24 Temmuz 2009 Cuma

SOSLU TAVUK KANADI

Malzemeler:
  • istenilen kadar tavuk kanadı
  • istenilen kadar patates,havuç
  • 2 yemek kaşıgı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşıgı yogurt
  • tuz,kırmızbiber,kekik,karabiber
Tavuk kanatlarını yıkayın.Patatesleri ve havucu soyup istediginiz büyüklükte dograyın.Sos için ezilmiş sarımsak,yogurt,salça ve baharatları derin bir kabın içinde karıştırıp tavuk kanatlarını bu sosun içine atın ve her tarafının bu sosa bulanmasını saglayarak bir saat kadar bu sosta bekletin.Sostan çıkardıktan sonra yaglanmış tepsiye dizin.Yanına yine baharatlarla tatlandırılmış patates ve havuçları dizin.Ve fırına verin.180C yaklaşık 30 dakika veya daha fazla pişirin.
Afiyet olsun.

10 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

CANIM BENİM ELLERİNE SAĞLIK.
*
ayrıca yanlışlığın hiç önemi yok, üzülme lütfen :)
bebişi öperim :)

gibi dedi ki...

O sarmadan önce bunu yemek vardı:)

otomatikkepce dedi ki...

Tipik haftasonu menüm
elinize sağlık

neslihan erzincan özgür dedi ki...

sevgili Eylem ellerine sağlık. şahane olmuş tavuğun.sevgilerimle...

gullesu dedi ki...

ellerine sağlık canım

Pembe Tatlar dedi ki...

Canımcım tavuk yemekleri herzaman favorimdir ellerine sağlık harika gözüküyor...
Mutlu hafta sonları:)

aleyna dedi ki...

eylemcim eline sağlık.bende fırın poşetinde yapıyorum.sevgiler

TAZE NANE dedi ki...

Balıklama atlayıp yiyorum.
Sevgiler.

cicibici bişeyler dedi ki...

Havuç ve patatesle renkli bir görüntüsü var iştah açıcı!ellerine sağlık canım,sevgiler.

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor güzel yorumun için çok teşekkürler sevgilerimle