21 Ekim 2009 Çarşamba

PEKMEZLİ MUHALLEBİ(Hatize)AFŞİN-ELBİSTAN YÖRESİ


 Yöresel bir tatlı tarifi vereyim istedim bugün.Ve bizim meşhur hatizemizle sizi tanıştırmak istedim.Eger pekmezi tek başına yemeyi sevmiyorsanız ya da çocugunuz sevmiyorsa pekmez yedirmenin güzel bir yöntemi bence.İşte malzemeler:
Pekmezli Muhallebi Malzemeleri:

  • 1 çay bardagı pekmez
  • 2-3 su bardagı su
  • yarım çay bardagı toz şeker
  • 3 yemek kaşıgı un
  • 2 yemek kaşıgı tepeleme nişasta
  • ceviz(üstünü süslemek için)
Pekmezi tencereye koyun ve su ile birlikte güzelce karıştırın ki pekmez dibine tutup yanmasın.Oranları azaltıp çogaltmak sizin elinizde.Diger malzemeleri de pekmezli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın un ve nişasta topak topak kalmasın.Sonra ocaga alın ve karıştırarak pişirin.Katılaşıp muhallebi kıvamına gelince altını kapatın.Ve kaselere paylaştırıp üstünü ceviz ile süsleyin.Sonra oda sıcaklıgına gelince buzdolabına koyun.(ben hem sıcak hem soguk severim)
Afiyet olsun.

18 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

İlk defa duydum bu tarifi ellerine sağlık canım

aleyna dedi ki...

eylemcim ilginç bir tarif.kardeşim hatice dolayısıyla adı çok hoş geldi bana.enerji bombası gibi .ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Değişik bir tatlı hiç duymamıştım. Bende hiç pekmez yiyemem.Bunu denemek lazım. Ellerine sağlık

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Güzel olur bece!cevizin girdiği her şey güzeldir.Deneyeceğim!
Sevgiler...

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

ellerine sağlık canım.ne güzel değişik tatlar öğreniyoruz

cansudere dedi ki...

bende ilk görüyorum sevgiler canım.

pelince dedi ki...

Bende çok sık yaparım,harire deriz biz.. kış aylarında mardinde çok yapılırmış...
ellerine sağlık..

Sevgiler..

Unknown dedi ki...

canım ellerine sağlık bende arada bir yaparım.Çocukluğumuzda annem çok yapardı bayıla bayıla yerdık.Afiyet şeker olsun...

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

AH HEMŞERİM BİLMEZMİYİM ÇOK SEVRİM HATTA BENDE YAYINLAMAK İÇİN BEKLİYORDUM .BAYILARAK YEDİĞİM BİR TADDIR BİZ ADINA HAPISA DİYORUZ.SEVGİLER

Pembe Tatlar dedi ki...

canım ellerine sağlık...

Sevinç dedi ki...

bende genelde sade yapıp üzerine kızamık şekeriyle şerbet yaparım.Merak ettim tadını...denemek isterim.Ellerine sağlık arkadaşım.

Saliha dedi ki...

bırkac kez görmüşlüğüm var bu tarıfı cok begenmeme ragmen sımdıye kadar elım degmedı..pekmezı seven oğlum için denenecekler arasına gırdı bıle:)cok tesekkurler...ellerınıze saglık.
sevgılerımle..

akasyakokusu dedi ki...

Aaa:) bu peltenin aldı Hatize'mi..Öğrenmiş oldum..
Şu blog nelere kadir tşkler Eylem'cim..
Eline sağlık ben çok severim hemen buyurdum..

aysemmutfakta dedi ki...

pekmezin faydalarını bilipte tüketmek için çok güzel bir alternatif ellerine sağlık.

tub@ dedi ki...

Pekmezli tarifleri çok severim canım, helvayı daha önce tatmıştım ve çok sevmiştim
Ellerine sağlık tatlım
sevgilerimle

aşevi dedi ki...

küçükken böyle pekmezli bir tatlı yapmaya çalışmıştım da elime yüzüme bulaştırmıştım:) bunu deneyeyim bir de:))

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık bende elbistanlıyım anneannem yapardı eski günlerime döndüm birazdan deneyecem anneannem üzerine tereyağı kızdırıp dökerdi müthiş kokardı o şekildede yapabilirsiniz teşekkürler

dünya dedi ki...

bi elbistan lı olarak mutlu oldum. pekmezli de harika oluyor. genelde doğum yapan kişiye hemen yapılıp yedirilir. yaraları kolay iyileştirdiği söylenir 😊