KIYMALI KÖMBE TARİFİ
- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- bir tutam toz şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- az tuz
- ve hamuru toparlamak için ılık su
- 300 gr. kıyma
- 3-4 adet orta boy kuru sogan(soganı ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor)
- az sıvıyag
- tuz,pulbiber,karabiber
- az kaşar rendesi
- eritilmiş tereyag ve sıvıyag karışımı
Hamuru için unu derin bir kaba alıyoruz.Ve üstüne instant mayayı,şekeri ve tuzunu ekleyip kuru bir şekilde karıştırıyoruz.Ilık olan sütüde ekleyip yogurmaya başlıyoruz.Hamur toparlanana kadar ılık su döküyoruz üstüne.Normal bir börek hamuru kıvamına gelince 30 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırıyoruz.İlk bezeyi tepsimizin büyüklügünde açıyoruz.Bu verdigim ölçüler büyük fırın tepsisi içindir bu arada.Küçük fırın tepsilerinde yapacaksanız hamuru iki tepsiye paylaştırabilirsiniz.Tepsiyi yagladıktan sonra ilk açtıgımız hamuru tepsiye yayıyoruz.Üstüne kıymalı harcımızı koyuyoruz ve üstüne kaşar rendesi serpiyoruz(kaşar rendesini yerken kıymalar dökülmesi malzeme birbirine yapışsın diye koyuyoruz.Diger bezeyi de açıp kıymalı harcın üstüne yayıyoruz ve hamurun fazla kenarlarını bıçakla kesiyoruz ve kenarları açılmasın diye elimizde veya çatalla bastırarak şekil veriyoruz.Üstüne tereyag eritiyoruz ve sıvıyag ile karıştırıp sürüyoruz dilimleyip 180C ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca afiyetle yiyiyoruz.
2 yorum:
Ellerinize sağlık Çok beğendim tarif defterime notumu aldım..:)) Afiyetler olsun..
Ellerinize sağlık Çok beğendim tarif defterime notumu aldım..:)) Afiyetler olsun..
Yorum Gönder