KARNIYARIK
Patlıcanların tam zamanı ama ben henüz bu sene bir karnıyarık bile yapmadıgımı farkettim.Oysa ki karnıyarık yemegine bayılırım yanına da güzel bir pilav ve cacık eşlik etti mi yenmesine doyum olmaz.Bu sene kış için bol bol patlıcan depoladım.Bir kısım patlıcanı kavanozlara koyarak,bir kısım patlıcanı da buzluga atarak.Artık bu kış patlıcana doyacagım.Doyacagım diyorum çünkü bizimkilerin patlıcanla arası pek yok.
KARNIYARIK MALZEMELERİ:
- 7-8 adet minik patlıcan veya büyük patlıcan(eger patlıcanlar büyükse ikiye bölebilirsiniz)
- 300 gr.kıyma
- 4-5 adet kuru sogan
- 4-5 adet sivri biber
- 3-4 adet domates
- bir miktar maydanoz
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşıgı domates salçası
- tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- sıvıyag(kızartmak için)
Patlıcanlarımızı alaca soyduktan sonra tuzlu suyun içinde 30 dakika bekletiyoruz(acısı çıkması için).Bu sürenin sonunda suyunu dökün ve iyice yıkayıp kurulayın.Kızgın yagda patlıcanların her tarafını kızartın.Ve peçete serili tabaga alın.Ardından 2 adet sivri biberin çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün ve biberleri de kızartın.Kızaran patlıcanları borcama alın ve ortalarını altına gelmeyecek şekilde ve kenarlarını da kesmemek şartıyla yarın.Ayrı bir tencereye az sıvıyag ilave edin.Kıymayı ekleyin kıyma suyunu salıp çekince yemeklik dogradıgımız soganları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.Kavrulan malzemenin içine küçük dogranmış 2 adet domatesi ekleyin.Sonra ince kıyılmış maydanoz ve sarmısagını ekleyin ve kavurmaya devam edin.En son olarak baharatlarını ekleyin ve altını kapatın.Borcamdaki patlıcanların içine kıymalı karışımı pay edin.Üzerlerine biber dilim domates ve daha önce kızarttıgımız biberleri koyun.Ayrı bir yerde 1 yemek kaşıgı salçayı 1 su bardagı sıcak su ilavesi ile ezin.Bu aşama da isterseniz baharat da ekleyebilirsiniz.Bu salçalı sosu borcama boşaltın.Ve önceden 200C ısıtılmış fırında pişirin.Pişirme süresi sos iyice kaynayıp üstteki domatesin rengi degişene kadardır.
Afiyet olsun.
23 yorum:
Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. Patlıcanla yapılan herşeyi seviyoruz.
Saygılar.
Bayılırım patlıcanlı yemeklere.Ellerine sağlık canım pek nefis.
Ben de çok severim patlıcan yemeklerini birde yanında pirinç pilavı olacak ama..Ellerinize sağlık ve afiyet olsun..
Ben de ben de çok severim karnıyarığı yanında mutlaka pilav ve cacık olmalı yoksa tam tadını alamıyorum nefis görünüyor fırındada bir başka güzel oluyor tadı :))
ellerine sağlık Eylemcim afiyetler olsun........
Eylemciğim; karnıyarık en sevdiğim bir lezzet,ellerin dert görmesin,mevsimi geçmeden bende yapayım.Sevgimle öptüm...
Bu hafta ikimizde patlıcanlı tarifler yapmışız. Eline sağlık canım
Sayfana tok gelip, acıkıp çıkıyorum Eylem'ciğim..Ellerine sağlık nasıl nefis görünüyor Karnıyarık..Afiyet olsun sizlere..
Sevgiler..
Patlıcan en sevdiğim sebzelerden biridir.Bu resm sana mı ait?Süper ya eline sağlık.
Sevgiyle:)
Şanslı bütün resimler bana ait.yani yapmadıgım hiçbirşeyin fotografı yok sitede.
merhabalar,
Patlicanli her yemegi bende cok severim...ellerine saglik, harika gorunuyor...sevgiler...
Sevgili Eylem,
Karnıyarık nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Bizde herkes patlıcanı sever o yüzden yaz boyunca bol bol patlıcanlı yemekler pişirdim.
Sevdim bu menüyü. Ellerine sağlık.
süper süper süper. ellerine sağlık.
Patlıcan her daim favorimdir.Sizin maharetli ellerinizden çıktığı her halinden belli.Ellerinize sağlık.enfes görünüyorlar..
patlıcanı bende çok severim,nefis olmuş...
ellerine sağlık..
En sevdiğim yemek,nerde görürsem göreyim seyretmek bile büyük keyif veriyor bana :) hele ki böylesine özenle hazırlanmış olunca,insan durup izlemek istiyor :) ellerine sağlık,harika olmuş..
karnıyarığı kim sevmezki çok güzel ellerine sağlık
Eylemcim nefis gözüküyor patlıcana bende bayılırım
eline sağlık canım
sevgiler..
Esim gormesin hemen tuturur .
ellerine saglik nefis gorunuyor.
Sevgiler
Sefa
kısa bir ara için özürdilerim.karnıyarığa bayılırım harika gözüküyor.ellerinize sağlık.
enfes bir görüntü ,bayılırım karnıyarığa birde beyaz bir pilav eşliğinde :) ellerine sağlık
Eylemciğim ellerine sağlık çok güzel olmuş afiyetler olsun.
Kış için stoklamak çok güzel bir fikir ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder