve eminim ki hepiniz içinde aynı şey sözkonusu.Bu arada ben smile adsl kullanıcısıyım acaba bu kapatma sadece superonline kullanıcıları için mi geçerli olacak bunu söylemememin sebebi okudugum çeşitli yazılar.Ama mahkeme kararının içerigi konusunda henüz bir bilgiye sahip degiliz.Belki de bende yarın birçogunuz gibi siteme giremeyecegim.Bunu zaman gösterecek.Aslında bu yazıyı sadece deneme amaçlı yazıyorum.Acaba yayınlayabilecekmiyim yoksa kabul etmeyecek mi diye.
Bu arada avokado ezmesini de araya sıkıştırmak istedim.Neden mi acaba yazı yazıyorum fotograf ekleyebiliyormuyum diye.
AVOKADO EZMESİ MALZEMELERİ:
  • 1 adet olgun avokado
  • 1-2 diş sarımsak
  • az tuz
  • yarım limon suyu
  • az zeytinyagı
  • Ceviz(istege baglı)
Avokadomuzu yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz ve çekirdegini çıkartıyoruz.Sonra kabuklarını soyuyoruz.Avokadonun olgun olması çok önemli hem lezzeti açısından hem ezilmesi açısından.Eger avokadonuz yumuşak degilse bir gazete kagıdına sarıp birkaç gün bu şekilde dışarıda bekletin hemen yumuşayacaktır.Soydugumuz avokadoyu çatalla ezdikten sonra içine az tuz ilavesi ile ezilmiş sarımsagı,limon suyunu ve zetinyagını ekleyip karıştırıyoruz.Ve servise hazır.Ben sabah kahvaltısında çok seviyorum ama çok ekmek yedirtiyor maalesef.
Afiyet olsun.