8 Ocak 2010 Cuma
BALKABAKLI ÇÖREK ve ÖDÜLÜM
Bu tarifi denemeyi uzun süredir istiyordum.Evde olması gerekenden fazla balkabagı olunca artık yapmak şart olmuştu bu çöregi.Aslında hem çörek hem ekmek tadın da bence.İçinde balkabagı oldugunu anlamıyorsunuz bile.Tabii ki evimizin küçük ferdi oglum da balkabagını böylece yemiş oldu.Aslında biraz kandırmaca oldu ama ne yapayım bazı şeyleri yedirmek için kırk takla atıyorum maalesef.Neyse bu tarifi 40firinekmek sitesinden aldım.Ve o site içinde daha deneyecegim birçok tarif oldugunu da belirtmek isterim.Bu arada beni sunshine ödülüne layık gören balböcükleri,gelincikmutfak ve pasakızımutfakta arkaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.Aslında bu ödülü dagıtmam gerekiyormuş ama ben aranızdan seçim yapamadım o yüzden hepinize yolluyorum.İşte tarif:
Balkabaklı Çörek Malzemeleri:
- 3¼ bardak beyaz un
- çeyrek tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 250 gram balkabağı
- yarım su bardak süt
- ¼ paket tereyağı (65gram), yumuşak
- 1 yumurta
- Yarım bardak toz şeker
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşıgı toz şeker(üzeri için)
Kabağı küp küp doğrayıp küçük bir tencereye alın.Yarım bardak su ilave edip orta hararetli ocak üzerinde 15-20 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilıyınca kabakları çatalla iyice ezip püre haline getirin.Unu, tuzu, kuru mayayı, tarçını ve şekeri geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü, tereyağını,yumurtayı ve kabak püresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ama biraz yapışık olabilir. Dinlendikçe daha kolay çalışılacak kıvama gelir. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin.Hamuru mutfak tezgahı üzerine alıp iki eşit parçaya ayırarak 2-3 dakika daha yoğurun. Herbir parçayı düzgün bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin. Çöreklerin üzerlerine su sürüp biraz şeker serpin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
22 yorum:
Eylem'cim ellerine sağlık eminim çok lezizdir ödülün içinde tebrik ederim sevgiler...
Merhaba. Tarifi aldığın sitede gerçekten çok güzel tarifler var. Senin ellerinden de eminim çok güzel olmuştur, afiyetler olsun. Bu aralar ben de balkabağına takmış durumdayım. İlk fırsatta deneyeceğim. Bu arada ödülünü de tebrik ederim. Sevgiler.
Merhaba Eylem,
Ellerine sağlık.Çöreğin gel beni ye diyor.
Sevgiler*
ımm nefis. yine döktürüyorsun Eylem:)
CANIM NE GÜZEL BİR ÇÖREK BU.BENİMDE BALKABAKLI İLGİNÇ BİR TARİFİM VAR.YAYINLAYACAĞIM.AMA SENİNKİ ÇOK GÜZEL.DENEYECEĞİM İNŞALLAH
canım harıka görünüyor ellerine saglık va ödülün için tebrikler sevgiler..
ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM..
Nefis olmuştur eminim,ellerine sağlık..
güzel bir hafta sonu diliyorum...
Değişik bir tarif!
Ödül için tebrikler canım.
İyi bir hafta sonu tatili seninle olsun.
Sevgiler.
oooh mis gibi ,bana kek gibi de yenebilir görüntüsü verdi.Ellerine sağlık cnm ,iyi hafta sonları
sevgiler
Ellerine sağlık Eylemciğim. Tarifini alıp dnemk isterim. Sevgiler
Canım ilk defa duydum eminim güzel olmuştur ellerine sağlık ödül için tbrk ediyorum...
Mutlu hafta sonları:)
Çayın yanında ne güzel olurdu şimdi eline sağlık cnm:))
ekmek tarifi çok ilginç mısır ekmeğini çağrıştırıdı bana ödülün hayırlı olsun
canim cok degisik ilk defa duydum bal kabagini ekmek yapmakta ama süper bir fikir ellerine saglik sevgiler
Sevgili Eylem,
Bal kabaklı çörek çok ilginç ve değişik bir tarif,nefis görünüyor.
Ellerine sağlık.
değişik bi tarif olmuş canım ellerine sağlık denemek lazım;)
cnm rica etsem bloguma uğrarmısın sana bir bildirimim var :)
sevgiler
şahane görünüyor. canım istedi şimdi. :) ellerine sağlık canım. sevgiler...
ellerine sağlık canım.Bende denesem diyorum, evdekiler burun kıvırıyor balkabağına ya..
Canım mehaba ..Bloguma uğrarmısın ödülün var:)Sevgiler..
Merhaba ;
Blogumda bildirimin var kabul edersen sevınırım..
Sevgilerle...
Yorum Gönder