29 Nisan 2015 Çarşamba

ZAMANI GEÇMEDEN ARMUTLU KURABİYE YAPIN BENCE

Galiba armutun henüz zamanı geçmedi değil mi?Geçmediyse bile geçmek üzeredir bence.Buzdolabında yenmeyi bekleyen ama bir türlü yedirilemeyen armutlarım vardı.Anne ne yapar mutlaka onu çocuklarına yedirir değil mi?işte bende öyle yaptım:)) yaşasın kötülük.Siz misiniz yemeyen? 
 Aslında içindekini armut değil de elma zannederek yediler.Çünkü armutlu kurabiyenin yapılış formu elmalıya çok benziyor.Çocukların zaman zaman bazı şeyleri yemeyi bıraktıkları dönemler oluyor.İşte şimdi armut yememe dönemindeyiz bizde.Ya ne uğraşıyorsun yemesinler değil mi?Ah ah yemesinler diyemiyorum işte aslında bir diyebilsem bende onlarda çok mutlu olacağız.Daha önce de yazmıştım onların yeme alışkanlıklarına saygı duymam gerekiyor.Ama olmuyor işte ne yapayım.
 ARMUTLU KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 125 GR.margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı kadar un(azar ekleyerek ayarlamasını yaparsınız)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İÇİ İÇİN:
  • 3 adet armut
  • 1 çay bardağı toz şeker(damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • ceviz
  • tarçın
  • üstüne serpmek için pudra şekeri

YAPILIŞI:

  1. İlk önce iç malzemesini hazırlayalım.Armutun kabuklarını ince soyun ve rendeleyin.Yanmaz bir tavaya alın ve üstüne şekeri ekleyerek altını yakın.
  2. Armutlar pişene kadar ve suyunu çekene kadar pişirin.Söndürmeye yakın ceviz ve tarçın ekleyin ve bir defa karıştırıp altını kapatın ve ılınmaya bırakın.
  3. Hamuru için gerekli malzemeleri derince bir kaba alın ve iyice yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle açın ve içine armutlu içten koyup dilediğiniz gibi kapatın.
  6. Önceden 180C ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince üstüne dilediğiniz kadar pudra şekeri serpin.
  8. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: