- Yarım paket hazır baklavalık yufka
- 1 su bardagı ince kıyılmış ceviz
- 150-200 gr tereyag(isterseniz azaltabilirsiniz)(üstüne sürmek için)
- 3 su bardagı toz şeker
- 3 su bardagı su
- birkaç damla limon suyu
Önce şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz.Ve kıvam alınca ılınmaya bırakıyoruz.(şerbet ılık olacak).Daha sonra yufkalardan 2 tanesini aralarına az sıvıyag sürerek üst üste koyuyoruz ve üstüne ceviz serpiyoruz.Ve geniş kenarına ince oklavayı yerleştiriyoruz ve dikkatlice sarıyoruz.Sardıktan sonra dikkatlice ortaya dogru büzüyoruz yufkaları.Büzme işlemi bitince yufkaları oklavadan çıkarıyoruz.Ortadan ikiye bölüp altı yaglanmış orta boy borcama veya tepsiye aralık bırakmadan diziyoruz.(burada büzgülerinin bozulmaması önemli o yüzden ben borcama dizdim yarım pakete borcam yeterli geldi).Ayrı bir yerde tereyagını eritip baklavaların üstüne döküyoruz.Her tarafına dagılmalı tereyag.Ve önceden 180C ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Pişen baklavayı fırından çıkarıp 5 dakika bekletiyoruz ve ılınmış şerbeti üstüne döküyoruz.
Afiyet olsun.
Bu arada Fikrimühimden Yumoş paketi geldi bana.Gelen yumoşun kokusuna hayran kaldım.Hepiniz gibi bende çamaşırlarımın mis gibi kokmasını ve yumuşacık olmasını isterim.Zaten hep kullandıgım yumoşun bu serisini denememiştim.Fikrimühim sayesinde deneme fırsatı buldum ve çok memnun kaldım.Ayrıca konsantre bir yumoş.1.5 L'si 6L'ye denk geliyor.Hem çamaşırlarınız mis gibi kokuyor hem bütçeniz sarsılmıyor.
21 yorum:
Canım tatlın harika ellerine sağlık
bende çok sık yapıyorum daha yayın
lamaya sıra gelmedi.Yumoş paketi ba
nada geldi harika kokuyor değilmi kocaman öptüm...
Eylemciğim ellerine sağlık canım harika olmuş...
Yumoşun aşkına bugün dolap içlerini yıkadım az önce işim bitti şimdi dolap kapaklarını açınca miss gibi kokuyor bende çok mutlu oluyorum:D
eylemcim ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun..
banada bugun geldi tatlım akızımın öğretmenleri gelecek bende perdeleri yıkayacağım mis gibi koksun istiyorum :))
Eylecim ellerine sağlık bir tanem. Tatlı harika görünüyor. Fırsatım olursa bende denemek istiyorum.
ellerine sağlık afiyetler olsun
Eylemciğim ellerine sağlık.Afiyet şeker olsun.Yumoş ürünlerinide güle güle kullan canım...
http://hamaratabla.yetkinforum.com/forum.htm
EYLEMCİĞİM SAMİMİYETİN İÇİN TEŞEKKÜRLER.BEN DE BEN Mİ BECEREMEDİMDİYORDUM.YUFKASAL BİR SORUN HERHALDE ÇITIR ÇITIR OLMUYOR.YAŞLILARA GÖRE YUMUŞACIK.AFİYET OLSUN
Eylemcim ellerine sağlık, sonuçta dışardan aldıklarımızında nasıl yapıldığını ne kullanıldığını bilmiyoruz.En azından evde yaptıklarımız sağlıklı :)
ellerine sağlık
Eylemcim eline sağlık çok lezzetli gözüküyor :)
Ellerinize sağlık. çok leziz görünüyor.
Saygılar.
Harikk olmus Ellerine saglik cnaimm.
Sevgiler
Sefa
Bu tatlı ne zamandır aklımda yemekteyiz programında bir hanım yaparken görmüştüm ama yapmak kısmet olmadı ellerine sağlık canım
canım ellerine sağlık annem de yapar bu tatlıdan onunki dediğin gibi çıtır çıtır.
Eylemcim nefis,canım istedi resmen;)
baklavanin citir citir olmasi icin üzerine tereyag degilde siviyagla dene ben siviyagla yapiyorum citir citir oluyor
ellerine saglik arkadasim
ellerine sağlık bayramda yenecek değil ya:))şifa olsun canım sevgiler
ellerine sağlık bayramda yenecek değil ya:))şifa olsun canım sevgiler
citir citir olmus canim ellerine saglik sevgiler...
Sevgili Eylem,
Baklava nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Bu arada;
Sultani bezelye dizmesi tarifimdeki soruna gelince, tarifteki bezelyenin adı sultani bezelye, yaprak bezelye olarakta bilinir.
Bezelyenin henüz körpeyken hiç taneleri çıkmamışken toplanır.
Ömrü çok azdır, en fazla 1 ay pazarda bulunur.
baklava harika olmuş eline sağlık
bayıldığım bir lezzet.ellerine sağlık canım..siz de üşüyorsanız desene buralarahiç gelmez...sevgiler...
Yorum Gönder