11 Eylül 2014 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZİ YOLDA DAMLA ÇİKOLATA İLE BULUŞMUŞ

Bu okunmayan çivi yazısı oğluma ait.Ama önemli olan okunmayışı değilde okunduğu zaman içinde yazan duyguları önemli benim için.Arada sırada oğlumun aklına eser şiirler yazar bize.Hiçbirini atmam saklarım.Benim en değerli hazinem nede olsa.İçinde duygu olan yazıları atamam ben.Eminim hiçbirinizde atamıyordur.Mesela biz evleneli 12 yıl oldu hala eşimle yazıştığımız mektupları saklarım.Yazıştığımız dediğime bakmayın benim ona yazdığım mektupları demek daha doğru olur.Benim çocukluk arkadaşım vardır Neslihanım. Neslihanla üniversitedeyken yazıştığımız mektuplarım bile durur. 
Çağımız elektronik çağı geyiğine girmeyeceğim.Zira zaman neyi gerektiriyorsa onu yaşıyoruz.O zamanda cep telefonu veya bilgisayar vardı da biz mi yazışmadık efendim.Arada Efe'ye Neslihanın kızlarına mektup yazdırıyorum.Mektubun ne demek olduğunu öğrensin postanenin ne işe yaradığını bilsin diye.Zavallım postaneyi sadece para yatırılıp çekilen,fatura yatırılan bir yer zannediyor.Gerçi uzun yıllardır bu işlevi görüyor o da haklı.
 İlkokuldayken öğretmenler okumayı yazmayı öğrenince hemen bir tanıdığımıza mektup yazdırırdı.Eminim birçoğunuz böyle mektup yazmışsınızdır.Nedense mektubu yazardık ama karşıdan hiç cevap gelmezdi.Ne olurdu sanki onlarda yazsaydı.Bizde sınıfta hava atsaydık.Bak mektubum geldi diye.Yigenim bana böyle bir mektup yazmıştı bende de böyle bir acı olduğu için hemen karşılığını yazıp göndermiştim.Hala söyler teyze bir tek benim mektubuma cevap geldi diye.Sevinçle göstermiş ögretmenine.O da koca sınıfın önünde okutmuş mektubu.

Ne oldu elimemi yapıştı.Yok hayır bir çocuğu mutlu ettim.Hala övünerek anlatmasına vesile oldum fena mı oldu.
Neyse efendim bu mektup meselesi böyle uzar gider.Ben kurabiyeye geçeyim.Hindistan cevizi oldum olası çok sevdiğim bir meyvedir.Kuru haliyle önüme koy kaşık kaşık yerim o kadar yani.Bu kadar sevdiğim bir meyvenin kurabiyesini yapmadan olmaz değil mi?Daha önce hindistan cevizli bezeleri yapmıştım.Sonra başka bir verisyon olan hindistan cevizi kurabiye yi yaptım.Hindistan cevizli keki de es geçmeyeyim ve hindistan cevizinin en güzel hali olan coco star kurabiye bunun gibi birçok tarifim var hindistan cevizi ile yapılmış.Hepsine bakabilirsiniz.
HİNDİSTAN CEVİZLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ:

  • 150 gr.margarin
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik un
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurta
  • damla çikolata
YAPILIŞI:

  1. Damla çikolata hariç tüm malzemeleri derince bir kaba alın.
  2. Bütün malzeme iyice birbirleriyle bütünleşene kadar karıştırın.
  3. En son olarak damla çikolatayı koyun.
  4. Tekrar karıştırın.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirin.
  7. Önceden 180c ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  8. Soğuyunca yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.

2 yorum:

Deniz dedi ki...

Kurabiyeler nefistir eminim, çok severim hindistancevizini ben de. Ellerinize sağlık.
İnternet ortamında olsun, telefonlarla olsun yazılanlar uçuyor gidiyor. Böyle elle dokunulur şekilde saklamanın anlamı bir başka. Çok çok iyi ediyorsunuz.
Sevgiler.

anunturi gratuite dedi ki...

Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.