ŞAMBALI TATLISI TARİFİ
ŞAMBALI TATLISI
SADECE İRMİKTEN YAPILAN ŞAMBALI TATLISI
ŞAMBALI NASIL YAPILIR?
Bu enfes görüntü hepimizi yıllar öncesine götürüyordur eminim.Şambalı tatlısını sevmeyen var mıdır aranızda bilemiyorum.Ama ben bayılırım.Okul önü tatlıcımızdan sürekli alır gizli gizli yerdim.Halada şambalı tatlı satan bir el arabası görsem içim gider.Koşar adımlarla gider illa ki yerim.Ben daha önce şambalı tatlısı tarifi vermiştim.İçerisinde un var.Ama bu yaptıgım şambalıda sadece irmik var.İnanın çok lezzetli oldu.Mutlaka deneyin derim.Tarifi klasiktatlar sitesinden aldım.Kendisine teşekkür ederim.İşte tarif:ŞAMBALI TATLISI TARİFİ:
- 2 su bardagı irmik
- 1 su bardagı süt
- 1 çay kaşıgı tepeleme karbonat
- 1 su bardagı toz şeker(bence irmigin içine konulan bu şeker çok fazla geldi bir daha ki sefere yarım bardaga indirecegim)
- 28 cm.çapında metal,alimünyum veya teflon kaplı fırın tepsisinde yapın.
- 2 su bardagı toz şeker
- 2 su bardagı su
- yarım limon suyu
Afiyet olsun.
6 yorum:
çok güzel görünüyor, eline sağlık.
Çok iştah açıcı duruyor. Ellerine sağlık.
yumurtasız değişik bir tarif olmuş denemek isterim eline sağlık canım
Tarifiniz için teşekkürler...
Hem tatlı, hem de şerbet sıcak mı olacak???
tatlının ilk sıcaklıgı geçecek ve şerbet sıcak olacak.
Şerbetli hamur tatlılarına ne zaman irmik girse tadı bir başka güzel oluyor. Görüntü harika ellerine sağlık.
Yorum Gönder