15 Şubat 2016 Pazartesi

DİKKAT YÜKSEK DOZ DA DOĞA İÇERİR

 Onbeş tatil geldi hatta geçti bile.Ama yazısını ancak yazabiliyorum.Fotoğrafları derleyip toparlamak gerçekten zor oluyor.Bu tatilde 1 gün Ankara 6 gün de Bolu olmak üzere bir tatil geçirdik.Ankara da minicik bir bebeğimiz oldu.Bebek kokusu ah ne güzel şey.Denizimin kokusunu içime çekince kendimi muhteşem hissettim.Özlemişim.Benim minik adamların kuzeni oldu.Hepimizde bir heyecan bir heyecan sormayın gitsin.Biran önce tatil olsa da denizimize kavuşsak diye gün saydık.Ama bizi en çok üzen şey büyümesine yakından tanıklık edemeyecek olmamız.Ama olsun ne yapalım.Sağlıklı olsun da bir arada da görmeye razıyız bebeğimizi.Ankara da 1 gün kaldıktan sonra Bolu'ya geçtik.Görmemişin karı olmuş her yerde fotoğrafını çekmiş.Ama bize de hak verin artık.
 Kar görmeyen biz Antalyalı kullar böyle manzara karşısında nutkumuz tutuluyor.Sürekli karla uyanan insanlar bıkmıştır bu fotolardan biliyorum ama bizim gibi hasret çekenler için gelsin.Bolu muhteşem bir yer.Yani belki merkezi değil ama çevresinde ki doğal güzelliklere her gidişim de hayran oluyorum.
 Bolu deyince hep insanların aklına Abant gelir ama bizim için Abant son sıralarda.İlk sırayı Yedigöller ve Gölcük alıyor.Yedigöllere ulaşması zor olduğu için her zaman gidemiyoruz.Ama Gölcüke hem ulaşım basit hem doğa muhteşem.
 Yazın ayrı,sonbahar da ayrı,ilkbahar da ayrı,kışın ayrı bir güzel.Yani her mevsim farklı bir haz alıyorsunuz doğadan.Bir de alışkın değilseniz oksijen çarpıyor sizi sarhoş gibi oluyorsunuz.
 Eğer tek başıma Gölcüğe gitmiş olsam ateş başında battaniyeye sarılı bir şekilde,bir elimde kahvem,bir elimde kitabımla saatlerce kalabilirim.O kadar seviyorum yani.
 Sonsuzlağa gidiyor gibi uzanan karlı yollara bakmaktan kendinizi alamıyorsunuz.

Biz Bolu ya gitmeden az evvel de Antalya da çiçekler açmaya başlamıştı.Türkiyemi seviyorum.Her memlekette ayrı bir haz alarak yaşabiliyorsunuz.Biz çiçek,böcek fotosu çekerken,başka bir yerler de kar fotoları çekiliyor.Ben doğayı çok seviyorum.Üniversiteyi kazandığımı öğrendiğim an kazandığım yerin ilk önce bitki örtüsü nedir,yeşil bir yer midir diye araştırmıştım. 

İşte benden şimdilik bu kadar.Hepinize mutlu zamanlar diliyorum.

1 yorum:

mutfaktaki acemi dedi ki...

Bolu muhteşemdir. Her halini ayrı seviyorum. Ama kar manzarası bambaşka tabi. Ve kar altında gölcük... Doyulmaz bir yer.
Bebişe sağlıklı uzun ömür dilerim.
Sevgiler...