MAKARNALI BÖREK(yalancı su böregi)MALZEMELERİ:
- 2 adet yufka
- 1 paket kelebek makarna
- 1 adet yumurta
- 500 gr.beyaz peynir(lor veya kaşar rendesi ile karıştırabilirsiniz)
- bol miktarda maydanoz
- 3 yemek kaşıgı tereyag
- 3 adet yumurta
- 2 su bardagı süt
- yarım çay bardagı sıvıyag
- Az tuz
Küçük fırın tepsimizi yagladıktan sonra 1.yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde seriyoruz.Makarnalı karışımımızın yarısını yufkanın üstüne döküp düzeltiyoruz.Harcımızın yarısını(sütlü olan harç)makarnaların üstüne kaşıkla döküyoruz.1.yufkanın dışarı sarkmış olan kenarlarını makarnanın üstüne dogru katlıyoruz.
2.yufkamızı da ilk serdigimiz ve üstünü kapattıgımız yufkanın üstüne yine kenarları dışarı sarkacak şekilde seriyoruz.Kalan makarnalı karışımı 2.yufkanın üstüne döküyoruz.Kalan harçtan 2 yemek kaşıgını ayırıyoruz.Geri kalan harcı yine makarnanın üstüne gezdiriyoruz ve sarkan yufka kenarlarını üstüne kapatıyoruz.Ayırdıgımız harca 1 yumurta kırıp çırpıyoruz.Ve bu harcı da böregimizin üstüne sürüyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
30 yorum:
çok nefis görünüyor ellerine sağlık,en yakın zamanda deniyecem,sevgiler...
Nefiss gözüküyor ellerine sağlık canım..
benim tarifime çok yakın,çok haklısın muhteşem oluyor eline sağlık canım selmlar
yaaa karnım açıktı benim olsada çayımın yanında yesem ne güzel olurdu :((
canım eline sağlık....kolay da bir tarifi varmış..en kısa sürede deneyeceğim..sevgiler...
Merhaba,
Bir ara çok sık yapardım.Gerçekten harika bir lezzet. Ellerine sağlık.
Sevgiler*
Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılarımla.
Çok güzel gözüküyor..
Kesinlikle sıcacık bir çayında harika gider..
Ellerinize sağlık..
yemede yanında yat:))
uzun zaman oldu ben de bu böreği yapmayalı nasılda severim hele bol maydanozlu nefis olur
ellerine sağlık canım sunum çok net ve iştah açısı.......
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
nefis görünüyor canım benim eline sağlık.lezzet dolu güzel bir hafta diliyorum.sevgiler.
merhaba Eylemciğim çok lezzetli bir börek ellerine sağlık bende çok seviyorum ancak burada her zaman yufka bulmam imkansız su böreği hamurundan 2 adet yufka açarak yapsam olurmu diye düşünüyorum yakında bir denerim inşaallah
sevgiyle sağlıkla kal
BEnde çok severim makarna böreğini çubuk makarna ile yaparım genelde ama kelebek makarna daha güzel olacak gibi :)teşekkürler
Maşallah,ne kadar güzel bir börek olmuş..Yalancı malancı ama,görüntüye bayıldım ben :) ellerine sağlık..Afiyet olsun yiyenlere..Sana misafir olup gelesim geldi :)
Nar gibi kızarmış canım:)Ellerine sağlık..Bir kere denemiştim..
Uzun zaman önce çok güzel oluyor:)
Sevgiler..
Eylemciğim çok güzel olmuş gerçekten su böreği gibi duruyor ellerine sağlık canım.
Hımmm,hım...sabah sabah oldumu arkadaşım:)
Hemen not aldım,öğlene kuzucuk okuldan gelince yesin.
Ellerine sağlık.
sevgilerimle...
Nefis görünüyor. Bende en kısa zamanda denemek isterim. Ellerine sağlık
harika görünüyor.annemde çok yapardı makarnalı böreği ellerinize sağlık.
Ekrandan fırlayıp yenilebilecek gibi görünüyor.Ellerine sağlık canım
süper olmuş
bayılırım
ellerine sağlık
Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Çok severim ben de..)
Tadını bilirim bir ara çok sık yapardım ellerine sağlık nefis
Bu böreğe bayıldım. En kısa zamanda yapıp sana da bilgi vereceğim. Ellerine sağlık:)
Ben bu borege takildim:) Ne kadar guzel gorunuyor, ellerine saglik.
Merhabalar, sitenizi börek tarifi ararken buldum yalancı su böreği tarifinizi yaptım şuan fırında pişiyor.. bakalım nasıl olacak..
Börek pişti ve tadına baktım inanamadım bunu ben mi yaptım dedim öyle güzel olmuş ki..
çok çok teşekkür ederim tarif için.. emeğinize sağlık
bu böreği el açması su böreği desem herkes inanır.. bu kadarını tahmin etmiyordum..
ayrıca kıymalısı da çok güzel olur eminim..
bu böreği kaç cmlik hangi tepsi veya kapta pişirdiniz?
birde tereyağı karıştırdığüımız makarnayı soğumayamı bırakıyoruz yoksa sıcakken direk börek yapımına geçiyormuyuz?
süt miktarı fazla ya ıslak kalmıyor dimi?
birde böreği hazırlayıp pişirmeden nekadar bekletebiliriz hemen pişirmelimiyiz?
sevgili zeynep bu böregi benim küçük fırın tepsim var onda yapıyorum fakat sos malzemesi çok oldugu için taşıyor siz isterseniz daha derin ama aynı boyutlarda bir borcam kullanbilirsiniz.Tereyagını eritmeden makarna sıcak iken üzerine gezdiriyoruz ki yapışmasın birbirine diye.diger malzemleri hazırlarken makarna zaten hafif ılıyor.makarna sıcak iken yapıyoruz yani her işlemi.Süt fazla gelmiyor.hemen pişerse daha güzel oluyor.yoksa sos malzemeyi iyice ıslatır leziz olmaz diye düşünmekteyim.
Yorum Gönder