6 Şubat 2011 Pazar

SEVGİLİLER GÜNÜ TARİFLERİ

Sevgililer günü için çikolatalı tarifler ve yemek tarifi arayanlar için Eylemin mutfagındaki tariflere şöyle bir göz gezdirdim.Ve sizler için en uygun olan tarifleri bir başlık altında toplamaya karar verdim.Ayrıca bu tarifler benim menüm içinde bana yardımcı olacak.
Bunların başında çikolatalı nefis bir kek geliyor tabiiki.Daha sonra Çikolata şelalesi.Eger sütlü bir tarifse aradıgınız çikolata soslu irmikli pudingi tavsiye ediyorum.Belki de kurabiye yapmak istersiniz o zaman damla çikolatalı kurabiyeye ne dersiniz.İçinde çikolata barındırmayan ama lezzeti ve görüntüsü ile göz doyuran bir tarifse aradıgınız vişneli cheesecakeyi denemek istersiniz.Islak kek,Kalpli mini kek,Nutellalı kurabiye,Mozaik pasta da diger alternatifler bu arada.
Eger ne yemek yapsam diyorsanız çökertme kebabı ile başlayabiliriz mesela.Ya da Biftek sarma ile hem göz hem mide doyurabilirsiniz.Peki hepinizin bildigi Hünkar begendiye ne dersiniz?Yemegim biraz degişik olsun her zaman aynı şeyleri yapıyorum diyorsanız güveçte patates püreli soteyi tercih edebilirsiniz.Çünkü istediginiz et,tavuk veya hindi türü eti ile hazırlayabilirsiniz.Tabii ki birde Salçalı Biftek var.Birçogumuz bu özel günü eşimiz veya sevgilimiz ile evde geçirecegiz.Restaurantlarda ki et yemeklerinin fiyatı malum.Ama sıradaki yemek tarifi ismi ve tadı itibariyle muhteşem Beef Strogonof.Ama bu yemek için şunu belirtmek istiyorum kremayı yemeklerde sevmiyorsanız bu yemegi es geçin derim.Belki de tavuk yemegini tercih ediyorsunuzdur o zaman Soslu Tavuk Ruloyu tercih edebilirsiniz.Diger iki tarif alternatifi de Tarator soslu kalamar ve Tavuk kanadı.Ama bu tarifleri henüz eklemedigim için link veremiyecegim.

14 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

hepsi de birbirinden nefis eylem'ciğim..tam sevgililer gününe uygun tarifleri derlemişsin canım..ellerine ve gönlüne sağlık.


sevgiler..

zeymurancafe dedi ki...

hepside birbirinden lezzetli görunuyor ellerınıze sağlık

Unknown dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel görünüyor tatlım. Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

ohh gözümüz bayram etti vallahi

mutfagabuyrun dedi ki...

bakmaktan kendimi alamıyorum .harika bir görüntü.

Limon çiçekleri dedi ki...

ooo...şimdi bu kadar abartacakmıyız Eylemciğim?Ellerine sağlık canım.

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili eylem,sen bu görüntülerle müptela edersin insanı bloğuna.
aranılan herşey sen de.
ellerine sağlık.
sevgilerimle...

kalpkurabiye dedi ki...

tarifler çok güzel Eylem Hanım eminim ki çok işe yarayacak bu tarifler:)
tümü için ellerinize sağlık:)

Adsız dedi ki...

Birbirinden leziz görüntülü tatlı ve yemek tariflerinizi bizim için toplamışsınız. Bana güzel fikirler verdiğiniz kesin. Teşekkürler.

sevimlimutfak dedi ki...

Tariflerin hepsi birbirinden güzel ama beni en çok nutellalı kurabiye cezbetti. Yakın zamanda yapmayı düşünüyorum. Sevgiler...

yildiz dedi ki...

Hepsi birbirinden cok güzel ve lezzetli gözüküyorlar,ellerinize saglik...
Güzel bir haftaya baslamaniz dilegiyle,sevgiler....

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sğalık Eylemcim.Müthiş bir sevgililer günü menüsü dosyası olmuş:)

Adsız dedi ki...

eylemciğim etkinlik için önerilerini alabilirmiyim? iznin olur sa? muhteşem görünüyorlar..

Unknown dedi ki...

sevgili balpare tabiki alabilirsin.aslında ben etkinlige göndermek istiyordum ama unutmuşum kusura bakma.sevgiler.