20 Mayıs 2014 Salı

ÇİKOLATA AŞKI-COCO STAR KURABİYE

COCO STAR KURABİYE TARİFİ
ÇİKOLATALI KURABİYE
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


Tadının böyle güzel olacagını bilseydim daha önceden yapardım coco starı.Ya da diger bir deyişle çikolata kaplı hindistan cevizini.Ben oldum olası hindistan cevizini çok severim.Yıllar yıllar önce biz Kiliste yaşarken tabii ki bu kadar çeşitli meyveyi ve sebzeyi bulmak mümkün degildi.Rahmetli babam ablamı Eskişehire sınava götürürdü.Orada taze hindistan cevizi ve kiviyi görüp almış.Ev halkı bu tatlara yabancı kalmasın diye.O zamandan beridir aşıgım hindistan cevizine.O zamanlar tabii ki bilmiyoruz ya ceviin kabuğunu soymak için baya bir ugraşmıştık.Ama sonunda rüyaya ulaşmış ve tadını da hiç bir zaman unutamamışımdır.Çocuklugumuzun tatları hepimiz için çok özeldir değil mi?İşte bu kurabiyede benim için özel oldu.İşte tarifi:
ÇİKOLATA AŞKI TARİFİ:
COCO STAR TARİFİ:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 300 gr.hindistan cevizi
ÜZERİ İÇİN:

  • 80 gr.lık  2 adet sütlü çikolata
  • 80 gr.lık 2 adet bitter çikolata
  • 4 tatlı kaşıgı sıvıyağ
Süt ve krem şantiyi katılaşana kadar mikser ile çırpıyoruz.Katılaştıktan sonra içine hindistan cevizini atıp kaşıkla karıştırıyoruz.Hazırladımız karışım kaşıga yapışmayacak kıvamda olmalı.30 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.Çikolataları ve 4 yemek kaşıgı sıvıyağı Hindistan cevizli karışım hazır olmaya yakın benmari usulü eritiyoruz.Hindistan cevizli karışımdan elimizle alarak küçük toplar yapıp yuvarlıyoruz ve çikolatanın içine atıyoruz.Çatalla çikolatanın her tarafına bulaşmasını sağlıyoruz.Geniş bir tabağın içine aleminyum folyo seriyoruz ve coco starlarımızı bunun üzerine koyuyoruz.Bütün hamur için aynı işlemi uyguluyoruz.Buzdolabında çikolataları donana kadar bekletip sonra afiyetle yiyiyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: