8 Aralık 2015 Salı

NANELİ OLSUN ÜSTÜNEDE DE ÇİKOLATA SOSU OLSUN ADI DA KEK OLSUN DİYORSANIZ

 Uzun zamandır denemek istediğim bir kekti naneli ve çikolatalı kek.Aslında bu kek maceram kahvemize katmak için aldığımız nane şurubu ile başladı.Ben yıllardır şeker kullanmıyorum.Şekeri ne zaman bıraktığımı bile hatırlamayacak kadar eski yani.Naneli şurup kahveye katıldığında inanılmaz şekerli geldi bana(adı üstünde şurup işte) ya da ben hiç şeker kullanmadığım için öyle hissettim.
 Velhasıl o aldığımız naneli şurup dolabımızın bir köşesinde öylece durur hale geldi.Zavallı kıyamadım da atmaya.Bir kek yapayım da içine ekleyeyim dedim kendi kendime.Tabii ki içine sadece şurubu eklemedim ayrıca nane yaprakları da ekledim tadı daha keskin olsun diye.
 Aslında ben mucize bekliyordum buram buram nane kokusu ve tadı gelsin istiyordum ama olmadı.Nanenin ağızda bıraktığı ferahlık gibi olsun istedim kekim ama olmadı.Belki üstüne çikolata sos döktüğüm için veya kakaolu yaptığım için nane tadını bastırdı bilemiyorum ama yine de güzeldi.
İçinde nane olduğunu bildiğim için kendimi psikolojik olarak iyi hissettim.Nane de keke konur muymuş demeyin konuyor.Evde benim gibi nane şurubunuz yoksa koymak veya almak zorunda değilsiniz.Direk nane ile de yapabilirsiniz onu da belirteyim.Tarife gelince:

NANELİ VE ÇİKOLATALI KEK TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı nane şurubu
  • 2-3 yemek kaşığı incecik kıyılmış taze nane
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • ÜSTÜ İÇİN:
  • Çikolata sosu hazır paketlerden(arkasındaki tarife göre hazırlanacak,süt miktarını azaltırsanız daha koyu ve kıvamlı olur)


YAPILIŞI:

  1. Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın.
  2. Margarini eritip ılınmaya bırakın.
  3. Şekerli yumurtanın içine eritilmiş margarini,sütü,nane şurubunu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
  4. İçine ince kıyılmış naneleri,vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  5. Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. Önceden 180C ısıtılmış fırında kekin içi pişene kadar tutun.
  7. Kekiniz pişerken çikolata sosunu tarifine göre hazırlayıp ılınmaya bırakın.Arada karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.
  8. Pişen kekinizi fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı geçince sütüne çikolata sosunu dökün.
  9. Soğuyunca servise hazırdır.Afiyet olsun.

1 yorum:

pudra şekeriM mehtap dedi ki...

yine de naneli kek adı ile hoş. Elinize sağlık.