Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.Sevdiklerinizle beraber güzel bayramlar diliyorum.
25 Kasım 2009 Çarşamba
24 Kasım 2009 Salı
MİLFÖYLÜ ŞÖBİYET TATLISI ve ÖGRETMENLER GÜNÜ
Yine işin kolayına kaçıp bir şöbiyet tatlısı yapayım dedim.Malum bayram geliyor ve tatlı ihtiyacı iki katına çıkıyor.Tabii ki şunu da söylemeden geçmeyeyim gerçek şöbiyet gibi asla olmuyor ama tadı güzel merak etmeyin.İnternetten araştırmlarım sonucunda bulmuştum ama kaynagını hatırlayamadım.Bu arada bütün ögretmenlerimizin de ögretmenler gününü kutluyorum.Denemek isteyenler için tarif:
Diger tarafta milföy hamurlarının buzu çözüldükten sonra bıçak yardımıyla dörde bölüyoruz.(küçük kareler olacak)Milföy hamurlarının kenarlarına ılınmış muhallebiden koyup üzerine ceviz döküyoruz.Ve üçgen şekilde kapatıyoruz.Yaglanmış tepsiye dizip üzerine eritilip sogutulmuş tereyag gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180C fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklıgını geçiriyoruz ve ılınmış şerbetini döküyoruz.Şerbetini çekince üstüne fındık veya fıstık serpip servis ediyoruz.Tam anlamıyla dinlenince daha bir lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru
- yarım su bardagı ceviz içi
- 100 gr. tereyag(eritilip sogutulmuş)
- 1 su bardagı süt
- 2 yemek kaşıgı irmik
- fıstık veya fındık(üstüne serpmek için)
- 2 su bardagı toz şeker
- 2 su bardagı su
- 1 tatlı kaşıgı limon suyu
Diger tarafta milföy hamurlarının buzu çözüldükten sonra bıçak yardımıyla dörde bölüyoruz.(küçük kareler olacak)Milföy hamurlarının kenarlarına ılınmış muhallebiden koyup üzerine ceviz döküyoruz.Ve üçgen şekilde kapatıyoruz.Yaglanmış tepsiye dizip üzerine eritilip sogutulmuş tereyag gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180C fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklıgını geçiriyoruz ve ılınmış şerbetini döküyoruz.Şerbetini çekince üstüne fındık veya fıstık serpip servis ediyoruz.Tam anlamıyla dinlenince daha bir lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
23 Kasım 2009 Pazartesi
İÇLİ TATLI ve HEDİYEM VAR
Bayram için veya normal zamanlarda düşünülebilecek güzel bir tatlı bence.Hele de içinde bolca ceviz olunca süper.Aslında benim şerbetli tatlılarla pek aram yok ama bu tatlıyı nedense çok severim.Eger bayram için tatlı arayışındaysanız denemenizi tavsiye ederim.Bu arada ilk defa hazır baklava yufkası aldım ve bayram için baklava denemesi yapacagım umarım başarılı olabilirim.Onu da daha sonra yayınlayacagım.
İçli Tatlı Hamur Malzemeleri:
- yarım su bardagı süt
- 1 adet yumurta
- 150-200 gr oda sıcaklıgında margarin
- 3-3,5 su bardagı sinangil un(unu azar azar dökerseniz kıvamını ayarlamak daha kolay olur)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- bir çimdik tuz
- 1-1,5 su bardagı ceviz veya fındık
- 1 çay kaşıgı tarçın
- 3,5 su bardagı su
- 3,5 su bardagı toz şeker
- yarım limon suyu
Hamur için gerekli tüm malzemeleri çukur bir kapta 10 dakika kadar pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoguruyoruz.Sonra hamuru 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp ve içli köfte yapar gibi parmagımızla ortasına oyuyoruz.Ve içine ceviz tarçın karışımından koyup agzını kapatıp yuvarlıyoruz ve ters çevirip az yaglanmış tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180C fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarınca bir boy ufak tepsiye alıp şerbetini döküyoruz.5 dakika sonra tatlıları kendi bulundugu tepside teker teker ters çeviriyoruz.10 dakika sonra aynı işlemi tekrar ediyoruz.(burada amaç tatlının her tarafının şerbeti çekmesi)2 saat kadar bekletiyoruz.Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz.
