PATATESLİ KOL BÖREGİ TARİFİ:
- 1 su bardagı süt
- 1 su bardagı yogurt
- 1 su bardagı sıvıyag
- 1 paket toz maya
- az toz şeker
- 1 adet yumurta(sarısı böreklerin üstüne sürmek için.akınıda hamura katabilirsiniz)
- tuz
- un
- 4-5 adet orta boy patates
- 6 adet kuru sogan
- az sıvıyag
- tuz,karabiber,pulbiber
Derin bir kap içine ılıttıgımız sütü alıyoruz üstüne toz şekeri ve toz mayayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.Maya kabarmaya başladıgında diger malzemeleri ekliyoruz.En son olarak ununu azar azar döküp orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.Yogurdugumuz hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra 6 bezeye ayırıyoruz.Herbir bezeyi un ile açabildiginiz kadar ince açıyoruz.Şekli düzgün olmasada önemli degil.Hamurun üzerine 1 yemek kaşıgı sıvıyag gezdiriyoruz.Ve hamuru ortadan ikiye kesiyoruz.Herbir parça yarım daire şeklinde olacak.Harcımızdan bir miktar alıp geniş olan uç kısmına yayıyoruz.Ve rulo şeklinde sarıp yaglı kagıt serilmiş tepsiye ister uzunlamasına ister S şekli vererek yerleştiriyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.Bütün hamurlara aynı işlemi uyguluyoruz ve önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra sogumaya bırakıyoruz ve sonra dilimliyoruz.
Afiyet olsun.
20 yorum:
ellerine sağlık arkadaşım fevkaladede olmuş...bende beceremem pek hamur açmayı:(
Ellerine sağlık eylemcim...
Günaydın canım,hamur açmak zor gerçekten ama senin böreğin çok güzel olmuş,ellerine sağlık.
elde açma börek her zaman daha bir lezzetli oluyor ellerinize sağlık sevgiler:)
Valla kol böreği olsun da içinde ne olursa olsun yerim. Elinize sağlık.
ellerine ssağlık arkadaşım süper görünüyor. valla canım çekti. bende yapmalıyım.
Eylemcim,
Böreğin nefis görüntüsüyle iştah kabartıyor.Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...
ayyy çok severim pek yapamasamda olduğu zaman bayılarak yerim ellerine sağlık:)
Kimse benim kadar beceriksiz olamaz herhalde bu hamur açmada..
Hazır baklava yufkalarından sonra hepten unuttum açmayı..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
bende beceriksizim hatta hamur açma beceriksizliğinde hepinizi tek geçerim:)
çok güzel görünüyor böreğiniz..
ellerinize sağlık.:)
sevgiler..
börekler gel beni ye diyor. hamur açma konusunda bende biraz beceriksizim bir de senin tarifle deneyeyim;) ellerine sağlık sağlıkla kal..
ellerine sağlık canım:)
daha ne olsun,gayet güzel açmışsın...
patatesli börek benimde faworimdir:)
çok sewerim...
kucak dolusu sevgilerimle...
:))
CANIM BENİM DAHA NASIL OLSUN BENCE HARİKA GÖRÜNÜYOR )
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER GÜZEL GÜNLER:)
Ellerinize sağlık çok güzel. Çok da pratik bir anlatım insana cesaret veriyor ilk fırsatta yapmayı düşünüyorum..
Allah'a emanet olun.
bitürlü yaomak isteyipte yapamadığım tariflerde kısmetse en kısa zamanda bende yapıcam:)
ellerine sağlık sekerim
çok güzel görünüyor, üstelik el açması, ellerine sağlık, sevgiler...
Bende bu börekten yapmıştım canım, süper oluyor.Ellerinr sağlık.
Kesinlikle kol böreği benim böreğim ya:) Ellerine sağlık canım nefis.)
Ellerine saglik Eylemcigim... Ben de denemek istiyorum bu tarifi... Pastalari filan yapiyorum ama neredeeee o annecigim gibi incecik yufkalar acmak... Ben bu konuda cok yeteneksizim, bu yüzden de bu tarif bana göre, hani yirtarsam, düzgün acamazsam diye...:) Sevgilerimle arkadasim...
Eylem:)))ben bunuda açamadım biliyormusun:)Herkes pek memnun bu tariftn ama sanırım ben çok ince açamadığım için poğaçamsı bişi oldu bu tarif :)
Ellerine sağlık arkadaşım
Yorum Gönder