10 Mart 2011 Perşembe

LİMONATA

Bu sogukta limonatanın ne işi var diye düşünebilirsiniz.Hemen açıklayayım.Ogluşum hazır alınan limonata ve meyve suyu gibi içeceklere bayılır.Bunun önüne bir türlü geçemedim.Çeşitli içecek denemeleri yapmama ragmen hep anladı ıggh anne bunun tadı kötü dedi.Halbuki tatlarının dışarıda alınan meyve suları gibi olması için elimden geleni yaptım ama olmadı.Son denemelerimde tam mevsiminde oldugumuz için bol bulunan ve fiyat bakımındanda uygun olan limon.Evde limonatayı yapıp dışardan alınan limonata kutularının içine koydum.İlk zamanlarda herşey iyiydi.Ama şimdilerde anne artık bu marka limonata almayalım demeye başladı.Ay beni ne yapsam bilemedim.Bileniniz var mı?Yoksa bırakayım mı bu işin peşini?
EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ:
  • 4-5 adet limon kabugu rendesi ve suyu
  • 1 adet portakal kabugu rendesi ve suyu
  • 1,5 su bardagı toz şeker(şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • su(miktarı yogun istiyorsanız suyunu ona göre ayarlamanız gerekiyor) 
Limonun ve portakalın kabuklarını rendeleyin.Bir miktar şeker ekleyin üzerine.Aroması çıkana kadar iyice ovun.İçine su ekleyip süzdürün.Posası üstte kalacak yani.Bu arada limonların ve portakalın suyunu sıkın ve süzdügünüz malzemeye ekleyin.Kalan şekeride ekleyip iyice karıştırın.Eger suyu veya şekeri size az gelirse ekleme yapabilirsiniz.Ve içilmeye hazır mis gibi ev limonatası.
Afiyetler olsun.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

aslında ne kadar sağlıklı ve yaz kış olsa içerim çok güzel duruyor.ellerine sağlık.çocuk işte ne yapsan dışarıdan gelen tatlı oluyor.

Gülcan dedi ki...

olsa bende içerim harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

Sevtap dedi ki...

Çocukları kandırabilmek çok zor :D Valla bir dikişte içerim şimdi o limonatayı limon çok severim çünkü ellerine sağlık nefis görünüyor

yeşim dedi ki...

ben her mevsim severim harika olmuş canım ellerine sağlık.evde yapılan gibisi yok.sağlıklı-hijyenik...mis...güzel bir akşam diliyorum.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık evde yapılan gibisi varmı öpüyorum.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

valla mis gibi limonata
bence başka markanın ambalaj kutusuna koy ondan sıkılırsa bi başka markayı dene
bu çocuklarla işimiz zor
ellerine sağlık arkadaşım

Unknown dedi ki...

hem sağlıklı hem daha temiz evde yapılan gibisi yok ellerine sağlık canım misss gibi olmuş yapıp misafirlere ikram etmek için de çok güzel olur
hayırlı cumalar

MERHABA dedi ki...

ellerinize sağlık mis gibi olmuştur eminim.Sevgilerimle ...
Hayırlı cumalar

kalpkurabiye dedi ki...

bazı lezzetler soğuk sıcak aldırmadan tüketiliyor:) limonata da onlardan birtanesi:)
hele kekin yanında:)
hmmmmm:))
ellerinize sağlık olsun..
sevgiler..

Birsel ve İrem dedi ki...

Ah bu çocuklar! Siz şişenin markasını değiştirin, içindeki yine ev yapımı olsun, bakalım ne yapacak:)) Kızım da çok sever, belki bu tarilfe ben de denerim.
Sevgilerimle...

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

yaz kis hic farketmez! harika bir lezzet!ellerine saglik canim..sicacik sevgiler

Unknown dedi ki...

EVDE YAPILANDAN DAHA İYİSİ DAHA LEZZETLİSİ OLURMU HİÇ AHH OĞLUŞUM AHH:))
CANIM BENİM MAİLİNİ YENİ OKUMA FIRSATI BULDUM. MSNME GİRİŞ YAPAMIYORDUM SANA NASIL TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR ÖYLE YARDIMCI OLDUNKİ BANA..
SANIRIM BİR SÜRE A MODUNDA KULLANICAM MAKİNAYI SONRA M MODUNA GEÇİCEM YOKSA M DE ÇOK ZORLANIYORUM BAKALIM SENİNDE DEDİĞİN GİBİ DENEME YANILMA YÖNTEMİYLE ÖĞRENİCEM İNŞALLAH..
SEVGİLERİMLE...

çeşnici Handan dedi ki...

Limonatayı yaz kış içebilirim çok severim ellerine sağlık canım nefis olmuş. Bence oğluş her sıkıldığında başka bir kutuya koy limonatayı öyle ver. sevgiler.