12 Şubat 2016 Cuma

PAZAR KAHVALTISINA DEREOTLU POĞAÇA


 Dereotu bizim evde çok tüketilen bir yeşillik değil aslında.Oysa ki çok faydalı olduğunu duyuyor ve okuyorum ama nedense bize tadı değişik geliyor.Alışmak lazım anlayacağınız.Ama Dereotlu poğaça bence çok güzel oluyor.Çok sık olmamak şartı ile yapıyorum.Arada yemek büyük keyif veriyor bize.
Geçen  gün kahvaltı için hazırlayıp bebelerimin ellerine verdim.İlk başta garipselerse de sonra alışıyorlar yemesine.Bir de yanına peynir yeseler daha güzel olacak ama neyse bununla idare ediyoruz artık.Ama pazar günleri için değişik kahvaltı alternatifi arayanlar için birebir.Tarif ise:

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 200 gr.margarin(oda sıcaklığında olacak)
  • 2 adet yumurta(bir tanesinin sarısını ayırın çünkü üstüne sürülecek)
  • 1 çay bardağı yogurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı üzüm sürkesi
  • az tuz
  • istenilen kadar dereotu
  • peynir
  • ve aldığı kadar un 


YAPILIŞI:

  1. Oda sıcaklığında ki margarin derince bir kaba alınır.
  2. içine 1 adet yumurta ve 1 yumurtanında beyazı eklenir.Sonra yoğurt,üzüm sirkesi,tuz,ince kıyılmış dereotu ve ufalanmış peynir eklenerek karıştırılır.
  3. En son olarak un ve kabartma tozu azar azar ilave edilerek yoğrulur.Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  4. Hamur tıoparlandıktan sonra 15-20 dakika üstü örtülerek bekletilir.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak şekil vererek dizilir.
  6. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
  7. Önceden 180C ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
  8. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: