Çiğ böregi ilk defa ögrencilik yıllarımda Eskişehir de yemiştim.O kadar lezzetliydi ki.Orada yedigim böregin tadı hala damagımda.Geçen gün aklıma düştü bende evde yapayım dedim.Sonuç gayet memnun ediciydi.Bu arada Sinangil unları bana süpriz yemek kartları göndermiş.İçinde benim ve birçok arkadaşımın tarifinin bulundugu ve Anneler günü özel yazan tarifler.Arkadaşlarıma da dagıtıyorum ve onlarda görebilecekleri yerlere yapıştırıyorlar.Sinangile teşekkür etmek istiyorum blogum aracılıgıyla.Ve ayrıca üzerine şöyle bir not var Sinangile tarifinizi gönderin sizin isminizle sinangil paketlerinde yayınlansın.Şansınızı denemek isterseniz Sinangil.com.tr ye kayıt olmanız yeterli. Ve işte hepinizin bildigi tarif:
ÇİĞ BÖREK HAMUR MALZEMELERİ:
3 Su bardagı Sinangil Böreklik un
1 tatlı kaşıgı tuz
su
İç Harcı Malzemeleri:
250 gr.kıyma
1 adet kuru sogan
tuz,karabiber
yarım çay bardagı su
sıvıyag(kızartmak için)
Unu derin bir kaba alıyoruz ve içine tuzunu ekleyip azar azar su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde ediyoruz.Diger tarafta kıymayı çig olarak bir kaba alıyoruz ve üstüne soganı rendeliyoruz.Üzerine tuzunu,karabiberini ve yarım çay bardagı suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Hamurumuzdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp unlu zeminde merdane veya oklava ile daire şeklinde merdane açıyoruz.Hazırladıgımız harçtan hamurumuzun bir kenarına üstüne sürüp yarım ay şeklinde kapatıyoruz.Ve kenarlarına iyice bastırıyoruz ki harç dışarıya çıkmasın.Derin bir tencereye sıvıyagı alıyoruz(2 su bardagı kadar) ve kızgın hale getiriyoruz.Ve kızan yagın içine böreklerimizi atıp her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
19 yorum:
Canım evet sağolsunlar banada yolla
mışlar bende çok mutlu oldum.Çiğ bö
reğe bayılırım ellerine sağlık sev
giler...
Eylemcim yemek tariflerini severek takip ediyorum. Ellerine sağlık, bu çiğ börek de nefis görünüyor. Ama ben kızartma pek sevmiyorum, sence aynı tarifi fırında yapsak nasıl olur??
eylemcim ellerine sağlık tatlım oh yanınada mis gibi bir çayla nefis olur
EYLEMCİM SÜPERMİŞ....BÖTEĞİN ZATEN BİR HARİKA..BENDE ÇOK SEVERİM AMA YILLARDIR YAPMADIM...ELLERİNE SAĞLIK...AYRICA BENDE SİNANGİLKE TEŞEKKÜR EDERİM..ÇOK GÜZEL BİR FİKİR....
ellerine sağlı canım.kartlada güzelmiş gerçekten
yapamadığımama yemeyi sevdiğim şeylerden biri daha...ellerine sağlık..
eline sağlık süper olmuş
tebrik ederim eylemcim sevgiler
Çiğ böreği bizde ailece çok severiz. Ellerinize sağlık. Çok leziz olmuşlar.
Saygılar.
Ne güzel bir düşünce Sinangil'in bu güzel tarifleri yayınlayıp göndermesi, tebrikler canım. Çiğ Böreği o kadar çok severim ki, yakınlarda yapan bir yer olsa da öğle yemeğinde yiyip gellebilsem dedim birden. Hafta sonunda iş başa düşecek anlaşılan bu leziz çiğ böreklerden yapmak için:)Ellerine sağlık, afiyet şeker olsun.
Sevgiler..
Eylem'cim, ellerine saglik.Kesinlikle deneyecegim.
Sevgiler..
Börekler süper görünüyor, ellerine sağlık. Ben de Oktay Usta'nın tarifiyle denedim ama görüntüsü böyle olmadı, beğenmediğim için yayınlamadım. Görümcem çok güzel yapıyor, Kırşehir'e gittiğime O'na yaptırıp fotofraflarım artık. Afiyet olsun.
Sevgiler.
bende ilk kez çiğ böreği eskişehir de yedim tadı hala damağımda,seninde eline sağlık,sevgiler...
Ellerine sağlık arkadaşım,mis gibi koktu burnuma..denemeliyim.
Görüşmek üzre.
sevgilerimle...
Ohh eline sağlık eylem, bizim eskişehir in en tanıdık tarifini uygulamışsın...
Bizde sık sık yaparız, yarın yapayım hatta, canım istedi :)
Canım ellerine sağlık.Eskişehire hastaneye gitmeden ilk yaptığı şey Çiğ börek yemek:)Ellerine sağlık canım..
I would like some, they are delicious
ellerine sağlık canım ayrıca tebrikler....
yalnız bu etkinlik bittimi benim haberim olmadıda... bana yazar bilgilendirirsen sevinirim....
İnanmıyoruum,sende mi Eskişehir de okudun??Ben de...Eğitim fakültesi 94 mezunuyum.Ahhh o muhteşem çiğ börekler,ellerine sağlık çok güzel görünüyor...Hanze...
Yorum Gönder