Afiyet olsun. Güzel arkadaşım ahsen58'in bana göndermiş oldugu hediyeyi seve seve kabul ettim.Ve sizin aracılıgınızla kendisine teşekkür etmek istiyorum.
19 Kasım 2009 Perşembe
SEBZELİ BÖREK
Yedigim ilk an böyle güzel bir tat ve börek olabilir mi diye düşündüm.Hele benim gibi kırmızı biber sevdalıysanız bu tarif tam size göre.Yaptıgım misafirler de bayıldı.Deneyin bence pişman olmayacaksınız.Ve en önemlisi bu tarif kendisini severek takip ettigim muhteremleafiyetle'ye ait.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- yarım kilo ıspanak yapragı(köklerini atmayın dana önce tarifini verdigim salata 'yı yaparsınız)
- 1 kilo haşlanmış ve kabugu soyulmuş kırmızı biber
- 2 adet çig olarak rendelenmiş patates
- 2 adet çig olarak rendelenmiş havuç
- 1 büyük boy haşlanmış ve didilmiş tavuk gögsü
- 1 su bardagı sıvıyag
- tuz,karabiber
- 1 adet yumurta sarısı(üstüne sürmek için)
Afiyet olsun.
16 Kasım 2009 Pazartesi
ISPANAK MÜCVERİ ve ISPANAK KÖKÜ SALATASI
Bu tarifi bizimevinascisi sitesinde okudugumdan beridir denemek için fırsat kolluyordum.En sonunda yapabildim.Bence daha çok hakvaltı için güzel ve degişik bir alternatif.Benimkinin görüntüsü pek güzel olmadı çünkü tavaya az yag koydugum için yapıştı.Ama arkadaşımızın sitesinde daha güzel gözüküyor tarif.
Ispanak mücveri malzemeleri:
Ispanak kökü salatası malzemeleri:
Afiyet olsun.
Ispanak mücveri malzemeleri:
- yarım kilo ıspanak
- yarım su bardagı haşlanmış pirinç
- 2 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşıgı un
- 1 adet kuru sogan(yemeklik dogranmış)
- tuz,karabiber
- sıvıyag(tavayı ıslatacak kadar)
Ispanak kökü salatası malzemeleri:
- 1 demet ıspanak kökü
- 1-2 diş sarımsak tuz ile dövülmüş
- yarım limon suyu
- zeytinyagı
- tuz,kırmızıbiber,karabiber
Afiyet olsun.
13 Kasım 2009 Cuma
PORTAKAL SOSLU ETİMEK TATLISI
Bu tarifi Bisküvili pastalar etkinligini düzenleyen Aslı arkadaşımıza göndermek istiyorum.Etimeginde bir tür bisküvi oldugunu düşünerek tabii ki.
Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardagı toz şeker
- 2 su bardagı su
- 1/2 paket eritilmiş margarin
- 3 kahve fincanı sinangil un
- 1 kg.süt
- 8 yemek kaşıgı toz şeker
- 1 paket sinangil vanilya
- 1 su bardagı portakal suyu
- 1 su bardagı su
- 2 yemek kaşıgı bugday nişastası
- 7 yemek kaşıgı toz şeker
- 1 portakal kabugu rendesi
Afiyet olsun.
10 Kasım 2009 Salı
SEMİRSEK-PİRİNÇLİ KIYMALI BÖREK(GAZİANTEP-KİLİS YÖRESEL YEMEGİ)
Ve yöresel tariflere devam ediyorum.Gaziantep denince akla hep baklava ve kebap geliyor biliyorum.Antepliler çorbalarında bile et kullanıyorlar.Bu börek de yine onların eseri ve farkındaysanız yine içinde et var.Ama bu muhteşem tat karşısında çok fazla söylenecek söz yok galiba.
İç Malzemesi:
Hamuru için bütün malzemeleri çukurca bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalandırıyoruz.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp un serperek merdaneyle fincan tabagı büyüklügünde açıyoruz.Çok kalın olmayacak.Açılan hamurun yarısına içten koyup diger yarısını üstüne kapatıyoruz.Kenarlarını iyice yapıştırıyoruz ki pişerken açılmasın.Ve son olarak kızgın sıvıyagda böreklerimizi pişiriyoruz.
Afiye olsun.
