15 Kasım 2013 Cuma

MERCİMEKLİ KARNIYARIK

Mercimek karnıyarıga bence çok yakışıyor.Evde et olmaması ve benim markete gitme konusundaki üşengeçligim nedeni ile yaptıgım bir yemek oldu yeşil mercimekli karnıyarık.Besleyicilik degeri açısından etli ile aynı,görüntü açısından da tam not aldı benden.Birde ne yapacagım derdine çözüm oldu bu yemek benim için.Daha ne olsun degil mi?Ev halkı begendi mi bence begendi.Tekrarı gelir mi bence gelir.Evimizin en küçük ferdi Aren de sevdimi sevdi.Demek ki tekrar ve ısrarla yeniden yapılacak yemekler kategorisine alabiliriz.
YEŞİL MERCİMEKLİ KARNIYARIK TARİFİ:
  • 1 kilo patlıcan
  • 1 su bardagı kadar yeşil mercimek
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru sogan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşıgı biber,domates salçası karışımı
  • zeytinyagı
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • maydanoz
Mercimek üzerini geçecek kadar su ile ocakta haşlanır.Patlıcanlar alaca soyulup kızartılır.Mercimekler haşlanırken ayrı bir tavada dogranmış sogan sıvıyagda sotelenir.Sotelenen soganın içine ince dogranmış sarımsak ve yeşil biber eklenir ve sotelenmeye devam edilir.Üzerine ufak dogranmış domates eklenir.Domatesle bir süre kavrulduktan sonra içine mercimekler eklenir ve hepsi pişince baharatı ve maydanozu da eklenip altı kapatılır.Derin bir tencereye az zeytinyagı alınır ve ısıtılır.İçine salça eklenir ve bir miktar kavrulur.Kavrulunca içine sıcak su eklenir.Kaynadıktan sonra kızartılan patlıcanların ortası hafif yarılır ve mercimekli içten konularak salçalı sosun üstüne konur.Kısık ateşte pişmeye bırakılır.Yemeginiz hazır.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Fatma Mermer dedi ki...

hemde çok güzel olmuş ellerine sağlık canım iyi bir fikir
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık :)

sarkaç dedi ki...

mükemmel ikili olduğunu tahmin ediyorum. mutlaka denenecek. ellerine sağlık