Ve fotolarda gördüğünüz Tekirdağ köfteyi denemeye karar verdim.İyi ki de vermişim.Bzimkiler çok beğendi.10 üzerinden 9 aldı.Bu baya iyi bir sonuç değil mi?Birde bekleme süreci olmasa.Ev halkı zaten bekleme sürecinden dolayı 1 puanı kırdı.Ne yapalım.Her güzele ulaşmak kolay değil.Bazıları için zamana ihtiyaç var değil mi?Tarife gelince lezzetli.com sitesinden alındı.
EVDE TEKİRDAĞ KÖFTE YAPIMI:
MALZEMELER:
- 750 gr.kıyma
- 2 tane bayat ekmek içi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- karabiber,tuz,pulbiber,kırmızı toz biber
- yarım yemek kaşığı kimyon
- 2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
- ekmek içi,ince doğranmış soğan,kimyon,tuz ve dövülmüş 2 diş sarımsak karıştırma kabına alıp bir güzel yoğuruyoruz.
- Sonra bu malzemelerin içine kıymayı ekliyoruz ve 10 dakika kadar yoğurmaya devam ediyoruz.(elimizi arada buzlu suya sokuyoruz.)
- bu harca karabiber,toz kırmızı biber,pul biber ve karbonatı ekliyoruz.Ve yine arada elimizi soğuk suya batırarak yoğurmaya devam ediyoruz.
- irmiği ve yumurtayı ekliyoruz ve hala yoğurmaya devam.
- macun gibi bir kıvam alana kadar harcımızı buzdolabında bekletiyoruz.Ben 1 gün beklettim ama siz daha az bekletebilirsiniz.
- Ve köfteye şekil verip tavada veya ızgarada pişirip servis ediyoruz.
- afiyet olsun.
1 yorum:
Bir Trakyalı olarak ve bu köftenin tadını çok iyi bildiğimden hiç hayır diyemeyeceğim bir de yanına o acıl özel sosunu yaparsanız tadına doyum olmaz
Yorum Gönder