11 Ekim 2010 Pazartesi

MAKARNALI BÖREK(YALANCI SU BÖREGİ)

Görenlerin ve yiyenlerin su böreginden ayırt edemedegi bir tarif makarnalı börek.Hatta fazla fazla yapıp buzluga atıyorum ani bir misafir geldiginde fırında bir güzel ısıtıp çayla berbaber servis ediyorum.Bu aralar misafirim çok oldugu için buzlukta ki makarnalı böreklerim baya bir işe yaradı.İşte tarif:
MAKARNALI BÖREK(yalancı su böregi)MALZEMELERİ:
  • 2 adet yufka
  • 1 paket kelebek makarna
  • 1 adet yumurta
  • 500 gr.beyaz peynir(lor veya kaşar rendesi ile karıştırabilirsiniz)
  • bol miktarda maydanoz
  • 3 yemek kaşıgı tereyag
Harcı için:
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardagı süt
  • yarım çay bardagı sıvıyag
  • Az tuz
Kelebek makarnamızı az tuzlu ve kaynamış suda haşlıyoruz.Haşlanan makarnanın suyunu süzdükten sonra genişçe bir kaba alıyoruz ve üstüne makarna sıcakken 3 yemek kaşıgı tereyagımızı içine ekliyoruz.Tereyagımız eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.Peynirimizi ayrı bir yerde çatalla eziyoruz.Maydanozumuzu da yıkadıktan sonra ince ince kıyıyoruz.Peyniri ve maydanozu da makarnamızın içine katıp iyice karıştırıyoruz.En son olarak az tuz ilave ediyoruz.Harcımız için gerekli malzemeleri bir kaba alıp çatalla iyice karıştırıyoruz.
Küçük fırın tepsimizi yagladıktan sonra 1.yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde seriyoruz.Makarnalı karışımımızın yarısını yufkanın üstüne döküp düzeltiyoruz.Harcımızın yarısını(sütlü olan harç)makarnaların üstüne kaşıkla döküyoruz.1.yufkanın dışarı sarkmış olan kenarlarını makarnanın üstüne dogru katlıyoruz.
2.yufkamızı da ilk serdigimiz ve üstünü kapattıgımız yufkanın üstüne yine kenarları dışarı sarkacak şekilde seriyoruz.Kalan makarnalı karışımı 2.yufkanın üstüne döküyoruz.Kalan harçtan 2 yemek kaşıgını ayırıyoruz.Geri kalan harcı yine makarnanın üstüne gezdiriyoruz ve sarkan yufka kenarlarını üstüne kapatıyoruz.Ayırdıgımız harca 1 yumurta kırıp çırpıyoruz.Ve bu harcı da böregimizin üstüne sürüyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. 

30 yorum:

FERZAN dedi ki...

çok nefis görünüyor ellerine sağlık,en yakın zamanda deniyecem,sevgiler...

canan dedi ki...

Nefiss gözüküyor ellerine sağlık canım..

kutsalsofra dedi ki...

benim tarifime çok yakın,çok haklısın muhteşem oluyor eline sağlık canım selmlar

Sevil dedi ki...

yaaa karnım açıktı benim olsada çayımın yanında yesem ne güzel olurdu :((

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

canım eline sağlık....kolay da bir tarifi varmış..en kısa sürede deneyeceğim..sevgiler...

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Bir ara çok sık yapardım.Gerçekten harika bir lezzet. Ellerine sağlık.

Sevgiler*

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.


Saygılarımla.

Vijdan dedi ki...

Çok güzel gözüküyor..
Kesinlikle sıcacık bir çayında harika gider..
Ellerinize sağlık..

