22 Şubat 2012 Çarşamba

ROYAL ICİNGLİ KURABİYE DENEMEM

Aaaa ne kadar kolaymış diyerek giriştim bu kurabiyeleri yapmaya.İlk önce araştırdım neymiş bu royal ıcing diye.Evde bulunan malzemelerle yapılan bir çeşit burabiye kaplamasıymış.Mutlu oldum.Ben yaparım bunu dedim kendi kendime.Ogluşumda ne zamandır kurabiye istiyordu fırsat bu fırsat girdim mutfaga.Ama Bu şekilde kurabiye yapan ve bu kurabiyeleri birer nakış gibi ince ince işleyenlerin ellerinden öpmek ve saygı ile önlerinde egilmek istiyorum.Öyle göründügü gibi kolay olmayan bir süslemeymiş.Gerçi şunu da belirteyim ilkel şartlar altında çalıştım ama tabii ki bu bir bahane degil.Sadece düz bir zemin çalışabildim oysa ki ne planlarım vardı.
Çiçekler yapacaktım üstüne börtü böcek konduracaktım.Ama yılmadım bir daha ki sefere görüşmek üzere deyip şimdilik yollarımızı ayırdık royal ıcingle.Ama dönüşüm muhteşem olacak.Ama içime sinmeyen birşeyler var bu gıda boyası işi kafamı karıştırıyor.Bir çimdikten zarar gelirmi bilemiyorum ama bir çimdik diyerek işe başlıyoruz aynı sigara bagımlılıgı gibi.Yok mu bu işin çaresi.Bilen varmıdır acaba?Veeee tarif:
ROYAL ICİNGLİ KURABİYE TARİFİ:

Royal ıcing tarifi:
  • 1,5 su bardagı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta akı
  • 4-5 damla kadar limon suyu
  • istenilen renklerde gıda boyası(bir çimdikten de az)
Portakallı Kurabiye tarifi:
  • 125 gr margarin
  • 2-2,5 su bardagı un
  • 1 su bardagından az pudra şekeri(üstüne sürülen royal ıcing şekerli oldugu için şekeri çok koymamanızı tavsiye ederim)
  • 1 çay kaşıgı kabartma tozu
  • Bir adet portakal kabugu rendesi
  • Az portakal suyu
İlk önce kurabiyelerimizi hazırlamakla işe başlıyoruz çünkü royal ıcing çabuk donan bir malzeymiş onu ögrendim.Kurabiye için gerekli malzemelerimiz derince bir kaba alıp güzelce yoguruyoruz.Hamuru 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.Sonra merdane ile 3 cm kalınlıgında açıp(Nasıl ölçecegiz bilmiyorum ama artık biliyorsunuzdur) istediginiz kalıplarla kesip yaglı kagıt serili tepsiye diziyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında üzerlerinin kızarmasını beklemeden pişiriyoruz.Pişen kubiyelerimizi çıkartıp sogumaya bırakıyoruz.Soguması önemli yoksa royal ıcing kurabiye üzerinde eriyor.(tecrübe ile sabittir).
İlk önce yumurta akımızı içine hiç sarısı kaçmadan cam bir kaseye ayırıyoruz.Üstüne 4-5 damla limon suyu koyup iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Kıvamını anlamak için kaşıkla royal ıcing alıp tekrar üstüne damlatıyorsunuz eger damla hemen kaybolmuyor ve üstünde duruyorsa olmuş demektir.
Pudra şekerini içine yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Krem şanti kıvamında olacak.Üzerine streç örterek bekletirseniz kuruma yapmıyor.Buzdolabı poşetine bir 1 yemek kaşıgı kadarını koyuyoruz ve poşetin uç tarafından azıcık kesiyoruz.Ve kurabiyelerimizin kenarına ince bir şerit geçiyoruz.Bütün kurabiyelere aynı işlemi yapıyoruz ve kuruması için bekliyoruz(ince şerit çekmemizin sebebi direkt kaplamaya çalışınca kenarlardan akma yapıyorsa ondan)Hemen kuruyor zaten.
Bir miktar royal ıcingede kırmızı gıda boyası ekleyip karıştırıyoruz.Kuruyan kurabiyelerin iç tarafını renkli royal ıcingle dolduruyoruz.Ve kurumaya bırakıyoruz.Kuruyunca yenmeye hazır oluyor zaten.
Afiyet olsun.

16 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Bence ilk deneme için çok güzel olmuş, benim denemeye bile cesaretim yok. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Eylemcigim, ben de merak sarmaya basladim royal icinge.. Cok güzel süslemeler yapilabiliyor onunla... Sen bir ilke göre sahane bir is cikartmissin, kutluyorum seni... Bundan sonraki calismalarini merakla bekliyorum... Sevgilerimle,

muhabbetsofrasi dedi ki...

azıcık pancar suyu renk için katsak olmaz mı
tai bu kadar kırmızıyı elde edemeyiz ama sağlığımızdan önemlimi canım dimi :)

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

İlk deneme için harika ötesi..
Güzel olmuş ben cok begenedım..
Ellerıne sağlık.

anne eli gibi dedi ki...

işlemelerde bir dahaki sefere kalsın artık:)
ellerine sağlık..

oZGe dedi ki...

Ben de bir türlü cesaret edemedim bu süslü kurabiyeleri denemeye, oyalayıcı gibi duruyor. Ama tarifi okuyunca sanki yapılabilirmiş gibi geldi. Elinize sağlık, ilk sefer için gayet başarılı bence.

Kiymet dedi ki...

bende denicemmmm, insallah olur ;)
seninkiler harika duruyor bence... ! Ellerine saglik valla :)
Sevgiler

Fransali Gelin dedi ki...

Denemek lazim boyle, ben denemeye kokrkuyorum valla tutturmasi çok zormus çunku. ama seninkiler fena degil :) ellerine saglik canim. Bu arada mini pizza tarifinide biraz degistirip yaptim harika oldu. Bayiliyorum snein tariflerine :) Sevgiler

Unknown dedi ki...

güzel olmuş tatlım. ben beğendim bir sonraki börtü böcüklü hallerini de şimdiden merak ediyorum ve bekliyorum sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Ben de ilk denememi yeni yaptım ve bloğunda yayınladım. Gerçekten çok kolay olduğu söylenemez. Bol bol pratik gerektiriyor.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

ellerinize sağlık bu kurabiyeler şeker hamuru kurabiyelerden daha lezzetli oluyor gıda boyasına gelince doğal olanları var zannedersem jel olanları ben onları kulLnıyorum çok zevkli ama göründüğü gibi kolay olmayan süsleme şekli
güzel dilek leriniz için çok teşekkürler görüşmek umuduyla sevgiler

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

icingli kurabiyelerden bende yapıyorum canım sık sık ellerine sağlık bir dahaki sefer çiçekleri börtü böcükleride eklersin canım eminim elin alışır pes etme

Unknown dedi ki...

Ben de çok istiyorum cicili bicili börtülü böcekler kurabiyeler yapmak ama :)
Zamanla olacaktır inşAllah canım,ilk deneme olarak gayet başarılı bence:)
Ellerine,emeğine sağlık..
Sevgilerimle..

Armina dedi ki...

Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık. Ben de denemeyi çok istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı.

çeşnici Handan dedi ki...

İlk deneme için bence son derece başarılı olmuşsun ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

ilk deneme için ve dediğin gibi evdeki şartlarla bu kadar olur... benimde ilk denemem böyle... krema torbası şart bence... gıda boyasını ben doğal yaptım turuncu rengi havuçtan mesela...