26 Ocak 2011 Çarşamba

YALANCIKTAN EKMEK KADAYIFI

Çikolata ve abur cubur ile aram hiç iyi olmadı bugüne kadar.O yüzden canımın tatlı çektigi zamanlarda yaptıgım bir tatlı yalancıktan ekmek kadayıfı.Antalya da birçok yerde sordum gerçek ekmek kadayıfını nerede bulurum diye ama sonuç hep hüsran oldu.Boluya gittigimizde yufkacılarda bulmak mümkün ama Antalyada yufkacılarda bile yok.O yüzden ekmek kadayıfı yemek için çare üretmek,araştırmak şart oldu anlayacagınız.Diyeceksiniz ki marketlerde veya tatlıcılarda yapılmışı satılıyor haklısınız ama yine de ben içime sinerek yiyemiyorum maalesef.Bu tarifi evde bayatlayan tost ekmeklerinden yaptım ama normal ekmekle yapılabilir mi denemedim.Ama birgün deneyip sonucu size bildiririm.Bu arada tarif oktayustama ait.Neyse lafı çok uzatmayayım işte tarif:
YALANCIKTAN EKMEK KADAYIFI MALZEMELERİ:
  • 7 adet bayat veya taze tost ekmegi(ama bence bayat tost ekmegi ile daha güzel oluyor)
  • 1 adet yumurta
  • yarım çay bardagından biraz fazla süt
  • tarçın(istege göre üstüne serpmek için)
  • ceviz(üsütüne)
  • sıvıyag(ekmekleri kızartmak için)
Şerbeti için:
  • 1,5 su bardagı toz şeker
  • 1,5 su bardagı su
  • 1 dilim limon
İlk önce şerbetini kaynatıyoruz ki şerbet sogusun.Şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz.Kıvam alınca altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.
Yumurta ve sütü bir karıştırma kabına alıyoruz ve iyice çırpıyoruz.Tost ekmeklerimizin kenar kısımlarını kesip ekmekleri üçgen şeklinde kesiyoruz.Ve yumurtalı karışıma bulayıp ekmekleri kızartıyoruz.Kızaran ekmeklerimizi sıcakken ılık şerbetin içine bırakıyoruz ve 2-3 dakika sonra uygun bir kaba alıyoruz.Üstlerine ceviz,fındık veya fıstık serpiyoruz.İstege baglı olarak tarçında ekleyebiliriz.Kaymak ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

19 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Akşam bir dizide yaptılar normal ekmekten. öyle güzel duruyordu ki canım çekti. eline sağlık canım:)

Limon çiçekleri dedi ki...

Ayy ne güzel olur.Bende bir ekmek kadayıfı müptelası olarak şöyle hakiki güzel bir ekmek kadayıfı bulamıyorum.en azından bunu içimize sine sine yiyebiliriz.

Unknown dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık süper bir fikir.Tatlı krizim bitmez benim de
nemeliyim öpüyorum.

mutfagabuyrun dedi ki...

bende akşam öyle bir geçer zamankıde gördüm bu tatlıyı.nasılda yiyorlardı.çokta güzel görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.

xcelis dedi ki...

Öyle bir geçer zaman ki dizisinden mi aldın yoksa bunu :) onlarda dün şerbetlerini akıta akıta yiyorlardı pratik bişi Ellerine sağlık

mintinin dünyası dedi ki...

senin ekmek kadayıfını gördüğümde aklıma öyle bir geçer zamanki dizisinin sevimli kahramanı osmancan geldi.onlar da somun ekmeği kızartıp tatlı niyetine yemişlerdi dün akşam.ilk onlarda görmüştüm.
ellerine sağlık arkadaşım.nefis görünüyor gerçekten.bir ara da ben mi denesem acaba...

ebru dedi ki...

Eylemcim ellerine sağlık canım. Acil tatlı isteği için harika bir alternatif. Bu arada aynı bu tarifi Öyle bir geçer zaman ki dizisinde de yaptılar.:))

sihirlirloklava dedi ki...

eline sağlık Eylemcim ...bence çok güzel olmuştur..hani olsa da yesek şimdi:))

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık görüntüde süper ekmeklerin değerlendirilmesi için süper fikir:)
sevgilerimle...

sarkaç dedi ki...

Babaannem yapardı normal ekmekten. Çocukken çok severdim. Kendim hüç yapmadım.
Ama seninkiler çok güzel olmuş. Eline sağlık

Unknown dedi ki...

Bizim evin erkekleri ekmek kadayıfının hastasıdır.Bana biraz ağır gelir ama çok güzel görünüyor demokrasilerde çareler asla ama asla tükenmez ellerine sağlık

LEZZETİKRAM dedi ki...

ne güzel olmuş canım ellerine sağlık:)

Baharcicegi dedi ki...

güzel fikir,tatli krizi imdatina yetisen pratik br tatli olmus eline saglik

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Girit usulü ekmek tatlısı kayınvalidem bayat ekmekleri değerlendirmek için yapardı ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

BEN HER TÜRLÜ HALİNİ SEVİYORUM YALANCISINADA BAYILIYORUM O YÜZDEN EKMEK KDAYIFI HER HALİYLE GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM SEVGİLER...

Özlem dedi ki...

Valla yalancıktan demişsin ama gerçek bir lezzet çıkmış ortaya, ellerine sağlık...sevgiler

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

hakikaten kaç sene oldu yemeyeli. yufkacı önünden geçersem sorayım ben de ama tarif de bir harika - gerçeğini aratmamış:) ellerinize sağlık!

Unknown dedi ki...

Merhaba
Zamanım oldukca nette yemek tarifleri arıyor ve sizin bloğunuzu da takip ediyorum. Ekmek kadayıfı konusunda yazmak istedim. Aslen Afyon'lu birisi olarak ekmek kadayıfının aslını ve kuru, yani şerbetlenmemiş halini Afyon da tatlıcılarda sattıklarını biliyorum. İsteyen alıp evinde pişirebilir...Afyondaki tanıdıklara sorayım, nasıl yapıldığını, size yine yazarım... Selamlar...
Nejla Pakyürek

Unknown dedi ki...

merhaba hnp.ekmek kadayıfının nasıl yapıldıgnı ögrenirsen çok sevinirim.çünkü bizimkilerin en sevdigi tatlıdır.ilgin için teşekkürler.