24 Haziran 2014 Salı

MCDONALDS ELMALI PİESİ ELMALI PAY

 İtiraf ediyorum mcdonals'ı seviyorum zararlı olduğunu bile bile seviyorum.Oğluma yedirmemek için elimden geleni yapsamda ben yememek için kendimi zor tutuyorum.Ben hamburger ile tanışalı çok uzun zaman olmadı.Nerdedeyse lise bittikten sonra tanıştım diyebilirim.Oda Almanyadan gelen kuzenim sayesinde olmuştu.Mersinde mcdonaldsa götürdü beni hamburgerlerimizi aldık masaya geçtik baktım patates yemek için çatal yok.Çok şaşırmıştım.Kuzenim eliyle yemeye başlayınca bende aynısını yaptım.Aynı filmlerdeki gibi yani anlayacagınız. 
 Bu arada zararlarınıda bilmiyor değilim.Çin tuzu vs...kullandıklarını biliyorum.Mcdonalds ile ilgili bir belgesel izlemiştim zamanında.Adam 1ay boyunca sadece mcdonalds ürünleri yiyecek ve zaralarını gösterecekti.Bu 1 aylık süreç başlamadan önce hastahanede bütün tetkilerini yaptırdı.Her türlü kan degerlerine baktılar.Maşallah turp gibiymiş.
 Neyse efendim başladı 1 ay boyunca sabah,öğlen ve akşam mcdonaldstan beslenmeye.bir ay dediğin ne ki su gibi geçti tabii ki.Adam tekrar hastahaneye gitti ve testlerini tekrar yaptırdı.Kolestrol tavan yapmış,kilo desen kaldıramayacağı kadar çok.Şeker desem fırlamış gitmiş.
 Ders çıkarmak gerek dedim kendi kendime ve bir süre hamburgerden uzak durdum.Ama nafile bile bilede olsa gittim yedim.Ama böyle yedim içim dediğime bakmayın siz.Ayda yılda bir herhalde ondanda zarar gelmez insana:))Oğlumla en sevdiğimiz tatlısıda yukarıda gördüğünüz elmalı payıdır.Ben kahve eşliğinde bayılırım yemeye.Birde vişnelisi vardır ki of of yemede yanında yat misali.Evde bir yapayım dedim bu elmalı pie'yi.Baktım evde milföy var,elma var,tarçın var,esmer şeker var.Ee ne duruyorum dedim girdim mutfağa.Ve karşınızda mcdonaldsın elmalı pie'si.
ELMALI PİE TARİFİ(ELMALI PAY)

  • 6 adet milföy
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker(ben esmer şeker kullandım)
  • 2 adet elma
  • kızartmak için sıvıyağ
Malzemeler bundan ibaret.Elmanın kabuğunu soyduktan sonra ufak doğruyoruz.
 Yanmaz tavaya alıyoruz üzerine şeker ve tarçın ilave edip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Elmalar yumuşayınca bir kenara alıp soğutuyoruz.
 Milföylerin iki tanesinin uçlarından uzunlamasına birleştiriyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz.Uç taraflarına elmalı harçtan koyup diğer uç tarafını üstüne doğru kapatıyoruz.Ve çatalla her tarafına bastırarak malzemenin içinden çıkmasını engelliyoruz


 Kızğın sıvıyağın içinde her tarafı altı sarısı bir renk alana kadar kızartıyoruz.
Peçete serili bir tabağa alıp fazla yağını çıkartıyoruz.İsterseniz üstüne hindistan cevizi,pudraşekeri veya çikolata  sosu dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

5 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

Gayet güzel olmuş.Ellerine sağlık.Çok sık olmasa da bizim de yolumuz düşüyor oralara.Vazgeçmek zor :)

Karadut dedi ki...

Eskiden bu tatlının böğürtlen ve vanilya soslu olanı satılıyordu, sonra üretimini durdurdular nedense. İki tarafında dondurma, ortasında sıcak böğürtlenli tatlı ve üzerinde çikolata sosuyla benim şu hayatta yediğim en güzel şeylerden biriydi. Elmalı olanını ve vişnelisini hiç denemedim, gönlüm elvermedi.
İki gün önce evde yapabileceğim aklıma düştü, tarif ararken blogunu keşfettim. Ben hamurunu daha karmaşık bir şey bekliyordum. Yabancı tariflerde şekli aynı olsa da pie hamuru tarifiyle vardı direk, fırında pişiyordu. Çıtır olmayacağını tahmin ettiğimden canım sıkıldı, yapmaya yanaşmadım. Şimdi milföylü tarif görünce keyiflendim. Yalnız kızartma meselesi düşündürüyor beni. Milföy zaten yağlı bir hamur bir de kızartırsam fazla mı yağlı olur acaba? Ağızda yağlı bir his yaratıyor mu?

Unknown dedi ki...

açıkçası tabiiki biraz yağ çekiyor.ben tam olarak aynı tad olmasa bile yakın bir tat yakaladığımı hissettim zira ben mcdonalds elmalısına bayılırdım.bir deneyin memnun kalacağınıza inanıyorum.

Adsız dedi ki...

Eylem hanım ,benim de aklıma bu tatlı düştü,sizin tarifi gördüm ama milföyün iki ucundan yapıştır kes tanımını anlayamadım.Lütfen daha anlaşılır tarif eder misiniz milföyü...

Unknown dedi ki...

kusura bakmayın cevap biraz geç oldu.iki milföy üstüste kondugu için çatalla yapıştırma işlemi yapıyporuz.