21 Ocak 2011 Cuma

MUZLU KEK

Evde yenmesi gereken ama bir türlü yenmeyen ve kararmaya yüztutmuş muzları görünce kek yapmanın vakti geldi diye düşündüm.Ama bir sorun var bizimkiler evde kek olarak sadece cevizli ve üzümlü keki yada kakaolu keki yedikleri için yapacagım muzlu kekin tamamının bana kalma ihitimali vardı.O yüzden az ama tadımlık yapmaya karar verdim ve mini kek kalıbımı kullandım.Kek açısından sonuç gerçekten memnun ediciydi çogunu Efe'nin parktan arkadaşları yedi.Benim oglumsa sadece 1 tane ile yetindi.Neyse buna da şükür diyeleim.İşte tarif:
MUZLU KEK MALZEMELERİ:
  • 2 adet olgun muz
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardagına yakın un
  • 1 su bardagı kadar toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • bir miktar kırılmış ceviz vey fındık
  • yarım su bardagı kadar sıvıyag
Şeker ve yumurtaları beyaz kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.Muz hariç tüm malzemeleri bu karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Muzları çatalla ezerek püre haline getiriyoruz ve hamurun içine ilave ediyoruz.Ve iyice karıştırıyoruz ki kek hamurunun her tarafına muzlar aynı oranda dagılsın.Kek kalıbımızı margarin ile yaglayıp bir miktar un serpiyoruz ve önceden 180C ısıtılmış fırına veriyoruz..Pişme süresi yaklaşık 40 dakikadır. fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakıyoruz ve sonra dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

16 yorum:

xcelis dedi ki...

ya tamda ihtiyacım olan tarif :) Gerçi senin tariflerin benim için hep öle =)))
Eylem abla olgun ama dış kabukları kararmış muzlar var onlardan yapsam bşi olurmu sence ?

Unknown dedi ki...

tam da olması gereken muzlu kek için lazım muzlar onlar işte tatlım.hemen yapmalısın o zaman.

mutfagabuyrun dedi ki...

kek harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.

xcelis dedi ki...

sağol ablacım hemen yazdırdım yarın bi mani olmassa yapıcam inş
tşkederim tekrar ;)

Saglıklımutfak dedi ki...

çok güzel gözüküyor:)ellerine sağlık:)Hayırlı cumalar:)

yemekbiraşk dedi ki...

muzların hazin sonu:) bende alırım yenmez bişeyler içine giriverir:) en azından değerlenmiş oluyorlar elinize sağlık

Unknown dedi ki...

farklı bir kek olmuş,evde ki muzları değerlendirmek için çok güzel bir fikir.ellerine sağlık.

sarkaç dedi ki...

Çocuklar böyle işte.
Ellerine sağlık, ben çok beğendim bu keki.

Gizemli Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık ben çok severim muzlu keki ve tüm kekleri aslında...

LEZZETİKRAM dedi ki...

nasılda canım çekti şimdi ,görüntü süper eline sağlık

humeyra dedi ki...

Ben seviyorum da bizim evdekiler de sevmiyor muzlu keki. O yüzden yapmaya korkuyorum yemeyecekler diye.

Pembe Tatlar dedi ki...

Eylemciğim elelrine sağlık canım yumuşacık fısır fısır gözüküyor...

aysemmutfakta dedi ki...

ellerine sağlık muzlu hiç denemedim.denenmeye değer mutlu hafta sonları...

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel kabarmış ben bir kere denemiştim yapış yapış olmuştu sevgiler...

Ferkay dedi ki...

Merhaba Eylem cim Harika bir kek olmuş ellerinize sağlık. Blogunuzu yeni öğrendim o da sorunum nedeniyle. Bloğuma giremiyorum direk yemekgezegeni diye bir siteye yönlendiriyor. Siz nasıl hallettiniz yardımcı olurmusunuz.
Sevgiler..

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

muz yemeyene muz yedirme teknikleri ders no :1 :))) bence çok başarılı olmuştur-yemeyenler şansına küssün pek çok tarif var şeker yerine olgun muz ile yapılan vs. eminim harika olmuştur! ellerinize sağlık