11 Kasım 2013 Pazartesi

KIZILCIK MARMELATI

Zamanı geçti mi bilemiyorum ama kayınvalidem yapıp getirdiginde bu tarifi yayınlamam gerekiyor diye düşündüm.Eger kızılcık zamanı geçtiyse bir daha ki seneye hem bana hem sizlere tarif hazır olmuş olur.Rengi muhteşem,tadı ayrı bir muhteşem.Bir kavanozu otur kaşık kaşık ye o kadar harika bir marmelat.Hafif mayhoş olması benim en çok tercih ettigim özelligi.Kızılcıgın yararları da saymakla bitmiyor.Mutlaka ama mutlaka yemediyseniz yapın ve yiyin.İşte tarif:
KIZILCIK MERMELATI TARİFİ:
  • 1 kilo kızılcık
  • 1 kiloyu biraz geçgin toz şeker
  • 1 adet limon
  • yarım çay batdagı su
Kızılcıkları iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye alıyoruz ve üstüne yarım çay bardagı suyu ilave ediyoruz ocakta kaynamaya bırakıyoruz.1-2 taşım kaynadıktan sonra ateşten alıyoruz ve altına başka bir tencere koydugumuz süzgecimize boşaltıyoruz.sıcaklıgı geçtikten sonra elimizle veya kaşıkla süzgecin içinde iyice yani sadece çekirdekleri kalana kadar eziyoruz.Sonra süzgecin altındaki tencereyi alıyoruz ve şekeri ekleyip ocaga koyuyoruz.Orta ateşte marmelat kıvamı gelene kadar tutuyoruz en son olarak limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.İlk sıcaklıgı geçtikten sonra kavanozlara doldurup soguyunca agzını kapatıyoruz.Ben buzdolabında muhafaza ediyorum. 
Afiyet olsun.  

4 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Eylemcim nasıl güzel olmuş..Rengine bayıldım..ellerine sağlık..

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık....kahvaltıda,kurabıyelerde cok severım...sevgılerımı bırakıyorum...

meri dedi ki...

çok sağlıklı rengine de bayıldım afiyet olsun canım

Susam Corekotu dedi ki...

vakti geçti,ben yapamadım dondurucuya attım bir ara yaparım :)
afiyetle