3 Haziran 2013 Pazartesi

SÜT REÇELİ

Of ne kadar uzun sürede pişiyor diyerek hep erteledigim bir tarif.Ama denemeye karar verdigimde uzun süreyi de göze almış oldum zaten.Ama bir baktım ki 1 saatte degil en fazla 30 dakika da hazır olmuştu süt reçelim.Süt reçelini yapmamda ki amaç ekmege sürüp yemek degildi tabii ki.Amacım çeşit çeşit ev yapımı dondurma yapmaktı.Ve yaptım da zaten.Limonlu,çikolatalı,meyveli....şimdilik yaptıklarım.Öyle güzel ve lezzetli bir çikolatalı dondurma yaptım ki ne siz sorun tadını ne ben söyleyeyim.Yani o kadar güzel olmuş düşünün artık.Bu ev halkının düşüncesi ve bencede harika olmuştu.Yakında yayınlayacagım bekleyin beni.Ama dondurmamın ana malzemesi olan süt reçeline ilk sırayı veriyorum.İşte tarif:
EV YAPIMI SÜT REÇELİ TARİFİ:
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardagı toz şeker
  • 1 çay kaşıgı karbonat veya kabartma tozu
  • derin ve geniş bir tencere
Yapımı çok kolay süt reçelinin.Sütü derin bir tencereye alıyoruz.Tencerenin derin olması çok önemli çünkü karbonat veya kabartma tozu eklediginizde taşma noktasına geliyor.Sütün içine toz şekeri ekliyoruz ve ocaga alıyoruz ve karıştırıp şekerin erimesini saglıyoruz.Süt kaynayınca altını kısın ve 1 çay kaşıgı kabartma tozunu ekleyin.Bu arada karıştırma işini bırakmayın.Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ve başından ayrılmayarak(yaklaşık benimki 25 dakikada hazır olmuştu)koyulaşmasını ve renk degiştirmesini bekleyin.Reçel kıvamında olacak.Koyulaşmaya başlayınca(sütün üçte biri kalıyor) altını kapatın ve soguduktan sonra cam ve kapalı bir kaba koyup buzdolabına koyun.Ertesi gün dondurma için hazır olacaktır.1 gün beklerse dondurma daha güzel oluyor onu da belirteyim.
Afiyet olsun.

7 yorum:

Özge'nin Oltası dedi ki...

Çok güzel gözüküyor, benim de bir türlü yapmaya cesaret edemediğim bir tarifti bu. Dondurma tariflerini de bekliyoruz :)

Unknown dedi ki...

Canım evden eksik etmem ellerine sağlık sevgiler...

TuruncuTatlar dedi ki...

canım çok merak ettim deneyim hemen ama anlamadığımnokta pişirdikten sonra dondurucu damı saklıycaz dolapta mı sevgiler..

Unknown dedi ki...

sevgili turuncu tatlar ılındıktan sonra buzdolabında saklayacaksın.yani dondurucuda degil.

MAZES dedi ki...

ah,ah,ben de cesaret edemeyenlerdenim,ama tadını da çok merak ediyorum ,bir gün kesin yapacağım ,senin tarifini de aldım,hayırlısı ,ellerine sağılık ve dondurma tariflerini de beklerim.

Nurşen Aksoy dedi ki...

O kadar kolay anlatmışsınızki,sanırım yarın süt reçeli yapacağım ve ertesi günde dondurma..Teşekkürler..Blogunuzu geç keşfettiğime üzüldüm,süper tarifleriniz var..emeğinize sağlık..sizi hemen takibe aldım..Banada beklerim,sevgilerimle..Nurşen.www.nurlumutfakta.blogspot.com

turkymufakta dedi ki...

ilginc tar7fler denemeyi cok seviyorum .iste bu yuzden arastidim sut recelini yapmaya karar verdim .bende bu receli yayram tatlisinda kullanmayi dusunuyorum umarim guzel olur ..haydi hayirlisi;) ;) ♡♡