27 Mayıs 2014 Salı

KAVUN ÇEKİRDEĞİ SÜTÜ

 Maksut Aşkarı tanır mısınız bilmem. 24kitchen kanalında yemek programı sunuyor.Birçok tarifini severek takip ediyorum.Öyle enteresan yemekler ve tatlılar yapıyor ki şaşarsınız.Öyle bulunamayacak malzemelerden değil yanlış anlaşılmasın.Evde olan malzemelerle Türk yemeklerine ilginç dokunuşlar yapıyor kendisi. Her gün bir malzeme seçerek onun üzerine yemek ve tatlı yapıyor.İşte böyle bir günde kavun ana malzemesiydi.Ve kavun çekirdeklerini bile ziyan etmeden kavun çekirdeği sütü yaptı.Ben o kadar heveslendim ki kavun mevsimi gelmişken yapayım bari dedim.Ve karşınızda değişik bir tarif.Tadı nasıl mı kavunlu süt gibi sadece hafif bir buruk tadı var.Denemeli misiniz bence evet.Üzerine tarçında çok yakıştı bilginize.İşte tarif:
KAVUN ÇEKİRDEĞİ SÜTÜ TARİFİ:

  • Kestiğiniz kavunların çekirdekleri
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Damak zevkinize göre şeker
  • üstüne tarçın
  • yanına bisküvi

Kavunları kestikten sonra eğer kavununuz küçükse çekirdeklerini kapaklı cam bir kapta biriktirin ve buzdolabında saklayarak istediğiniz zaman çıkarıp yapın.Kavun çekirdekleri blenderla iyice ufalanana kadar çekin.Üstüne sütü ve şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar yeniden karıştırın.İster üstüne ister içine tarçın koyarak tekrar karıştırın.Ve sonra Bu karışımı içeceğiniz bardağa süzün ve üstüne tarçın ekleyin.Ve soğuk olarak afiyetle için.
Afiyet olsun.

4 yorum:

kış güneşi dedi ki...

çok değişik bir tarif elinize sağlık

sarkaç dedi ki...

Sütle değil de suyla yapılan hali bizim yerel içeceğimizdir, adı da subyedir. Fakat sütlü hali kesinlikle daha besleyici olmalı. Denemeliyim, ellerinize sağlık.

Emine dedi ki...

merhaba eylem hnm blogunuzu seviyorum tarifleriniz güzel sizden ricam aşamalı fotolarla yayınlarmısınız bundan sonraki tariflerinizi ve kopiye açık olsa lütfen benim blogum yok açmayıda düşünmüyorum 3 evladım var sadece fazla zamanım olmuyor kendime not almak amaçlı yanibaşka sebepten deyil inş ricalarımı kabul edersiniz kandiliniz mubarek olsun

Unknown dedi ki...

emine hanım merhaba sizinde kandiliniz mubarek olsun.aslında her tarifi aşamalı şekilde çekmeyi bende istiyorum ama 1 yaşında ve 7 yaşında oğullarım oldugu için pek zaman kalmıyor.ama ricanızı dikkate alıp uygulamaya çalışacagım.Diğer konuda ise tariflerimi ve özellikle resimleri o kadar çok yerde görüyorum ki.emege saygı yok ülkemizde biliyorsunuz.Artı bizi koruyan bir yasada yok.o yüzdendir ki kopyalamaya engel koymak zorunda kaldım hemde hiç istemedigim halde.Sizin iyi niyetinizden asla şüphem yok ama sizde beni anlamaya çalışın ne olur.uygun bir zamanda kaldıracagım olur mu?