5 Haziran 2013 Çarşamba

EV YAPIMI ÇİKOLATALI DONDURMA

Sonunda yaptım.Tadını sorarsanız harika diye nitelendirebilirim.Dışarıda satılan dondurmalara on çeker.Ben aslında çikolatalı dondurmayı pek sevmem ama bunu yemeye doyamadım.Ev halkı da benimle aynı fikirde zaten.Sizlerde deneyince bana hak vereceksiniz.Daha önceki yayınladıgım süt reçelinden yaptım.İyiki de yapmışım.Arada sırada buzluktan çıkarıp karıştırmak yok.Buzluga atıyorsunuz ertesi gün yenmeye hazır hale geliyor.Yani çok pratik bir tarif.İçine koydugum damla çikolata ile de ayrı bir lezzet aldı.Deneyin ve görün.Lafı çok uzakmayayım işte tarif:
EV YAPIMI ÇİKOLATALI DONDURMA TARİFİ:
Süt reçelini derince bir kaba alıyoruz.İçine toz halindeki yarım paket çikolata sosunu döküp mikser ile bir güzel çırpıyoruz.Sonra içine krema ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.1 kiloluk cam ve kapaklı bir kaseye koyup üstüne damla çikolatayı serpiyoruz.Damla çikolatalar yavaş yavaş aşagıya iniyor.İyice karışsın derseniz damla çikolatayı koyduktan sonra bir kere karıştırabilirsiniz.Kapagını kapatıp bir gün buzlukta bekletiyorsunuz.Ertesi gün dondurmanız hazır.
Afiyet olsun.

6 yorum:

Siyah Beyaz Mutfak dedi ki...

ÇOK GÜZEEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım deneyicem insallah hayırlı kandiller..

En İyi Yemek Siteleri dedi ki...

Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri

Fatma Mermer dedi ki...

ellerine sağlık canım ne güzel tutturmuşsunuz harika bir resim sevgiler

Adsız dedi ki...

1 kg sütten süt receli ne kadar cikiyor? hazir aliyorumda..

eylem ceylan dedi ki...

1 kg sütün üçte biri oranında süt reçeli çıkıyor.süt baya bir koyulaştıgı için az kalıyor.