13 Kasım 2009 Cuma

PORTAKAL SOSLU ETİMEK TATLISI


Bu tarifi Bisküvili pastalar etkinligini düzenleyen Aslı arkadaşımıza göndermek istiyorum.Etimeginde bir tür bisküvi oldugunu düşünerek tabii ki.
Malzemeler:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardagı toz şeker
  • 2 su bardagı su
Muhallebisi için:
  • 1/2 paket eritilmiş margarin
  • 3 kahve fincanı sinangil un
  • 1 kg.süt
  • 8 yemek kaşıgı toz şeker
  • 1 paket sinangil vanilya
Portakal sosu için:
  • 1 su bardagı portakal suyu
  • 1 su bardagı su
  • 2 yemek kaşıgı bugday nişastası
  • 7 yemek kaşıgı toz şeker
  • 1 portakal kabugu rendesi
Etimekleri bir borcama sıralı bir şekilde diziyoruz.Toz şekeri bir tencereye alıyoruz ve kısık ateşte su koymadan eritiyoruz.Eriyen şeker iyice karamelize olunca üzerine suyu ilave edip şekerin çözülmesini bekliyoruz.Ve bu karşımla borcama dizdigimiz etimekleri ıslatıyoruz.Muhallebisiiçin yarım paket margarini bir tencerede eritiyoruz.Üzerine unu ekleyip kavuruyoruz.Sütünü ve şekerini ekliyip pişirmeye devam ediyoruz.Muhallebi kıvamına gelince 10-15 dakika mikserle çırpıp vanilyasını ekliyoruz ve sogumaya bırakıyoruz.Soguyan muhallebiyi etimeklerin üzerine yayıyoruz.Bu arada Portakal sosunu hazırlıyoruz.Portakalkabugu rendesi hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve koyulaşana kadar pişiriyoruz.Koyulaşınca içine portakal kabugu rendesini ekliyoruz ve sogumaya bırakıyoruz.Soguyan Portakal sosunu da muhallebinin üstüne döküyoruz.Ve buz dolabına koyuyoruz.İyice soguduktan sonra servise hazır demektir.
Afiyet olsun.

24 yorum:

derya dedi ki...

Mmmmmmm enfes görünüyor ellerine sağlık tatlım tabağı aldım kaçıyorum öptüm...

Arzu dedi ki...

Eylem çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

fatma dedi ki...

CANIM ÖZÜR DİLERİM YANLIŞLIKLA YORUMUNU SİLDİM ETMEK TATLISINI ÇOK SEVERİM PORTAKALLISINI HİÇ YEMEDİM ELLERİNE SAGLIK

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Ellerine sağlık canım,
Bu portakallı tariflere bayılıyorum.
Mis gibi kokusu ve tadı harika oluyor.
Beyaz muhallebinin üzerinde rengi ne kadar güzel görünmüş.

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Portakal sosu çok yakışmış, ellerine sağlık, harika görünüyor. Sevgiler.

Mahperi dedi ki...

Ne güzel bir tatlı. Ellerine sağlık

pembe tatlar dedi ki...

:))
Canım ellerine sağlık daha önce sayfamda bir çok kez belirttim portakal benim en sevdiğim meyve ve tatılarda pastalarada çok yakışıyor ellerine sağlık canım...

Katılım için tşkr ediyorum :)
Yine beklerim

ALEYNA dedi ki...

eylemcim samimiyim deneyeceğim.çok hoşuma gitti.ellerine ssğlık.

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik nefis gorunuyor...

DUSBAHCESI dedi ki...

Portakal sos yazisini gorunce hemen bi goz atmak istedim:) nefis gorunuyor ellerine saglik!

SADECE YEMEK dedi ki...

Canım ellerıne sağlık ama bu görüntüden sonra nasıl durulur bilmem ki:)))Muhteşem görünüyor.Güzel bir haftasonu dılıyorum sevgıler...

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor:) mutlu kal

*kelebek* dedi ki...

selam ..güzel bir hafta sonu diliyorum herşey gönlünce olsun ...

ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ dedi ki...

cheesecake gibi ve daha kolay Eyloş süpersin bacım ya bitiyorum şipşak tariflere mucx

Armina dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor.

pelince dedi ki...

etimek tatlısını hiç yemedim ve denemedim,çok istiyorum ama :) ellerine sağlık...,

mutlu pazarlar..

ışığın mutfağı dedi ki...

portakalın herşeyine bayılırım mükemmel görünüyor...

akasyakokusu dedi ki...

EYLEM'CİM AZ EVVEL SUSAMÇÖREKOTUNDA GÖRDÜM SENİDE..BİR BAKAYIM DEMİŞTİM PORTAKALLI TATLIYLA KARŞILAŞTIM..GÖRÜNÜŞ SÜPER TAT ZATEN HAYALİ BİLE GÜZEL LEZİZDİR EMİNİM..
ELİNE SAĞLIK CANIM..
O BOLU'DA YEDİĞİN MANTARLAR KANLICA MANTARI OLUYOR..KIRMIZI MÜBAREK ET GİBİDİR LEZİZDİR HARİKADIR..OYY AĞZIMI SULANDIRDIN KÜLTÜR MANTARINI KARANLIKTA YETİŞTİRİYORLAR MUTLAKA GÜBRELİYOLARDIR..AMA KANLICA MANTARI ÇAM MANTARIDIR YAĞMUR YAĞDIKTAN SONRA ÇIKAR YE YEDİĞİN KADAR..BU KADAR YAZDIKTAN SONRA BEN BOLU'YA IŞINLAYIM EN İYİSİ:))

IŞIL dedi ki...

BU GÜNLERDE C VİTAMİNLİ TARİFLEE İHTİYACIM VAR SAĞOL

Kendimce dedi ki...

çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık

DUSBAHCESI dedi ki...

Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

Hollandadan sevgiler!
www.dusbahcesi.blogspot.com

pembe tatlar dedi ki...

Merhabalar...
Etkinlikte beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum...
Sevgilerimle..:)

Zehra Gürgen dedi ki...

Çok güzel görünüyor özelliklede portakal sosun rengi..Ellerine sağlık..

Damak Tadı dedi ki...

Portakal sosuna bayıldım resmen..Ellerine sağlık canım..