10 Aralık 2010 Cuma

SICAK TAHİN HELVASI TATLISI

Balıkdan sonra insanın canı hep tatlı şeyler çeker ya işte böyle bir zamanda yani balık sefası sonrasında yaptım sıcak helva tatlısını.Aslında tadını çok merak ediyordum.Amasraya gezmeye gidip balık yedikten sonra bize tatlı olarak getirmek istemişlerdi bu tatlıyı ama biz kibarca redetmiştik.Nedenini bilmiyorum.Belki de alışık olmadıgız bir tatlı oldugu için paramız boşa gitmesin diye düşünmüşüzdür.Ya da biz baklavalara alışıgız bu tat bizi kesmez diye düşünmüşüzdür.Neyse sonun da yaptım ve tadına baktık.Açıkçasını söylemek gerekirse o kadar çok şekerliydi ki bizi yordu.Bu kadar şekerli birşey normal şeker ihitiyacınızdan bile fazla bence.Neyse yine de yedik.Fena degil di diyeyim.Soguduktan sonraki tadı bence sıcakken ki tadından daha iyiydi.Benim gibi merak edenler ve denemek isteyenler için işte tarif:
SICAK TAHİN HELVASI TATLISI MALZEMELERİ:
  • 300 gr kadar sade Tahin helvası
  • 1 çay bardagı kadar süt(kıvam inceltmek için galiba)
  • bir miktar limon suyu
Bütün malzemeleri blenderdan geçiriyoruz(aslında el ile ezmek gerekiyormuş bütün malzemeleri ama benim gözüm almadı açıkçası).Küçük güveç kaplarına(yada fırına dayanıklı başka küçük kaplarda olabilir)malzemeden paylaştırıyoruz.Güveç kapları agzına kadar dolu olmayacak çünkü fırında inanılmaz kabarıp taşabiliyor.Önceden 200C ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

16 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Eylem'ciğim,balık sonrası bizim evimizde de sıklıkla yapılır..Fakat içersine süt ve tereyağ eklemeyiz..Bu yöntemi not ediyorum deneyeceğim..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canım hayırlı cumalar ben yaparken içine portakal suyu ve cevizde ekliyorum harika oluyor aklında bu
lunsun ellerine sağlık sevgiler.

Tümay Öztürk dedi ki...

Balığın üstüne bundan başka tatlı tanımam:) Ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Canım balıktan sonra harika bir tatlı bence ellerine sağlık.
Denemeyenler varsa mutlaka denemeli diyorum.Paylaştığın için teşekkürler..

gülay mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık.. bende bir defa bir hevesle denemiştim ama evdekilere çok ağır geldi. birde benim denediğim tarifte çikolata vardı:) babam küçükken her balık yediğimizde hanım helva nerde derdi, annemde tahin helvası getirirdi.. yani kendimi bildim bile balığın ardında biz tahin helvası yeriz:)

sevgiler

Banu dedi ki...

Eylem Hanım merhaba:)) Bu ne nefis bir blog ellerinize emeğinize sağlık... Her birine iştahla baktım:)) Sizi izlemeye aldım daha sık görüşmek için banada beklerim sevgilerimle...

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık çok farklı ve güzel bir tarif.

Saygılarımla.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

bende hiç denemedim ve hep merak etmişimdir
ellerine sağlık arkadaşım

sarkaç dedi ki...

Ben evde hiç denemedim. Güveç kapları içinde hazır satılan fırın tahin helvalarından yapmıştım birkaç defa. Balık sonrası hoşumuza gitmişti. Ama bir posiyonu dört kişi yemek şartıyla. Fazlası gerçekten ağır.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

eylemciğim hep aklıma balıklar ve balıkçılar geliyor gördükçe.
( biz yemesekde !)
afiyet olsun canım

HUYSUZBALIK dedi ki...

Bizim gittiğimiz balıkçıda altına havuç ve elma rendeliyorlar. Öylesi çok daha hafif oluyor tavsiye ederim...Sevgiler...

lezzettabağı dedi ki...

Merhabalar tatlım, bunu bende denedim ama tereyağı koymamıştım Bana göre zaten ağır tereyağla iyice ağırlaşır tadı bence. zaten tadımlık yenebilir, özelikle bir kaç kaşık balık sonrası yoksa kalori bakımından da vücudu yoracaktır. sevgiler.

gulsev dedi ki...

Ellerine sağlık, çok severiz bizde.
Hatta üşenmeyip hazırlasam bu aksam fena olmaz :)

yeşim dedi ki...

yanında da balık nefis

ellerine sağlık
sevgiler

YeMeK vAkTi dedi ki...

Eylemcim ben tereyağ eklemiyorum daha evvelde vermiştim tarifini.Ne kadar limon sıkarsan o tatlılık o kadar azalıyor bence bir dahaki sefere daha çok limon sık yoksa bayıyor:)

Ali SARIARSLAN dedi ki...

Ben bu haliyle denedim fakat ne yalan söyleyeyim, tahin helvasının normal halini daha çok beğeniyorum.