17 Nisan 2015 Cuma

TİRAMİSU DEDİKLERİ

 Ben tiramusuyu çok severim.Ama pastaneden olanı yedim bugüne kadar hep.Ne bileyim evde yapmak zor geldi belki ondandır.Ama kolaymış hemde çok kolay.Kedidilini alıyorsun ve kremasını hazırlayıp birbirleri ile buluşturuyorsun.Hepsi bu kadar.Gerçekten kolay gözüküyor değil mi?Ev halkının tiramisuya düşkünlüğü pek yoktur.Hepsini ben yedim dersem yalan söylemiş olurum.Herkes ve bende 1'er dilim aldık ve diğer dilimler komşulara gitti. 
 Onlar sevdimi bilemiyorum çünkü sormak aklıma gelmedi açıkçası.Ama umarım sevmişlerdir.Ben sevdim mi peki,pastahanede yapılanlar gibi değil.Tadı güzel ama ne bilemiyim işte hani bazen bir pasta yersiniz de aynısını evde yamaya çalışırsınız ve bir eksik var sanki dersiniz ya işte öyle birşey.
 Ama tadı güzel denemek isteyenler için işte tarif:

KOLAY KEDİDİLLİ TİRAMİSU TARİFİ:

MALZEMELER:

  • Krema malzemeleri:
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Islatmak için:
  • 1 yemek kaşığı granül kahve(nescafe veya benzerleri)
  • 1 su bardağı süt
  • ve 1 paket kedidili bisküvi

YAPILIŞI:

  1. Krema malzemelerini vanilya,labne ve margarin hariç tencereye alıp çırpıyoruz.Ocağa koyuyoruz.Ve koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  2. koyulaşınca içine vanilya,labne ve margarini ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.
  3. Mikser ile 2-3 dakika çırpıyoruz.
  4. Ve ılınmaya bırakıyoruz.
  5. kedi dillerini ıslatmak için sütü az ılıtıyoruz ve kahveyi içine ekleyip erimesi için karıştırıyoruz.
  6. Eriyen kahveli sütlü karışıma kedi dillerini tek tek batırıp tiramisuyu yapacağımız kalıbın altına diziyoruz.Sütlü karışımda kedi dillerini çok bekletmeyin hemen yumuşuyor çünkü.
  7. İlk sıra tamamlandıktan sonra üzerine krema döküp yayın.Ve tekrar kedi dilini süte batırarak üzerine dizin.En son kalan kremayı üstüne kaplayın.
  8. Ve buzdolabında 1 gün kadar bekletin.Dilimlerken üzerine kakao serpin.
  9. Afiyet olsun.

3 yorum:

Özge'nin Oltası dedi ki...

Merhaba, elinize sağlık çok lezzetli gözüküyor ancak aslında orjinal tiramisunun kreması pişirilmeden yapılıyor ve dondurma gibi hafif oluyor. Ben italyan bir blogdan alıp kendi blogumda yayınlamıştım Sicilya Usulü Tiramisu adıyla. Bir de onu deneyin bence, arada epey bir fark oluyor çünkü. Un ve süt kullanılmıyor, sadece yumurta sarısı, şekeri labne ve krema. Sevgiler...

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık bazen ben de kolayından böyle tramisu yapıyorum afiyetle yiyoruz sevgiler

gülmutfagim dedi ki...

tiramusu bana cok hafif bir tatlı gelir ben tadını az ayarlarım cokda severim elinize saglık