19 Ocak 2011 Çarşamba

SOSLU TAVUK RULO

Artık tavuklarda eski tadı bulamıyoruz maalesef.Bu aralar acaba köylülerden tavuk alsakda onlara kestirsek ve evde kendimiz temizlesekmi diye düşünüyoruz.Ben hayatımda hiç tavuk temizlemedim acaba nasıl olur diye düşünüp duruyorum.Ama aldıgım hiçbir tavukda tavuk tadı alamıyoruz.Sizlerdemi öylesiniz bilemiyorum.O yüzden evde bulunan tavuk gögsünü nasıl şekillendirsemde tavuk tadını alabilsek diye düşündügüm zamanlarda bu yemegi yaptım.Tadı çok güzel oldu ama yinede tavuk tadı yok.Buna katlanmalımıyız yoksa çaremi bulmalıyız bilemiyorum.Siz ne düşünüyorsunuz?
SOSLU TAVUK RULO MALZEMELERİ:
  • 2 parça tavuk gögsü
  • 3 yemek kaşıgı sıvıyag
  • 2 yemek kaşıgı galeta unu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 adet kırmızı biber
  • bir miktar ufak küp şeklinde dogranmış ve haşlanmış havuç
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 adet yeşil köy biberi
  • yarım su bardagından az fazla mısır
  • bir miktar ince dogranmış maydanoz
  • tuz,karabiber,pul biber
SOSU İÇİN:
  • 3 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • br miktar sıvıyag
  • tuz,karabiber
Gögüs etini rondodan geçirerek kıyma haline getiriyoruz.Ve derin bir kaba alıyoruz.İçine galeta ununu,yumurta sarısını,sıvıyagını ve baharatlarını ilave edip iyice yoguruyoruz.İyice yogrulan kıymanın içine küçük küp şeklinde dograyarak haşladıgımız havucu,ufak dogradgımız biberleri,ince dogranmış maydanozu,rendelenmiş soganı ve mısırı ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.Küçük fırın tepsimize yaglı kagıt seriyoruz ve tavuk kıymamızı üzerine yayıyoruz.Sonra yaglı kagıt yardımıyla sararak rulo haline getiriyoruz.20 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. 
Sonra buzdolabından çıkarıp önceden 180C ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz(pişme süresi fırınınıza göre degişebilir)Bu arada tavuk pişerken sosumuzu hazırlayalım.Domateslerimizin kabuklarını soyup ufak ufak dogruyoruz.(ben kışın yaptıgım rende domates suyunu kullandım).Sıvıyagımızı tavaya alıyoruz ve içine domateslerimizi koyuyoruz bir miktar piştikten sonra içine ince dogradıgımız sarmısakları ve baharatlarını ekliyoruz.Bir miktar pişirdikten sonra pişen tavuklarımızın üstüne döküyoruz.
Afiyet olsun.

12 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

görüntü harika.insanın bakarken canı çekiyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Suzy dedi ki...

hmmm, ben dayanamıycam bu görüntüye canım harika görünüyor. Tavuğu evde yolma fikrine gelince bu işi küvette bir kova içinde yap, çok kirlenir ev. Nasıl yapacağını biliyorsun dimi, çok çok sıcak suya sokulur kesilen tavuk ve öyle yolunur diye biliyorum köyden. Annem öyle yapardı köyde. Çok zor değil ama yolma işleminden sonra bir de üteleme işlemi vardı hatırladığım. Tüpün üstüne tavuğu tutup kalan minik tüycükler yakılır. Bu kadar. Bu arada çok tuhaf bir koku yayılıyor ortalıya sıcak suyla birlikte maske de tak eldiven de;) Tarif için teşekkürler, yarınki menümü tayin etmiş oldun.

Adsız dedi ki...

Ben havuca ilave olarak patates ve bezelye de ekliyorum bu yemeğe.Yalnız biraz kuru oluyordu.Domates sosu ile servis yapmak güzel bir fikir.Sunumunuz da çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor..Ellerine sağlık..afiyet olsun :)

karamel mutfak dedi ki...

ah canim benim neyin tadi varki tavuklarin tadi olsun ?evde temizleme isi gercekten cok zor anneanemden bilirim o temizlerken az izler sonra kokuya dayanamayip bahcen kacardim.bizler neysede yarinin yetiskinleri bunlarin bularin gercek tadini hic bilmeyecekler ben ona yaniyorum.tarifin cok hos olmus ellerine saglik canim.sevgiler.

Unknown dedi ki...

nefis görünüyor Eylem,ellerine sağlık.sevgiler.

mintinin dünyası dedi ki...

VAY VAY VAY..
ARKADAŞIM NE LEZİZ BİR TARİF BÖYLE.
HANİ BUGÜNKİ MENÜMDE BAMBA OLMASA KALKIP YAPACAĞIM.
ÖYLE LEZİZ GÖRÜNÜYOR İŞTE.
ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.
SEVGİLERİMLE...

Unknown dedi ki...

Valla enfesss.. ellerine sağlık. Tavuk konusuna gelince çok haklısın. bizim evde pek sık pişmesede ara sıra alırım ve geçen gün banvitten aldığım kalçalı butları kaynattığım su resmen pelteleşti. jel gibi bir kıvam oldu. şikayet vara yazdım ama suyu atmış olduğum için bir çözüme ulaşmayacak olması yuzunden kendime çok kızıyorum. ne yediriyor bu adamlar bize boyle??

ANNEMİNELİ dedi ki...

Eylemciğim; çok güzel ve lezziz görünüyor,ellerine sağlık...sevgilerrrr...öptüm....

yemekbiraşk dedi ki...

çok nefis gerçektende:)
eline sağlık
sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

Yemede yanında yat diye buna diyorlar işte:))

Elelrine sağlık canım....

Sevil Şahin dedi ki...

eylemcim ne yaptın sen öyle aman allahım enfes enfes görünüyor pc ye yapıştım resmen canım benim ellerine sağlık
harika olmuş
akşama yemekte varsa sendeyim :))