SARIMSAKLI EKMEK MALZEMELERİ:
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşıgı tereyag(mutlaka tereyagı ile denemelisniz bence)
- kekik,tuz,pul biber
- maydanoz(üstüne serpmek için)
Tereyagını oda sıcaklıgına getirdikten sonra küçük ve derin bir kaba alın.Sarımsakları soyup az tuz ile havanda dövün.Ve dövülmüş sarımsakları tereyagına ekleyin kekik ve pulbiberi de kattıktan sonra çatal ile güzelce ezerek karıştırın.Bütün malzeme iyice karıştırdıktan sonra dilimlediginiz ekmeklerin üstüne bolca sürün.Ekmekleri birbirini de dogru yapıştırıp tekrar bir bütün haline getirin ve aliminyum folyo ile sarıp 200C fırında pişirin.Çıkarınca üstünü maydanoz ile süsleyin.Et yemeklerinin yanına muhteşem bir tat oluyor.
Afiyet olsun.
12 yorum:
eylemcim eminim çok güzeldir..ellerine sağlık..
hem pratik hem farklı.. elinize sağlık harika olmuşlar
Etin, tavuğun yanında harika gider süper olmuş ellerine sağlık canım.
Canım ellerine sağlık mis gibi sar
mısak kokusu burnuma geldi öpüyorum
bayat ekmekleri değerlendirmek için süpermiş;) çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
eylemcim nefis olmuş... pizza hut'un bana sevdirdiği bir lezzettir.
sevgiler canım
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuşlar, sarmısaklı herşeyi seviyorum. Aldım bir iki tane bilginiz olsun.
Saygılar.
Harika olmuş,ellerine sağlık...
Ne güzel bir tamamlayıcı.
Sarımsak sever olarak tam benlik canım,ellerine sağlık.
Sarmısaklı ekmeği ben de çok seviyorum, sayende evde de yapabileceğim. Etin yeninde nefis olacak, ellerine sağlık. Sevgiler
ellerinize sağlık en kısa zamanda denicem.sevgiler
Yorum Gönder