Herkesin buzluğunda illa ki milföy hamuru oluyor.Şöyle acil misafirler için.Acil misafir demişken bende bu kavramı anlamış değilim.Mesela eskiden ben küçükken bile misafirliğe gideceğimiz zaman akşam müsaitseniz annemler size gelecek diye randevu alırdık.Şimdi de hal değişmedi bence.O yüzden acil misafirler kim bu konuya açıklık getirebilir misiniz?
FIRINDA ETLİ VE MİLFÖYLÜ GÜVEÇ TARİFİ:
MALZEMELER:
- 400 gr.kuşbaşı et(dana veya kuzu)
- istediğiniz kadar arpacık soğan
- kırmızı biber
- çıkan güveç kabı kadar milföy hamuru
- yeşil biber
- sarımsak
- tuz,karabiber,pulbiber
- az zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
- Kuşbaşı etleri zeytinyağı ile beraber yanmaz ve derin bir tavaya alın.
- etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.Etler yağa biner binmez arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyin.
- Biraz böyle kavrulduktan sonra çok küçük doğramadığınız kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin.
- en son olarak baharatlarını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Bir süre sonra etlerin üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyin.ve pişmeye bırakın.
- Pişen etleri güveç kalıplarına paylaştırın.
- üstlerine elinizle güveç kalıbı kadar açtığınız milföy hamurlarını kapatın ve üstüne yumurta sarısı sürün.
- Ve önceden 180C ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirin.
- Ve sıcak servis edin.Afiyet olsun.
1 yorum:
Nefiiiis olmus,et yahni gibi ayni,tarif listeme aldim guvectede yapacagim ellerine saglik ekmegini bana bana benim yerimede ye cok severim cunku,et sevilmezmi yahu etcilim bende :)
Yorum Gönder