KIRMIZI PANCAR TURŞUSU TARİFİ:
MALZEMELER:
- 1 kg kırmızı pancar
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 1,5 yemek kaşığı turşu tuzu(iri tuz)
- 5 diş sarımsak
- 1-2 adet acı ve küçük biber
- yeteri kadar su
YAPILIŞI:
- Pancarları iyice yıkıyoruz ve kabuklarını incecik soyuyoruz.
- üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Pancarların çatal batacak kadar yumuşaması yeterlidir.Bu kıvama gelince altını kapatıyoruz.
- Bir kevgirle pancarları sudan çıkarıyoruz ve suyunu dökmüyoruz.
- Suyun hepsi çok gelebilir birazını alabilirsiniz.
- Pancar suyunun içine sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Ilınan pancarları kavanozlara yerleştirin.
- Aralarına soyulmuş sarımsakları bütün bir şekilde koyun.acı biberleri kesmeden içine atın.
- Ve üzerine hazırladığınız pancar suyunu dökün.
- Ve turşunuz 2 gün içinde yemeye hazır olacaktır.
- Buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder