14 Kasım 2014 Cuma

FINDIKLI KAVALA KURABİYESİ OLUR MUYMUŞ DEMEYİN

 Ben yaptım ve oldu hem de çok güzel oldu.Denemenizi tavsiye ederim.Kavala kurabiyesinin aslı biliyorsunuz bademle oluyor.Ama evde badem yok ama Almanya'dan gelen bir poşet fındık tozu olunca mecburen fındıklı oldu kavala kurabiyemiz.Aslına yakıştı mı bence yakıştı.Ama aslını bilenler alınmasın tabii ki badem olmazsa olmazından.Ama yoksa muhakkak fındık ile deneyin derim.
Akşamları çayın yanına bizimkiler illa birşeyler istiyorlar.El mahkum yapmazsam abur cubura sarıyorlar.Bende bizimkileri çoğu zaman farketmeselerde kobay olarak kullanıyorum.Çeşitli şeyler deneyip önlerine sunuyorum.Eğer güzel olmuş deniliyorsa kara kaplı defterime not alıyorum ki tekrar yapayım diye.Beğenilmezse defterden çıkıyor tarif.Bir ara bilgisyara format atıldı.Ben yedekleme yapmayı unuttuğum için bütün tariflerim gitti.Bilgisayardan araştırdım acaba fotoğrafları geri getirebilirmiyim diye ama nafile.Hiçbir programa inanmayın bence.Çünkü giden geri gelmiyor.Gelecek olanda yakın zamanda olan fotolar ve geri dönüşüm kutusundakiler.O da bozulmamış ise.O zaman çok üzülmüştüm.Günlerce fotografları nasıl getirebilirim diye uğraştım durdum yok yok.Birtek geri gelen foto kavala kurabiyesi oldu.Bende o günlerin hatrına yayınlamak istedim.
FINDIKLI KAVALA KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı toz halinde fındık içi
  • 100 gr.margarin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:

  1. Unu yanmaz bir tavaya alıp yağsız bir şekilde ve kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Ve bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.unun rengi hafif dönecek.  
  2. Derince bir kaseye kavrulup ve soğutulmuş unu ve toz fındığı alıyoruz.
  3. İçine pudra şekeri,margarin,kabartma tozu ve yumurta koyup iyice yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacak.Eğer un az gelirse ekleme yapabilirsiniz.
  4. Hamurumuz hazır olunca tezğahın üzerine alıp merdane ile açıyoruz.Açılan hamurdan çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz.Ve çıkan yuvarlaklardan yine çay bardağı ile ay şekli vererek kesiyoruz.Yukarıdaki tepside gözüken şekli veriyoruz yani.
  5. Hamur bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  7. Önceden 180C ısıtılmış fırında kurabiyelerin üstü hafif kızaran kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkarınca soğumaya bırakıyoruz.Ilıdıktan sonra üstüne pudra şekeri serpiyoruz.
  9. Afiyet olsun.

3 yorum:

Dilek'le Mutfakta dedi ki...

Bugün ne yapsam diyordum tatlı olarak..kavala kurabiyesi hiç denemedim doğrusu hazır yapılmışını yedim hep..şimdi yapma zamanı..eline sağlık teşkr ederim. Bu arada bloğuma yorum yazmışsınız, her zaman beklerim, ben bu bloğa üyeymişim zaten , sizinde üyeliğinizi bekliyorum. Artı sosyal hesaplarınızıda takibe aldım.Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle canım, selamlar. https://www.facebook.com/dlktoksoy
http://dilektoksoy.blogspot.com.tr/
https://plus.google.com/u/0/100219284046676126779/posts?cfem=1
https://plus.google.com/u/0/communities/100163594584192234135
https://twitter.com/dilekToksoy
http://instagram.com/dileklemutfakta
http://www.pinterest.com/dilektoksoy/

https://www.facebook.com/dileklemutfakta

özlem dedi ki...

mis gibi fındık kokulu bayılırım. ellerine sağlık

kolay yemek tarifleri dedi ki...

Ayy süper olmuş en çok denemek istediğim tariflerden biri ellerine sağlık, Bu arada enfes görünüyor ellerine sağlık sevgiler