Yildiz dedi ki...

yemede yanında yat:))
uzun zaman oldu ben de bu böreği yapmayalı nasılda severim hele bol maydanozlu nefis olur
ellerine sağlık canım sunum çok net ve iştah açısı.......

ahsenin dünyası dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

yeşim dedi ki...

nefis görünüyor canım benim eline sağlık.lezzet dolu güzel bir hafta diliyorum.sevgiler.

papatya68 dedi ki...

merhaba Eylemciğim çok lezzetli bir börek ellerine sağlık bende çok seviyorum ancak burada her zaman yufka bulmam imkansız su böreği hamurundan 2 adet yufka açarak yapsam olurmu diye düşünüyorum yakında bir denerim inşaallah
sevgiyle sağlıkla kal

DATLIM dedi ki...

BEnde çok severim makarna böreğini çubuk makarna ile yaparım genelde ama kelebek makarna daha güzel olacak gibi :)teşekkürler

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

Maşallah,ne kadar güzel bir börek olmuş..Yalancı malancı ama,görüntüye bayıldım ben :) ellerine sağlık..Afiyet olsun yiyenlere..Sana misafir olup gelesim geldi :)

Noyumberry dedi ki...

Nar gibi kızarmış canım:)Ellerine sağlık..Bir kere denemiştim..
Uzun zaman önce çok güzel oluyor:)
Sevgiler..

çeşnici Handan dedi ki...

Eylemciğim çok güzel olmuş gerçekten su böreği gibi duruyor ellerine sağlık canım.

SEVGİLERİMLE dedi ki...

Hımmm,hım...sabah sabah oldumu arkadaşım:)
Hemen not aldım,öğlene kuzucuk okuldan gelince yesin.

Ellerine sağlık.

sevgilerimle...

Mahperi dedi ki...

Nefis görünüyor. Bende en kısa zamanda denemek isterim. Ellerine sağlık

Gülcan dedi ki...

harika görünüyor.annemde çok yapardı makarnalı böreği ellerinize sağlık.

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ekrandan fırlayıp yenilebilecek gibi görünüyor.Ellerine sağlık canım

sarımutfak-hande dedi ki...

süper olmuş
bayılırım
ellerine sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Çok severim ben de..)

Kendimce dedi ki...

Tadını bilirim bir ara çok sık yapardım ellerine sağlık nefis

Tümay Öztürk dedi ki...

Bu böreğe bayıldım. En kısa zamanda yapıp sana da bilgi vereceğim. Ellerine sağlık:)

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Ben bu borege takildim:) Ne kadar guzel gorunuyor, ellerine saglik.

EZGİ dedi ki...

Merhabalar, sitenizi börek tarifi ararken buldum yalancı su böreği tarifinizi yaptım şuan fırında pişiyor.. bakalım nasıl olacak..

EZGİ dedi ki...

Börek pişti ve tadına baktım inanamadım bunu ben mi yaptım dedim öyle güzel olmuş ki..
çok çok teşekkür ederim tarif için.. emeğinize sağlık
bu böreği el açması su böreği desem herkes inanır.. bu kadarını tahmin etmiyordum..
ayrıca kıymalısı da çok güzel olur eminim..

zeynep dedi ki...

bu böreği kaç cmlik hangi tepsi veya kapta pişirdiniz?

zeynep dedi ki...

birde tereyağı karıştırdığüımız makarnayı soğumayamı bırakıyoruz yoksa sıcakken direk börek yapımına geçiyormuyuz?
süt miktarı fazla ya ıslak kalmıyor dimi?
birde böreği hazırlayıp pişirmeden nekadar bekletebiliriz hemen pişirmelimiyiz?

eylem ceylan dedi ki...

sevgili zeynep bu böregi benim küçük fırın tepsim var onda yapıyorum fakat sos malzemesi çok oldugu için taşıyor siz isterseniz daha derin ama aynı boyutlarda bir borcam kullanbilirsiniz.Tereyagını eritmeden makarna sıcak iken üzerine gezdiriyoruz ki yapışmasın birbirine diye.diger malzemleri hazırlarken makarna zaten hafif ılıyor.makarna sıcak iken yapıyoruz yani her işlemi.Süt fazla gelmiyor.hemen pişerse daha güzel oluyor.yoksa sos malzemeyi iyice ıslatır leziz olmaz diye düşünmekteyim.