21 Temmuz 2013 Pazar

SEBZELİ KUZU KOL TANDIR

Çok ama çok uzun bir aradan sonra herkese merhabalar.İlk önce hepinizin mubarek ramazanı hayırlı bir şekilde geçer inşallah.Bizler Antalyada sıcak yaz günlerini bütün yogunlugu ile hisseder olduk artık.İnanırmısınız yazı hiç sevmiyorum.Hep ilkbahar olsa keşke.Ne üşüsek ne yansak.Oldum olası sevmezdim yazları.Diyeceksiniz ki tatil ne olacak o zaman sizde haklısınız tabii ki derim.Ama Antalyada yaz zor geçiyor.Gerçi artık mevsimsel degişiklikler sebebiyle Türkiyemin heryerinde yaz zor geçiyor.Yazın migrenim iki katına çıkıyor,sinirlerim sürekli gergin oluyor vs.....Ne çok şikayet ettim degil mi?İki haftalık tatilimiz bitti.Babamız bugün itibariyle işe başladı.Bu arada iki çocukla tatil ne zormuş anlatamam.Allah banada aynı sorunu yaşayan herkesede kolaylıklar versin.Güzel taraflarıda vardı elbet.Ama genel itibariyle zordu.Arenimiz 6 aylık oldu.Koca adam oldu ama hala uykuda problem yaşıyoruz.Ne zaman geçecek veya geçecek mi bilemiyorum.Bu adam uykusuz bir adam olacak herhalde.Allah çocuklarımıza saglık versin ve acılarını bize göstermesinde bir şekilde geçiriyoruz işte zamanı.Yazacak daha çok şey birikmesine ragmen biraz ara verip kuzu tandırı sizinle paylaşmak istiyorum.İftar sofralarınıza konuk olmasını istedigim bir lezzet tandır.Yumuşacık et öyle güzel agızda dagılıyor ki analatamam.İşte tarif:
KUZU KOL TANDIR TARİFİ:
  • 1 adet kuzu kol
  • mantar
  • kırmızı biber
  • yeşil biber
  • tereyag ve zeytinyagı karışımı
  • tuz,pulbiber,karabiber,kekik.....
1 adet kuzu kolu kasabınıza kemikli olarak iri parçalar olarak böldürtün.Bu aradı bir kuzu kol dedim çünkü pişince baya küçülüyor.Düdüklü tencerenize eti yerleştirmeden önce ocaga alın ve biraz düdüklünüz ısınsın ve sonra eti yerleştirin ve agzını kapatın.Bu arada düdügüde kapalı olsun.Püf noktası düdügü kapalı bir şekilde ve kısık ateşte 1 saat belki suyunu çekmemişse daha da fazla pişebilir.Düdügü kapalı şekilde en kısık ateşte 1 saat pişecek.Bu arada siz ayrı bir yerde mantarı,kırmızı biberi,yeşil biberi yıkayıp istediginiz gibi dograyın.Yanmaz tavaya tereyag ve zeytinyagı karışımını alın ve içine sebzelirini yerleştirip güzelce soteleyin.İçine tuz ve istediginiz baharatları atın ve pişince altını kapatın.1 saat sonra düdüklüyü soguttuktan sonra agzını açın eger hala suyu varsa ve çoksa agızını tekrar kapatın ve bir süre daha pişsin.Sonra agzını açın suyu hala varsa agzını kapatmadan harlı ateşte ve tuznu atarak kendi yagına binene kadar pişirin.Kendi yagını salınca arkalı önlü bu yagda iki tarafını da kızartın.Sebzeli soteyi servis tabagına alıp üstüne tandırınızı yerleşitirin.Ve servise hazır.Yanına pilav yapabilirsiniz.Emin olun tadına doyamayacaksınız.
Afiyet olsun.  

5 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

Okula başlayınca gayet uykulu oluyorlar merak etme :)


Ellerine saglik canim :)

Handan Çuhadar dedi ki...

kuzu tandırınız enfes görünüyor elinize sağlık bende beklerim sevgiler...

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Kuzu kol tandır nefis olmuş. Ben çelik tencerede pişiriyorum. Sebzeleri de çevresine diziyorum. Et seven biri olarak her zaman tercihimdir. Ellerinize sağlık, bereketli iftar sofraları olsun.

kalpkurabiye dedi ki...

dolu dolu göz alıcı bir yemek ellerinize sağlık..
sevgiler.

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık sevgıler