16 Ekim 2014 Perşembe

LAVAŞTAN CİPS YEMİŞ MİYDİNİZ?

 Cem Yılmaz'ın reklamda dediği gibi "insan yiyecek bunu biraz küçük olsun" değil mi?Ben abartıp biraz büyükçe cipsler yapmışım ama siz bence boyutlarını biraz küçültün.Cipsi sevmeyen yoktur herhalde.Sorumlu anne:)) olarak çocuklarıma sağlıklı şeyler yedirme gayreti içinde olduğum zamanlarda yaptım bu cipsi.İyi mi ettim Efe iyi ettiğimi söylüyor.Zaten en çok da o yedi.Ve sevdi.Ben biraz fırında fazla tutmuşum o yüzden tadı azıcık acımsı oldu aman siz fazla kurutmayın.Lavaşı çok seviyorum.Herşeye yakışıyor bence.O yüzdendir ki buzluğumda her zaman fazladan lavaş bulunur.Buzluktan çıkarınca çözülmesi de uzun sürmüyor en fazla 5 dakika.Eğer siz buzluğa atmıyorsanız atın derim.Daha önce lavaşlı kolay pizza yapmıştım.Lavaşı et dürümde de kullandım. Pizzasını ince sevenler içinde lavaşlı pizza yapmıştım.
 Şimdi de lavaşla cips yaptım.Gerçek cipsler gibi oldu mu tabii ki hayır.Ama ona yakın bir tat elde ettiğimi söyleyebilirim.Bir daha ki sefere bol acılı yapıp oturup kendim yiyeceğim.Hayatımız çocuklarımızın çevresinde dönüp şekillense de arada kendimizi de şımartmamız gerekiyor değil mi?Bir tanıdığım bana " çocuklar büyüp evden gittikten sonra ben ne yemek severdim unuttum zira hep bebelerimin sevdiği yemekleri yapıyordum" demişti.Herhalde bende yaşlanınca aynı şeyi kısmen de olsa söyleyeceğim.  
 Belki birçoğunuz da benim gibidir.Oysa hayat hepimizin çevresinde şekillenmeli bence desem de olmuyor işte deyip nokta koyuyorum ve tarife geçiyorum.
LAVAŞLI CİPS TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 2 adet lavaş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz,pul biber,toz kırmızı biber,kekik
YAPILIŞI:

  1. zeytinyağının içine tuzu ve baharatları atıp karıştırın.
  2. 1.lavaşı serip üstüne bol miktarda zeytinyağlı karışımdan sürün isterseniz önceden dilimleyip zeytinyağına bandırabilirsiniz ama bana çok yağlı geldiği için sadece üstüne sürdüm.
  3. 2.lavaşıda 1.nin sütüne koyup yine zeytinyağlı karışımdan sürün.
  4. Ve lavaşları cips şeklinde kesin.Dediğim gibi ben kocaman kesmişim siz biraz küçük kesin.
  5. yağlı kağıt serili tepsiye gelişi güzel yerleştirin.
  6. Önceden 200C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Çok kızarmasın daha doğrusu yanmasın dikkat edin.

Afiyet olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çocuklar büyüdükçe aburcuburları evde yapcaz anlaşılan.bende hazır yufkayla yapıyorum.2 yufka arasına salça yağ baharat karışımını sürüp cips gibi kestikten sonra fırında kızartıyorum.o da güzel oluyor...

Deniz dedi ki...

Hmmm nefis görünüyor. Sosla yemeye doyum olmuyor. Tabi yağ ve kimbilir daha neler dolu olan hazırlara nazaran çok iyi. Daha önce denemiştim ben de. Ama çok daha sağlıklı olsun dediğimde artan hamurum olursa incecik açıp fırında kızartıyorum.

Aybeniz Akkaya dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor yaaa,harika bir fikir.Eline sağlık. :)

Egeden Tarifler dedi ki...

Çok güzel bir fikir...