Bizim ailecek tadına bayıldıgımız bir pilav çeşididir.Sizlerin de deneyince seveceginize inanıyorum.
Malzemeler:
- 1 su bardagı arpa şehriye
- 3 su bardagı sıcak su
- 3 çorba kaşıgı sıvıyag
- 2 çorba kaşıgı tereyag
- tuz
- İstenirse içine haşlanmış nohutta eklenebilir
Yagları tencerede eritiyoruz.Üstüne Şehriyeyi ekleyip yaklaşık 5-10 dakika kavuruyoruz.Tuzunu atıp tencerenin kapagını kapatıp altını kısıyoruz.Bir süre sonra sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
5 yorum:
ellerine sağlık canım hiç yemedim ama merak ediyorum deniyeceğim.
bayılırım hele bizim iş yerinin yemekhanesinde yaparlar bunu içine de küçük kuşbaşı et :)
ama ben hiç denemedim iyi mi ne kötü bugün yemek var yarın yapayım ne güzel aklıma geldi ellerine sağlık :)
slm işten geldim böyle yemekleride görünce açlıgım dahada bastırıyor ellerine saglık harika görünüyor. sevgiler...
ellerine sağlık.çok güzel görünüyor.
çok severim şehriye pilavını bende hep etlisini yaparım ama sadesinin resmini öylebi çekmişsinki beni ye diye bağırıyor ellerine sağlık
Yorum Gönder