Bu patlıcan yemegini ablamdan ögrenmiştim.Aslında birçogunuzun bildigi kalori oranının yüksek oldugu(kızartmadan dolayı)ve o yüzden tadının nefis oldugu bir yemek bence.Patlıcanı bizimkilere nasıl yedirsem çalışmaları bu yemekle son buldu artık.Ve tabii ki bu benim işime yaradı.Patlıcanı pazardan aldıktan sonra ne yemek yapsam derdi bitti artık.Bu arada Sinangil yine bizlere güzellikler yapmış ve çeşitli ekmek unlarından oluşmuş bir paket göndermiş.Ama açıkça söyleyeyim bu ekmek çeşitlerinden tadını en çok merak ettigim İtalyan Domatesli baharatlı ekmek unu.Kuru domates canavarı olan ben bu ekmegi yapacagım günü sabırsızlıkla bekliyorum.Bu arada bu yemegi sahur lezzetleri ektinligini düzenleyen arkadaşım mintininmutfagına yolluyorum.
PATLICAN YEMEGİ MALZEMELERİ:
- yarım veya 1 kilo patlıcan
- 6-7 adet yeşil biber
- 4-5 domates(domatesi ne kadar bol olursa daha güzel oluyor)
- 2 adet kesme şeker
- 1 adet kuru sogan
- 3-4 diş sarımsak
- tuz
- kırmız toz biber,karabiber(veya bu baharatların yerine tuzot kullanabilirsiniz)
- sıvıyag(patlıcan ve biberi kızartmak için)
Patlıcanları alaca soyduktan sonra ortadan ikiye kesip uzunlamasına ince dograyın(veya dilediginiz gibi de dograyabilirsiniz)Tuzlu su içinde bir miktar bekletin ki patlıcanların acısı çıksın.Sıvıyagı derin bir tavaya alın ve sudan çıkarıp yıkadıgınız ve kuruladıgınız patlıcanları kızartın.Kızarttıgınız patlıcanları peçete serili tabaga çıkarın.Sonra çekirdekleri çıkarılmış biberleri 2 veya 3'e böldükten sonra onlarıda kızartın.Kızartma işlemi bittikten sonra kuru soganı yarım ay şeklinde dograyın ve sarımsakları da küçük dograyın ve az sıvıyag aldıgınız tencerede soteleyin.Sotelenen soganların üstüne patlıcan ve biberleri ekleyin ama karıştırmayın.Domatesleri soyup yemeklik dograyın ve patlıcanların üstüne koyun ve yine karıştırmayın.Üstüne 2 adet kesme şekeri ve baharatlarını ekleyin (kısık ateşte)ve kapagını kapatın(su eklenmeyecek sadece domatesin suyu ile yumuşayacak).Domates iyice ezilince altını kapatabilirsiniz.Bu yemegi soguk soguk tüketmek bile ayrı bir zevk.
Afiyet olsun.
19 yorum:
Nefis görünüyor ellerine sağlık patlıcan oldu mutfaklar bu yaz:)
Ben de patlıcan hastayım hele birde kızartılmışsa daha lezzetli oluyor. Ellerine sağlık
mevsiminde yapılınca ayrı bir lezzetli oluyor ben de çok severim.ellerine sağlık arkadaşım sevgiler.hayırlı ramzanlar....
eylemcim bol kalorili lakin nefis bir lezet.malesef leziz olan herşey bol kiol aldırıcı.ellerine sağlık.hayırlı iftarlar
Ellerine sağlık canım patlıcanı bende çok severim.Ayrıca nefisss görünüyor.afiyet olsun.sevgiler.
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.en kısa sürede deneyeceğim.öpüyor güzel bir hafta diliyorum.
Ellerine sağlık Eylem'cim. Bende kızartarak yapmayı seviyorum daha da lezzetli oluyor:)
Ellerinize sağlık hafif ve sağlıklı olmuş.
Sevgiler:)
Eylemcim ellerine sağlık canım. Yemek harika görünüyor. Ara sıra ufak tefek kaçamakların hiç bir zararı olmaz değil mi? Bazı lezzetler kızartılarak daha da lezzetli hale geliyor.
Patlıcanın her türlüsüne bayılırım. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.
patlıcanlı yemekleri çok severim...
eylemcim canım öncelikle hediyelerini afiyetle tüket balım
yemeğin ise benim en sevdiğim sebze patlıcan daha ne olsun
ellerin dert görmesin bir tanem
afiyet bal olsun..
Yemeğin tadı nefistir tartışmasız, görüntü gene bir harika. Eline sağlık.
Kızartma yöntemiyle muhteşem bir lezzet olmuştur. Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Afiyetler olsun.
Sevgiler.
nefis bir yemek istediği kadar kalorili olsun :)
sevgiler..
Walla ellerine sağlık. Bende ne zamandır patlıcan ve biber kızartayım diyip duruyordum. Nefis görünüyor:) Tekrar ellerine sağlık...
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Hayırlı iftarlar.
Saygılarımla.
çok iştah açıcı duruyor mükemmel olmuş suyunada ban ban ye.
EYLEMCİM ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.RESMİN NETLİĞİNE BAYILDIM.ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR YEMEĞİN.TARİFİN YAYINDA ARKADAŞIM.İSTEDİĞİNDE YENİDEN KATILABİLİRSİN.SEVGİLER...
Yorum Gönder