23:36

PANGA BALIGI

Panga balıgının adını ben ilk defa duydum.Görüntüsüne bakınca tavuk gögüsünü andırıyor degil mi?Vietnam ve çevresinde tatlı su balıgı olarak yetiştiriciligi yapılıyormuş.Ankarada Burcu markette görünce ve satıcının övgüleri karşısında almaya karar vermiş.Tabii ki satıcı adam,balıgın nasıl pişirilecegine dair tarifte vermiş.Tadı balıktan daha çok tavuk etine benziyor ya da bana öyle geldi.Yogun bir balık tadı yok yani.Bizimkiler dil balıgına benzedigini söyledi ama ben dil balıgı yemedigim için anlayamadım.Ama birgün böyle bir balıga denk gelirseniz alın bence.Denemeye deger çünkü.Hatta benim verdigim tarifin dışında çok da güzel alternatiflerle de yapılabilir.Eger birgün bende bu balıga rastlar ve alırsam degişik tariflerle de sunacagım size.
PANGA BALIGI MALZEMELERİ:
  • 1 kilo kadar panga balıgı(fileto halinde satılıyor)
  • 1.5 su bardagı süt
  • 2 yemek kaşıgı zeytinyagı
PANESİ İÇİN:
  • Mısır unu veya normal un
  • tuz
  • tereyag
Fileto haline getirilmiş balıgımızı derince bir kaba alıp üstüne sütü ve zeytinyagını ekleyip 30 dakika bekletiyoruz.Dah sonra sütün içinden alıyoruz.Ayrı bir yerde tuz ve mısır ununu karıştırıyoruz.Ve tavada da tereyagımızı eritiyoruz.Panga balıgımızı mısır ununa buladıktan sonra tereyagında arkalı önlü kızartıyoruz.Hepsi bu kadar.
Afiyet olsun.

22 yorum :

EbrUgur & Fatih dedi ki...

hmm cok nefis görünüyor... ben balik pisirmesini hic sevmem malesef... hani aradi bir yerim ama kendim pisiremem. Malesef - meger neler kaciriyormusum bak :))

Yeşim(lezzetedairnevarsa) dedi ki...

balık dedinmi bizim evde akan sular durur :)
ama bu balığı bende ilk defa duyuyorum denemek lazım...
afiyet olsun...

karabidikim dedi ki...

Vallaha bende ilk defa duyuyorum ama balığın her türlüsünü çok severim ellerine sağlık.

pelince dedi ki...

Eylemcim ne ilginçmiş,bende ilk kez duydum...

Afiyetler olsun..

Güzel bir hafta diliyorum ..

yemekbiraşk dedi ki...

hımmm nefis gözüküyor evet dil balığı havası var ama birazdaha şişman bu balıklar :)
sevgiler..

annemineli dedi ki...

Eylemciğim,ellerine sağlık,çok güzel olmuş,lezzetininde güzel olduğuna eminim,paylaşıma teşekkürlerrrr..Sevgi ile öptüm....

Gülcan dedi ki...

çalıştığım yerde balık da satrılmasına rağmen bu balık ismini ilk defa duyuyorum ama çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.güzel hafta geçirmeniz dileklerimle sevgiler.

derya dedi ki...

Canım bende ilk defa duydum bu balığı balıkçılardada görmedim.Ama
harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler.

Mahperi dedi ki...

Sayende biz duyduk bu balığı. Ellerine sağlık rastlarsam mutlaka alıcam.

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık şifa dolu bir lezzet.
Saygılar.

(Eylem hanım incir pestili birkaç gün kızgın güneşin altında kaldımı oluyor.Biliyorsunuz İstanbul'da çok nemli burada olduğuna göre orada da olur. Kolay gelsin)

PEPELA'S GARDEN dedi ki...

İştah açıcı görünüyor,balığı çok severim,canım istedi diyebilirim:)
Afiyet,bereket,şifa olsun.

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Eylemcim ellerine sağlık hiç duymadım bu balığı.Nefis görünüyor

sarkaç dedi ki...

Hiç duymamıştım adını. O kadar güzel pişirmişsiniz ki beğenmemek elde değil.

SERAP dedi ki...

Eger tahmin ettigim baliksa Türkiyedede satilmasina cok sevindim.
Almanyada bu baligin adi PANGASIUS
Yazdigin gibi cok uzaklarda yetisiyor.
Burayada temizlenmis ve dondurulmus halde fileto olarak geliyor.Ya donuk yada cözülmüs olarak cabuk tüketmek sartiyla stiliyor.
Cocuklar kilcigi olmadigindan bayiliyorlar.

Türkiyedeki fiyat nedir bilmiyorum ama burada kilosu 10 euro.

lezzet sefasi dedi ki...

Ellerinize saglik, guzelve istah acici bir gorunumu var.
Sevgiler,
Sefa

YELDA dedi ki...

bir balıksever olmama rağmen bende adını ilk defa duyuyorum çok yemek istedim şimdi ne yapıcaaaz :)

todor dedi ki...

valla bende severek yiyordum bu balığı, derisi, kılçığı hazır ayıklanmış olması ve yağsız olduğu için bol miktarda tüketiyordum. balığın tam adını yazıp google da araştırayım dedim ve aşağıdaki linki buldum, doğrudur yanlıştır çok bilemiyorum ancak okuduktan sonra artık tüketmiyorum.

http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/

Adsız dedi ki...

panga balığı güneydoğu asya ve özellikle vietnam taraflarında tatlı suda yetiştiriciliği yapılan bir balık türü çamurlu sularda yaşar yetiştiriciliği de öyledir yoğun miktarda arsenik metan içerir başta fransa olmak üzere çoğu avrupa ülkesinde ithalatı durdurulmuştur ağırlıklı olarak ith.vietnamdan yapılır vietnam gibi üçüncü dünya ülkesi bile olmayan bir devletin hijyen ve sağlık kurallarına ne kadar uyduğu şüpheli ve hatta kanıtlanmış...
aç gözlü holdinglerin ve grup şirketlerin fiyatı kg dolar bile olmayan bu balığı bize yedirmeye çalışmaları kamuoyunun takdiridir.........!

Muhterem dedi ki...

bu balığı yemeyin!Hesaplı ve lezzetli olduğu kadar da zararlıdır! bu sitede çok korkutucu açıklamaları okuyabilirseniz http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/

Adsız dedi ki...

Süper bir balık. Benim ve çocuklarımın çok sevdiği bir balık. Bütün olarak pişirebileceğiniz gibi, ince ince dilimleyerek (parmak patates gibi) una buladıktan sonra kızgın yağda pişirebilirsiniz. Kızardıktan sonra tabak içine alıp üzerine limon sıkıp yendiğinde kalamar kızartmasına benzer bir tat veriyor. Tuzu, kızartmada kullandığınız unun içine karıştırmak en iyisi.

Adsız dedi ki...

hayatımda yediğim hatta tek lokma agzıma alıp hemen çıkarttığım tadı tuzu olmayan iğrenc bi balık..bu balık sayesinde bütün balıklardan nefret ettim..

Adsız dedi ki...

Evet bu baligi duydum ve yalnislikla yedim..tadsiz tuzsuz bir balik..vede saglikli degil..hic kimseye tavsiye etmem..sakin merak edip almayin

Haberler