KURUTULMUŞ FASULYE KAVURMASI ve ASKERLİK
Bu aralar yogun ve güzel bir telaş içindeyim.O yüzden uzun süredir ne bloguma yazı ekleyebiliyorum ne de sizleri ziyaret edebiliyorum.Yıllar sonra da olsa abime kavuşmuş olmanın heyecanı içindeyim.Uzun süredir yurtdışında olan abim sonunda Türkiyeye gelebildi.Ve şu anda askerligini yapıyor.İşin en güzel yanı Antalya da yanımda yapıyor askerligini.Allah yüzümüze baktı bunca yılın hasretini gidermemiz için bize uzun bir şans verdi.İnanılmaz heyecanlıyım o yüzden.Havaalanından abimi almaya gittigimizde çok heyecanlandım ve çok agladım.Allah kimseye böyle uzun ayrılıklar göstermesin.Ama artık bundan sonra yani askerlik bittikten sonra sık sık görüşebilecegiz.Bunu bilmek çok güzel.Yani bizde durum böyle güzel arkadaşlarım.Şimdi gelelim fasulye kavurması tarifine.Yeşil fasulyeyi annem memlekette kurutup getirmişti bana.Ne zamandır yapmak için fırsat kolluyordum.Abim gelince hemen öglen yemegi ile akşam yemegi arasında yaptım.Aslında bu yemegi yufka ekmekle veya yufka ekmek arasına sararak yemek makbuldür bizim oralarda.Ama yufka ekmek almaya zamanım olmadıgı için normal ekmekle yedik.
KURUTULMUŞ YEŞİL FASULYE KAVURMASI MALZEMELERİ:
- Bir avuç kurutulmuş yeşil fasulye
- 2 adet kuru sogan
- 2 adet yumurta
- tuz,kırmızı toz biber,karabiber
- tereyag
Kurutulmuş yeşil fasulyeyi tencereye koyup üstüne sıcak su ekliyoruz ve fasulyeler pişene kadar bekliyoruz.Fasulyeler pişince suyunu süzüyoruz.Aynı tencereye tereyag ekliyoruz ve üstüne yemeklik dogradıgımız soganları ekliyoruz.Soganlar kavrulunca üstüne fasulyeyi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Baharatlarını da ekledikten sonra yumurtaları kırıyoruz fasulyenin üzerine.Yumurtalar pişince yemeye hazırdır.Yanına çay ve yufka ekmek olursa mükemmel olur.
Afiyet olsun.
17 yorum:
öncelikle gözünaydın olsun,fasulye kavurmasını bende çok severim ama henüz erken değilmi arkadaşım daha önümüzde uzuunnnn bir kış var:),sevgiler
Canım gözün aydın hasretlik çok zor..
inşalh artık sık sık görüşürsünüz...
Ellerine sağlık canım
GÖZÜNÜZ AYDIN OLSUN.FASULYENİN KEVURMASINI BİLİYORUM AMA KURUTULMUŞUNU HİÇ DUYMAMIŞTIM EMİNİM Kİ GÜZELDİR SEVGİLER.
Ayy canim cektii ellerine saglik cnaim.
sevgiler,
Sefa
Çok lezzetli duruyor kavurma. Abin için de çok sevindim. uzun süren ayrılıktan sonra en azından askerlik iin yanında:)
Eylemciğim, kardeş ana, baba yarısıdır.Hasret çok zordur.''Dağ ardında olsunlarda toprak altında olmasın'' derler.Kavuşmanız sefa olsun, kurutulmuş fasulye yemeği çok hoş görünüyor,ellerin dert görmesin yiyen doymasın.....öptüm....
Gözünaydın Eylem'ciğim. Allah uzun ayrılıklar yaşatmasın. Anne yemeğini ağabeyinle birlikte ne güzel yemişsinizdir, çocukluk anılarının eşliğinde.
Kurutulmuş fasulyenin yumurtalı da pişeceğini de öğrenmiş oldum sayende. Teşekkürler.
Allah uzun ayrılıklar vermesin, sizin adınıza sevindim.
Kurutulmuş fasulyeyi çocukluğumdan beri yemedim:(( Hatırlayabildiğim kadarıyla annem yemeğini yapar, üzerine de sarımsaklı yoğurt dökülürdü. Sonra konserve yapmayı öğrendi, sebze kurutma dönemi bitti. Kavurması harika görünüyor, kurutulmuş fasulye bulursam mutlaka denemek isterim.
Sevgiler.
Canım benim gözün aydın.Çok sevindim senin adına.Taze fasulye orduda fırında kurutulur.Adınada kapçuk fasulye denir.Çok severerim.Bizde soğanla kavurarak yaparız.
Sevgiler:)
gözünüz aydın eylemcim.
fasulye kurusu diye birşey olduğunu bile bilmiyordum. ne kadar süper bişeymiş bu böyle. eline sağlık.
Gözün aydın arkadaşım.İnşallah bir daha bu kadar hasretlik çekmezsiniz.Bende ilk kurutulmuş fasülyeyi kayınvalidemde yedim çok lezettli oluyor ellerine sağlık.
gözün aydın olsun arkadaşım, kurutulmuş fasülye kavurmasını hiç tadmadım,ama çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık.....
merhabalar,biz baktık burdan ama size afiyetler olsun :))
iyi akşamlar dilerim
Eylem ciğim,abinle kavuşmana çok sevindim.Taze fasulyenin kurutulmuşunu hiç duymadım.Lezzetli olduğuna eminim.sevgiyle kal ,ellerine sağlık.
Abin için çok sevindim.. sizin için çok güzel olmuş,beraber olursunuz bol bol...
Ellerine sağlık...
Eylemciğim gözün aydın. Allah uzun ayrılıklar vermesin ne güzel ağabeyine kavuşmuşsun. Fasulye kavurman çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.
DUYURU
Bloglardan Seçmeler 24 Kasın 2010 günü ÖĞRETMENLER GÜNÜ özel sayısı olarak yayınlanacaktır.
Katkı sağlamak isteyenler, öğretmenlerimizle ilgili her türlü yazı ya da başka çalışmalarını
29 Ekim 2010 gününe kadar Bloglardan Seçmeler'e gönderebilirler.
İlgi göstereceğinizi umuyorum.
Sevgi ve saygılarımla
Sabahattin Gencal
Yorum Gönder