İç Malzemesi:
- 1 su bardagı pirinç
- 100-150 gr kadar kıyma
- 1 adet kuru sogan
- 1'er tatlı kaşıgı tuz,karabiber,safran(safran bende yoktu kullanmadım)
- 1,5 su bardagı kaynar su
- Sıvıyag(kızartmak için)
- 3-4 su bardagı Sinangil böreklik un
- 1 paket Sinangil kuru maya
- bir çay kaşıgının ucuyla karbonat
- tuz ve su
- hamuru açmak için un
Hamuru için bütün malzemeleri çukurca bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalandırıyoruz.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp un serperek merdaneyle fincan tabagı büyüklügünde açıyoruz.Çok kalın olmayacak.Açılan hamurun yarısına içten koyup diger yarısını üstüne kapatıyoruz.Kenarlarını iyice yapıştırıyoruz ki pişerken açılmasın.Ve son olarak kızgın sıvıyagda böreklerimizi pişiriyoruz.
Afiye olsun.
8 Kasım 2009 Pazar
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
Uzun zamandır kek tarifi vermedigimi farkettim.Hazır Sinangil unlarım gelmişken bol bol kek yapmaya karar verdim.Ve bu hindistan cevizli kekde bunlardan ilki.İşte tarif:
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardagı toz şeker
- yarım su bardagı yogurt
- 1 su bardagı hindistan cevizi
- 1 su bardagı Sinangil Tropik Aromalı Hindistan Cevizli kek unu(kabartma tozu içinde oldugu için kabartma tozu kullanmadım.)
- yarım su bardagı nişasta
- 1 yemek kaşıgı limon suyu
- 1 paket sinangil vanilya
Afiyet olsun.
5 Kasım 2009 Perşembe
BULGURLU VE ISPANAKLI YUVALAMA(K.MARAŞ YÖRESİ)
Malzemeler:
- 1 su bardagı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşıgı Sinangil normal un
- 1 tatlı kaşıgı biber salçası
- tuz
- istenilen kadar ıspanak
- yogurt ve sarımsak(üstüne dökmek için)
- tereyag ve kırmızı tozbiber(üstüne dökmek için)
Afiyet olsun.
3 Kasım 2009 Salı
SİNANGİL UNLARIM VE OTLU KURABİYE
Sinangil 'den bekledigim paket dün kapımdaydı.Açar açmaz içinde ki çeşitli unları görünce altın bulmuş kadar sevindim inanırmısınız.Sinangil'e teşşekür etmek istiyorum.Ve bu unlarla neler yapabilecegimi şimdiden düşünmeye başladım bile.Ama daha önceden alıdıgım Sinangil normal unuyla yaptıgım otlu kurabiyenin tarifini vermek istiyorum sizlere.
Malzemeler:
- 1 adet yumurta(oda sıcaklıgında olacak)
- 2-3 yemek kaşıgı yogurt
- 150 gr. margarin(oda sıcaklıgında olacak)
- yarım su bardagı kaşar rendesi
- 3 su bardagı Sinangil normal kek unu
- 1 paket Sinangil kabartma tozu
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- 5-6 adet taze sogan
- yarım tatlı kaşıgı tuz
- bir tutam kırmızı toz biber
- 1 adet yumurta sarısı(üstüne sürmek için)
Afiyet olsun.
Etiketler:
çay saati tarifleri,
Kurabiye tarifleri,
otlu kurabiye tarifi
2 Kasım 2009 Pazartesi
NUTELLALI VEYA SARELLELİ KURABİYE
Yedigim en güzel kurabiye desem yanlış söylemiş olmam herhalde.İlk yaptıgımda resmen bir oturuşta hepsini yedik ama ikinci yapışımda biraz kuruttugum için sert olmuştu.O yüzden fırını dogru ayarlamak ve zamanında söndürmek önemli.Bu arada bu kurabiyede kabartma tozu olmadıgını farkedeceksinizdir.Ama yine de kabarıyorlar hafifde olsa.Bu güzel tarif mutfaksirlari'na ait.Bu güzel tarif için ona yarıca teşekkür etmek istiyorum.
Malzemeler:
- 1 su bardagı nutella veya sarelle(ben Almanyadan gelen nutoka diye bir ezme kullandım)
- 2 su bardagı un
- 100 gr.margarin(oda sıcaklıgında olacak)
- 1 adet yumurta(oda sıcaklıgında olacak)
- 1 su bardagı toz şeker
- 2 yemek kaşıgı kakao
- damla çikolata(üstüne)
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)