30 Temmuz 2015 Perşembe

EV YAPIMI VANİLYALI DONDURMA

 Burada olmadığım zamanlar blogumu ve sizler, çok özlüyorum.Sanki arada da olsa bloga yazı yazmazsam canım sıkılıyor,üzülüyorum.Belki bu blog işi de bir alışkanlık oldu benim için.Ama iyi bir alışkanlık.Bu senenin tatil sezonunu kapattık artık.Artık misafirlerimizi bekleme zamanı geldi.Yok mu Antalya ya gelecek.Antalya ya gelecek olan varsa vanilyalı mis gibi ev yapımı dondurma ikram edebilirim bilginize.
 Tatil dönüşü tam bir koşturmacanın içindeyiz.Efe hem yüzme hem de futbol kursuna gidiyor.Minik adamla abimizi sürekli faaliyetlerine götürüp getiriyoruz.Minik adam arada sıkılsa da genel de eğleniyor abisini izleyip,parka gidiyor ve mutlu oluyor.Ama Antalya'nın sıcağında akşam yedi gibi ancak parka gidebiliyoruz.Hava karardığında eve dönüyoruz ne yapalım. 
Gelelim vanilyalı dondurma tarifine.Aslında sahlepli yapmak istedim ama geçen sene saf salebin kilosu 200 Tl idi.O da zor bulunan birşeymiş meğerse.Bende o yüzden salep kullanmaktan vazgeçtim.Ama salep bulur bulmaz bir de öyle deneyeceğim.Benim tarifime gelince:

EV YAPIMI VANİLYALI DONDURMA TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker(şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 su bardağı krema
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI:

  1. Sütümüzü hafif ılık hale getirip şekeri içine ekleyelim ve karıştırarak şekeri eritelim.
  2. Sonra sütümüz tamamen soğuyunca krema ve vanilyayı da içine katıp mikser ile iyice karıştıralım.
  3. Karışan malzemeyi dondurmayı donduracağımız kabımıza boşaltalım.
  4. Ve buzluğa koyalım.
  5. Dondurmamız katılaşmaya başladığında çıkarıp tekrar mikser ile çırpalım.
  6. Ve tekrar buzluğa koyalım.
  7. İyice katılaşınca dondurmamız hazırdır.
  8. Afiyet olsun. 

2 yorum:

Deniz dedi ki...

Tüh Antalya'ya yolum düşseymiş keşke :)
Dondurma nefis görünüyor. Bu sıcaklarda keyifle yenebilecek tek şey sanırım. Ellerinize sağlık.

Ilhan Ucer dedi ki...

Biz İstanbul'da kavrulşuyoruz kim bilir Antalya nasıldır? Dondurma yapmak ne kadar kolaymış. Ama dondurma kabı falan aksesuarı önemli galiba. Elinize sağlık.