SOSLU TAVUK KANADI
Malzemeler:
- istenilen kadar tavuk kanadı
- istenilen kadar patates,havuç
- 2 yemek kaşıgı domates salçası
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşıgı yogurt
- tuz,kırmızbiber,kekik,karabiber
Tavuk kanatlarını yıkayın.Patatesleri ve havucu soyup istediginiz büyüklükte dograyın.Sos için ezilmiş sarımsak,yogurt,salça ve baharatları derin bir kabın içinde karıştırıp tavuk kanatlarını bu sosun içine atın ve her tarafının bu sosa bulanmasını saglayarak bir saat kadar bu sosta bekletin.Sostan çıkardıktan sonra yaglanmış tepsiye dizin.Yanına yine baharatlarla tatlandırılmış patates ve havuçları dizin.Ve fırına verin.180C yaklaşık 30 dakika veya daha fazla pişirin.
Afiyet olsun.
10 yorum:
CANIM BENİM ELLERİNE SAĞLIK.
*
ayrıca yanlışlığın hiç önemi yok, üzülme lütfen :)
bebişi öperim :)
O sarmadan önce bunu yemek vardı:)
Tipik haftasonu menüm
elinize sağlık
sevgili Eylem ellerine sağlık. şahane olmuş tavuğun.sevgilerimle...
ellerine sağlık canım
Canımcım tavuk yemekleri herzaman favorimdir ellerine sağlık harika gözüküyor...
Mutlu hafta sonları:)
eylemcim eline sağlık.bende fırın poşetinde yapıyorum.sevgiler
Balıklama atlayıp yiyorum.
Sevgiler.
Havuç ve patatesle renkli bir görüntüsü var iştah açıcı!ellerine sağlık canım,sevgiler.
ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor güzel yorumun için çok teşekkürler sevgilerimle
Yorum Gönder