23 Ocak 2012 Pazartesi

KALAMAR GÜVECİ

Kalamarı ev halkı olarak hepimiz severek tüketiriz.Her seferinde kalamarı kızartır yanında tarator sos ile hazırlardım.Bu sefer degişik acaba ne yapabilirim diye düşündüm ve güveçte kalamar çıktı ortaya.Balık bu kadar malzeme ile buluşunca harika olacakmış gibi geldi bana ama açıkçası umdugum sonucu bulamadım.Neden mi?Açıkçası tadı baya agır olmuştu acaba kalamarın kendisinden mi yoksa alıştıgımız bir lezzet olmadıgımı içinmi açıkçası pek anlayamadım.Peki neden tarifini ekliyorsun diyebilirsiniz.Ama herkesin damak lezzeti farklıdır belki siz farklı düşünüp yapmak isteyebilirsiniz diye düşündüm.İşte tarif:
KALAMAR GÜVECİ TARİFİ:
  • 250 gr.dondurulmuş kalamar
  • 5-6 adet mantar
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • az sıvıyag ve tereyag karışımı
  • 2 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
Soganları,biberleri ve domatesi(kabuklarını soyduktan sonra)incecik kıyın.Mantarları da sap kısımlarını çıkardıktan sonra yıkayın ve ince kıyın.Tereyagını eritin ve üstüne az sıvıyag ekleyin ve sırasıyla ilk önce soganları sonra biberleri,mantarları koyarak kavurun.Mantarlar suyunu çekince üstüne iki parçaya bölünmüş sarımsakları ekleyin.Bir süre kavrulduktan sonra kalamarları ister halka şeklinde ister ufak dogranmış olarak ekleyin ve kavurmaya devam edin.Sonra ufak dogranmış domatesleri ve baharatlarını ekleyin.10 dakika kadar piştikten sonra güvece alın isterseniz bu aşamada üzerine kaşar ekleyebilirsiniz ve önceden 200C ısıtılmış fırına verin.5 dakika sonra kalamar güveciniz hazır.(eger kaşar koyduysanız kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutun)
Afiyet olsun.

11 yorum:

Erguvan Vakti dedi ki...

Belki tereyağından olabilir,sadece sıvıyağ olsa nasıl olur acaba?
İyi haftalar canım.

kalpkurabiye dedi ki...

bende tereyağdan olabilir diye düşünüyorum ama başka birşey yaptığınızda acı değilse yağ sorun başka demektir:) birazda damak zevki bencede:)
ellerinize sağlık:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

hiç tatmadığım bir lezzet..emeğine sağlık..sevgiler

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım güveçte harika olmuş.
:))))

LeylaK dedi ki...

harika olmuş Eylemmm... çok lezzetli görünüyor, valla ne yalan söyleyeyim ekmek banıp yiyesim geldi :D ellerine sağlık.

Leyla'nın Kahve Dükkanı

Unknown dedi ki...

deniz ürünleri ağır oluyor ama ben çok severim ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım
sevgiler

pembe kekik dedi ki...

Benim eşim çok sever.Ben de severim.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Bence alıştığının dışına çıkmak.Damak zevki.Ben tarifi çok beğendim.Sevgiler.

lezzet sefasi dedi ki...

Eylem cim merhaba kalamar guvec enfes gorunuyor.
eyer birdaha deneyecke olursan icine defne yapragi ve bir kactane karides ve 1 havuc ekle goreceksin tadi daha bir deyisecek hem hafifleyecek.
Benim kisi sadece tavsiye , tabiki tercih sizlerinn :))
bizim ev halki herhaliyle cok sever kalamadi :))

Unknown dedi ki...

değişik bir tarif,denemediğim bilmediğim bir lezzet.denenmeli,değişik tatlara açık olmalı.ellerine sağlık canım...

Twitter dedi ki...

hiç tatmadığım bir tat. eline, emeğine sağlık. Biz de Seyristanbul.com bloğumuzda Twittera üye olmak isteyenler için faydalı bilgiler sunduk.