14 Şubat 2010 Pazar

KOLAY MİLFÖY BÖREGİ


Milföyden yapılan tarifler ani misafirler geldiginde veya kahvaltı da degişik tatlar arandıgı zaman çok güzel bir şeçenek.O yüzden benim buzlugum da her zaman milföy muhakkak bulunur.Ve eminim ki herkes de benim gibi.Bu tarif de elle açılan börekleri aratmayacak kadar güzel oluyor.Bir çok insan bu böregi yerken milföy oldugunu anlamıyor.İşte kolay milföy böreginin tarifi:
KOLAY MİLFÖY BÖREGİ MALZEMELERİ:
  • 6 adet kare milföy
  • Peynir,maydanoz(veya istediginiz bir börek içi kıymalı veya patatesli de olabilir)
  • un(milföyü açmak için)
  • yumurta sarısı ve çörek otu
Her bir kare milföyü tezgah üzerinde un serperek merdane veya oklava ile açabileceginiz kadar açıyorsunuz.(yufka kalınlıgında olabilir)Açtıgınız hamurun kenar kısmına hazırladıgınız börek içinden koyuyorsunuz ve rulo yaparak sarıyorsunuz.İstediginiz büyüklükte kesip(beni 2'ye böldüm)yaglı kagıt serilmiş veya yaglanmış tepsiye diziyorsunuz ve üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpiyorsunuz.Önceden ısıtılmış 180C fırında kızarana kadar pişiriyorsunuz.

Afiyet olsun.

26 yorum:

Ece dedi ki...

SELAM...
KIZ EYLEM SENIN BLOGUNA HASTAYIM:)HARIKA SEYLER VAR İLK DEFA YAZIYORUM SANA TESADUFEN GOOGLEDE RASTLADIM SANA TAKIPLEMEYE BASLADIM HARIKA TARIFLERIN VAR AMA UCUZ TARIF VERMEYE ÇALIS:)VE KOLAY BULUNAN MALZEME BEN BURADA DAG BASINDA BULAMIYORUM HER DAKKA HERSEYI KOYDE YASIYORUM VE TEK LUKSUM INTERNET...
SEVGILER KOLAY GELSIN

KEYFESEYRAN dedi ki...

Eline sağlık canım çok pratikmiş unlu açmayı denememiştim çıtır çıtır oluyor dur mutlaka

Unknown dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık çıtır çıtır harika çok öpüyorum...

*kelebekana*-* dedi ki...

bende seviyorum milföylü börekleri çıtır çıtır oluyor ..

Sevil Şahin dedi ki...

hımm nefis olmuş eylemcim ellerine saglık çok iştah açıcı..

BAL TATLISI dedi ki...

bende elde börek açamadığımdan böyle pratik tariflere bayılıyorum
buda çok güzel görünüyor. genelde milföy açılmadan kullanılır bu farlı olmuş

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Çok güzel ve pratik, ellerine sağlık. Sevgiler.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Milföy hamurları gerçekten de kurtarıcı hem çok pratik hemde lezzetli ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

Çok güzel ve pratik. Lezzetini tartışmam bile. Bende çok sık milföy alıyorum. Deneyeceğim mutlaka. Yufkaların inceliği normal yufka gibi mi olmalı? Sevgiler.

Esra dedi ki...

Bu lezzete bayılıyorum ,ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

bengücügüm normal yufka inceligi yeterli oluyor.daha olursa yırtılır.

sihirlirloklava dedi ki...

ellerine sağlık..dediğin gibi pratik ama bir okadar da lezzetli,çıtır çıtır oluyor..sevgiler canım

Şehnaz dedi ki...

eylemcim yine döktürmüşsün...ellerine sağlık tatlım..ne güzel çıtır çıtır....afiyet olsun...

cansudere dedi ki...

çok pratık ve harıka canım.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ooo ellerine sağlık canım bende çok sık kullanıyorum milföy hamurunu....

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

değişik bir yapım şekli.ellerine sağlık.sevgiler.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Bu milföyler bizim kurtarıcımız.
Eline sağlık canım.
Sevgiler...

HÜLYA dedi ki...

aaah bu milföy hamuru olmazsa olmazımız kurtarıcımız resmen.. çok gzüel bir tarif olmuş eline sağlık

pelince dedi ki...

Çıtır çıtır ,sıcak sıcak yenmeli...

Unknown dedi ki...

Milföyler hepimizin kurtarıcısı ve çok yönlü kullanılabiliyor. Ellerine sağlık çıtır çıtır bir börek olmuş.

Esma İzgialp Tanglay dedi ki...

Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ellerine sağlık canım,
nefis görünüyor.
öpüyorummm

lezzet sefasi dedi ki...

Harika olmus canim ellerine saglik.
Sevgiler
Sefa

aleyna dedi ki...

eline sağlık canım.gerçekten pratik bir tarif.

Unknown dedi ki...

şöyle çıtır çıtır ne güzel ellerine sağlık

Sevil Altunel dedi ki...

nee milföyüdemi açacaz yani :D
ama milföy olduğu anlaşılmıyorsa açarım hadi neyse:D
ellerine sağlık arkadaşım.gerçekten harika bir fikir..